Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 02 Авг 2011 08:45 #4464

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14409
АКА Сорекс 7281
www.reviewdetector.ru/video/sorex_7281.html
=========================================================

Последна промяна: 10 Май 2014 06:37 от Slavitoooo.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 08:50 #19637

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Някой може ли да ми обясни защо се получава така и принципно така ли се държат сорексите на много уредено

От 7:20 мин нататъка

Следните потребители изказаха благодарности: Nexus

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 09:03 #19639

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
Сорексите не се държат така на орудено. При правилни настройки работят, много се скопяват и не може да се каже, че са особено ефективни/както и почти всички металдетектори в този клас/, но със сигурност не се държат така. Зависи и с коя сонда се работи/честотата/ и колко е орудено.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 09:27 #19640

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 413
Джони писа:
Сорексите не се държат така на орудено. При правилни настройки работят, много се скопяват и не може да се каже, че са особено ефективни/както и почти всички металдетектори в този клас/, но със сигурност не се държат така. Зависи и с коя сонда се работи/честотата/ и колко е орудено.

Извинявай колега ама Сорекса тука не дава никакви настройки да се правят. Просто свети Перегрузка и до там. На първото видео антената дори не е насочена към земята и Сорекса пак не тръгва.
Как се правят правилни настройки на детектор дето не почва да работи?

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 09:48 #19644

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Nexus писа:
Джони писа:

Извинявай колега ама Сорекса тука не дава никакви настройки да се правят. Просто свети Перегрузка и до там. На първото видео антената дори не е насочена към земята и Сорекса пак не тръгва.
Извинявай, колега, но всеки металотърсач може да бъде изкаран от работен режим, и за това даже не е нужно почвата да бъде минерализирана, ами е достатъчно да му разбуташ настройките. А, ако има тякова място, където Сорекса не може изобщо да бъде настроен, то и никой друг металотърсач от този клас няма да тръгне. Елементарно.
Въпроса не е в това дали може да бъде приведен в режим на работа на орудено, а какви параметри дава. Винаги съм казвала, че силата на настоящите модели на Сорекс и Сигнум не е на орудени почви. Но този клип е глупаво и тенденциозно направен и не дава абсолютно никаква реална информация за работата на АКА Сорекс.
Сорекса има и автоматичен, и ръчен грундбаланс, както и опция за автоматично проследяване на грунда, филтър за мзинерализирани почви и специален режим за работа при такива условия, това е отделно от многото други настройки, които могат да улеснят работата при такива почви. Ако всичко това се използва и машината не може да се приведе в работен режим, и да дава такъв сигнал, тва означава, че има огромни количества метал на повърхността. Такъв сигнал ще дава, ако отдолу има летяща чиния или танк, образно казано. Ти, като специалист, ми кажи коя техника ще приведеш в работен режим, ако се опитваш да я грундираш на покрива на автомобила си?
Последна промяна: 09 Май 2014 09:59 от Джони.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 10:14 #19646

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Джони писа:
Nexus писа:
Джони писа:

Извинявай, колега, но всеки металотърсач може да бъде изкаран от работен режим, и за това даже не е нужно почвата да бъде минерализирана, ами е достатъчно да му разбуташ настройките. А, ако има тякова място, където Сорекса не може изобщо да бъде настроен, то и никой друг металотърсач от този клