Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
БНФМ :: Регионален клуб Бургас
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Нагли постъпки на наши " колеги "

Нагли постъпки на наши " колеги " 07 Дек 2011 15:30 #5595

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • На линия
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6773
От десет дена следя 2 случая на Бургаски колеги чийто апарати неправомерно са отнети от Поморйските полицаи . След като научих потресаващи неща за случаите реших и вас да ви запозная . Преди съответно 7 и 10 дена бяха отнети апаратите на четирима наши колеги на плажове на територията на гр. Поморие и все още не са им върнати но потресаващото е , че сигнала който е подаден за да се стигне до това , е подаден от наши колеги , при първия случай двете момчета слизат на плажа и там срещат още 6 колеги от гр. Поморие още преди да пуснат апаратите си разговарят с тях и Поморйците ги съветват да отидат на друг плаж , че са станали много машини едно че ще си пречат друго , че няма и толкова много и няма смисъл да си губят времето там , след като нашите колеги се качват на колата и отиват на съседната плажна ивица , не се минава и половин час и органите на редът пристигат и ги прибират в управлението без дори и да се замислят да притесняват другите им градски колеги които свободно си търкат на съседна до тях ивица , има и други неща които ще споделя но не е сега момента да го направя , нека случая да придобие някакво по-голямо развитие . Втория случай като цяло съм по малко запознат но той е идентичен с този , след като практикуват хобито си на плажна ивица в Поморие отново след след среща на органите на редът са им отнети апаратите и двата случая сигнала в полицията е постъпил от номер 112 . Като слушах разказите на колегите бях направо потресен , че колега може да постъпи така със друг като се има положението ни и ежедневните простотий с които се сблъскваме за да можем да практикуваме нашето любимо хоби , по лошо е че човека който се е обадил го е направил за да спаси 5-6 лева на черни стотинки които би извадил от този плаж и които не биха взели дори в махленския магазин . Призовавам този колега да ми се обади телефоните ми има ги на всякъде по форумите , ще му дам 100 бели стотинки които едва ли ще изкара цял сезон от там но да спре да вреди на своите колеги !
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 07 Дек 2011 17:29 #5596

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
нямам думи - но ще кажа само това лицемери , предатели и доносници има между нас
прочетете даже и форумите и ще ги познаете !
Случилото се за съжаление ще е още един урок за сплотяване на членовете на БНФМ
няма кой друг да ни пази от хиените доносници освен ние самите !
Последна промяна: 07 Дек 2011 17:30 от Slavitoooo.

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 07 Дек 2011 18:38 #5597

• sitalk
  • sitalk's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 492
На какво основание са им взели апаратите?
А протоколи?

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 07 Дек 2011 19:19 #5598

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 942
тия дето са подали сигнала не са голеги ами чисти пе.....си. псувайте ги на майка та да им умре г...за от яд. Ситалк е прав. Полицаите имали ли са протокол за извземване, защото без такъв нямат право. А и при регистрацията на федерацията е записано че хобито може да се практикува на плажове. Джендак, тези колеги с отнетите машинки членове ли са на БНФМ.

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 07 Дек 2011 21:05 #5599

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • На линия
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
Колегите не са членове на федерацията просто до скоро не знаеха за нея след като разбраха пожелаха , дадох заявления просто изчакахме да мине годишното събрание да могат да си вземат карти направо за новата година . Полицаите са се заяли , че не са им регистрирани апаратите и другото че можело там да е археологически обект и трябвало да се провери , което на мен ми се струва напълно напълно смешно .

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 07 Дек 2011 22:05 #5600

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 942
Ба си глупостта. Плажа на Поморие сигурно и отдаден на концесия е арх. обект :huh: А имали ли са протокол за извземване защото как ще докажат че са им ги взели, когато отидат да си ги получат. И срока на тази проверка колко време ще е да не стане като с отговора на МК.

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 07 Дек 2011 23:34 #5603

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1499
Ами, Управителният съвет да се информира за какво става дума и ако има нужда да се помага на колегите. Нищо, че не са членове в момента.
Ако всичко, което разказвате е точно така, може и неправомерно да са иззети металотърсачите. То си има закони и санкции за превишаване на служебни права.
Колкото до певачките - нищо ново под слънцето. И аз бих им хвърлила в лицето шепа бели монети.
Джендак, вие ще ги научите кои са. Ама бой им е малко. Като ги намериш, закачи им снимките тука, да им се порадваме.

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 08 Дек 2011 20:27 #5612

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • На линия
О разберем ли ги снимките и имената ще са най малкото което ще направим определено такива хора трябва публично да се знаят , а колкото за помощ аз следя от близо събитията и съм казал на колегите да ме информират веднага когато има развитие , на този етап трябва да се чака има време когато ще се помага .

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 08 Дек 2011 22:58 #5631

• Georgi Georgiev
  • Georgi Georgiev's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Юрист с успешна практика в областта на хобито Металдетектинг
  • Получени благодарности 152
.......не са им регистрирани апаратите и другото че можело там да е археологически обект......
....не подценявайте ситуацията ....да не се окаже, че е налице състав по чл.277а, ал.7 и чл.277а,ал.1 от НК

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 08 Дек 2011 23:17 #5636

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • На линия
Добре нали това със регистрирането на апаратите за извършване на нашето хоби отпадна , а колкото това дали е археологически обект въпреки усилията ни на мен и на Мила така и не се уточни , но като цяло най близкия такъв обект е на повече от километър от мястото . Според вас адвокат Георгиев как трябва да се процедира за напред .
Последна промяна: 08 Дек 2011 23:19 от djendaka.

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 08 Дек 2011 23:32 #5638

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1499
Ако има две парчета керамика го третират като археологически обект, независимо дали е описан. Но това не може да се определи без експертна оценка на археолог. Мисля, че това е следващия ни проблем.
Дори и да получим решение от съда, че регистрацията не е необходима, те пак ще си прибират апаратите, когато си искат, когато работиш, защото полицаите не могат да определят дали си в археологически обект или не. Освен това има и май някаква охранитлена зона около обектите, която е в радиус от километър, което още повече усложнява нещата.
А, понеже МК не си върши работата и границите на обектите не са ясни.
Та, все още могат да си правят каквото решат.
Според мен следващите стъпки трябва да са в тази посока - дали със дела, дали по друг начин, не знам. Но е важно да се знаят границите на археологическите обекти, за да не ги нарушаваме.
Последна промяна: 08 Дек 2011 23:34 от Джони.

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 13 Дек 2011 13:31 #5681

• denarr
  • denarr's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 12
много са тези слу4аи на топене от други тарса4и.това си е бьлгарски патент,натопи другиа да не те подяжда.

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 09 Ян 2012 21:45 #6044

• solid
  • solid's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 500
да не се приемат такива хора във федерацията

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 09 Ян 2012 21:48 #6045

• solid
  • solid's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 500
говорим за колегите от поморие

Отг:Нагли постъпки на наши " колеги " 09 Ян 2012 22:14 #6047

• asparuh
  • asparuh's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2277
Дайте гластност за какво точно става на въпрос,да ги разберем всички кои са/имена,снимки/,и каква е историята
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, djendaka, FLORE, Ilia, yaponetsa, skita6t, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат