Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: АКА - в България

АКА - в България 10 Авг 2012 19:32 #8511

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
Сега ще ви разкажа за всичко от самото начало !
Един ден просто телефона ми звъна вдигнах и чух на руски език Светослав казах да после гласа продължи , аз се казвам Виктор и съм собственик на фирмата АКА !
Определихме си среща в България на морето оказа се , че Виктор е собственик на луксозен имот почти на самия морски бряг ! Пристигнах в неговия дом запознах се със семейството му , бях посрещнат изключително топло , Виктор желае членство в БНФМ
( това ще стане на Събора в Бургас ) и ще организира демонстрации на детекторите АКА !
.
Тука голяма реклама направих на Сорекса :laugh: Детектор АКА тениска ( аз използвам ХР ДЕУС ) :woohoo:
на това отгоре слушалките са КОСС на Minelab !

Преспах в дома на Виктор но не мислете , че всичко е било сладки приказки и бира ! Още като пристигнах ме емна по тамошните песъчливи баири явно беше решил да изкарам съкратен курс по изучаване на детекторите АКА .
Постоянно чертаеше разни графики в едно тефтерче с помощта на които ми обясняваше за вложения смисъл при детекторите АКА и по специално Сорекс 7280 PRO, после ми даваше детектора да работя 10 мин без да ми говори въобще , искаше от мен да кажа какво не ми харесва и това се повтаряше няколко пъти . На сутринта в 7 часа курсът започна отначало ! На следващата снимка сме в междучасието :laugh: !

Така от цялата работа накрая Виктор ми подари въпросния Сорекс с две антени и камуфлажен сак на АКА !
Въобще не смятам да задържам детектора за себе си - затова който изяви желание да го изпробва аз ще го изпратя с Еконт условието обаче е да поработи една седмица и да го препрати на друг колега - има и още едно условие детектора в крайна сметка да се появи на Събора в Бургас !
Прикачени файлове:
Последна промяна: 11 Авг 2012 12:45 от Slavitoooo.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Отг:АКА - в България 10 Авг 2012 22:15 #8514

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 941
Славчо, на клипа апарата се представя много добре. При тестовете как беше в реална обстановка на пясъка или на друг терен.

Отг:АКА - в България 10 Авг 2012 22:32 #8515

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
vaskonti написа:
Славчо, на клипа апарата се представя много добре. При тестовете как беше в реална обстановка на пясъка или на друг терен.
Курса ми беше само на плажа ! Сорекс 7280 PRO има два канала работещи едновременно могат да работят и поотделно. За всеки канал си има отделни настройки ! Когато единият канал е настроен на максимална чувствителност и без дискриминация , а другия с дискриминация при наличието на много дълбок сигнал детектора издава специфичен звук различаващ се от звуците на втория канал при дискриминация . Тоест дълбочината на целта е голяма и не е в обсега на дискриминация на втория канал , тогава си помагаме с лопатата !
Детектора работи на 3 чистоти за всяка чистота си има бобина , когато поставим бобината детектора сам разпознава честотата на която ще работи и автоматично се настройва !
Има много още различни настройки както и филтри за елиминиране на електромагнитни смущения , минерализирани почви , има интересна графика на дисплея при съмнителни сигнали , в същото време има и много лесно меню с заводски настройки пускаш правиш баланс и тръгваш , детектора е много лек !
Последна промяна: 11 Авг 2012 08:56 от Slavitoooo.

Отг:АКА - в България 11 Авг 2012 00:05 #8520

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
Тва отива към извънземните технологии...искам да го видя. ;)

Отг:АКА - в България 11 Авг 2012 02:25 #8521

• Флорида
  • Флорида's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 154
И аз изкам да го видя.
Славчо питай го рашъна дали работи в солена вода.

Отг:АКА - в България 11 Авг 2012 07:00 #8522

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Флорида написа:
И аз изкам да го видя.
Славчо питай го рашъна дали работи в солена вода.
Джонито ще види апарата щото си е тука , а ти вземи прескочи насам от кога не си си идвал !!?
Върховият модел на АКА е «Сигнум» MFT 7272Maka.2000.ru/7272M.htm
Попитах за антените при производството им използват смола която се използва при витлата на хеликоптерите ! Антените могат да работят под вода , аз лично се опитах да работя в близост до прибоя с настройките от сухия пясък въобще не се получи детектора издаваше фалшиви звуци !
Стана дума за новият модел «Пилигрим»
www.reviewdetector.ru/index.php?showtopi...E8%EB%E8%E3%F0%E8%EC
доста обсъждан по форумите Виктор сподели , че ако има готов за пръв път ще го представи в България - презентацията ще бъде на събора в Бургас - има много промени и формата ще се различава доста от тази на снимките !
Може да се получи такъв вариант Ники - изпробваме каквото изпробваме тук Сорекс 7280 PRO и зимата да ти го засиля за САЩ .
Последна промяна: 11 Авг 2012 07:03 от Slavitoooo.

Отг:АКА - в България 13 Авг 2012 11:15 #8547

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Айде, кога ще го видя?
Че едни мухи са ми влезли в главата....От всичкото, което си ми казал до сега за тоя апарат, може и да се харесаме с него.

Отг:АКА - в България 13 Авг 2012 12:32 #8549

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Джони написа:
Айде, кога ще го видя?
Че едни мухи са ми влезли в главата....От всичкото, което си ми казал до сега за тоя апарат, може и да се харесаме с него.
Скоро скоро ще го видиш и пипнеш :laugh: !
Първо да обясня за тялото направи ли са го малко , като на DEUS средната тръба се прибира с приплъзване почти изцяло там има специално заключващо устройство !
Другото интересно нововъведение при детекторите АКА е интересното регулиране на баланса на тялото ! Пулта с дисплея + четирите батерии по 1.5V може да се постави на три различни места ! Едното е както при всички детектори отпред ! Другите две места са вижте това приспособление :
Апарата утре е при теб и внимавай там , както се разбрахме fifty fifty !
Последна промяна: 13 Авг 2012 12:50 от Slavitoooo.

Re:АКА - в България 13 Авг 2012 14:53 #8553

• Флорида
  • Флорида's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Слави харесва ми как изглежда,а и линка за новата машина
Изглежда уникално.Попитай го Собственика дали мога да
Сложа малко снимки и инфо в няколко американски форума
Интересно ще бъде реакцията на тукашните търсачи.

Отг:Re:АКА - в България 13 Авг 2012 15:04 #8555

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Флорида написа:
Слави харесва ми как изглежда,а и линка за новата машина
Изглежда уникално.Попитай го Собственика дали мога да
Сложа малко снимки и инфо в няколко американски форума
Интересно ще бъде реакцията на тукашните търсачи.
Слагай що да не може !
Приспособлението , което спомага за сгъване и стягане на тялото , АКА за пръв път показва в света чрез подареният ми въпросен Сорекс 7280 PRO който преди малко изпратих на Джонито това е първия детектор с това нововъведение ! Също аз поне до сега не си спомням да съм виждал детектор с такъв модел балансираща щанга на подлакетника !
Слагай без да питаш нали това ни е задачата да пополяризираме хобито металдетектинг всеки
да бъде с детектор от чистача до президента даже и форумния търсач представи си :woohoo: !
Последна промяна: 13 Авг 2012 15:15 от Slavitoooo.

Re:АКА - в България 13 Авг 2012 17:14 #8558

• Флорида
  • Флорида's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Линка дето го поства неработи вече.
Може би рашъна не желае инфото да се побликува все още.
Слави питай го все пак дали може да се побликува.
Ако може пускам го днес,ако инам работещ линк.

Отг:Re:АКА - в България 14 Авг 2012 00:00 #8562

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Флорида написа:
Линка дето го поства неработи вече.
Може би рашъна не желае инфото да се побликува все още.
Слави питай го все пак дали може да се побликува.
Ако може пускам го днес,ако инам работещ линк.
Публикувай смело и безотговорно ! ;)

Отг:АКА - в България 14 Авг 2012 22:38 #8576

• kremoon
  • kremoon's Avatar
Slavitoooo написа:
Джони написа:
Айде, кога ще го видя?
Първо да обясня за тялото направи ли са го малко , като на DEUS средната тръба се прибира с приплъзване почти изцяло там има специално заключващо устройство !
Другото интересно нововъведение при детекторите АКА е интересното регулиране на баланса на тялото ! Пулта с дисплея + четирите батерии по 1.5V може да се постави на три различни места ! Едното е както при всички детектори отпред ! Другите две места са вижте това приспособление :
fifty fifty za kremoon i Джони - re4eno-storeno! ;)
(znae6 li ja taja???)

Отг:АКА - в България 15 Авг 2012 11:25 #8579

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Slavitoooo написа:
Джони написа:
Айде, кога ще го видя?
:) Получих го! Пипнах го! Исках да го пробвам веднага, но без сериозно четене на книжката с инсктрукциите не може да стане. Смятам да го тествам на различни места и да ви кажа впечатления. Наистина е прилично лек и удобен. Докаран е и на външен вид. Другото - после, ще видим как ще се представи. ;)
Благодаря, Слави! Друго си е да си първи!
Пък ако нещо не се справя, щото тия инструкции хич не са шега работа, ще трябва да ми пращаш и баткото рашън! :lol:
Последна промяна: 15 Авг 2012 11:36 от Джони.

Отг:АКА - в България 15 Авг 2012 12:47 #8580

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
Джони да дойда да ти нося лопатата и хем да я видя отблизо машинката :)
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат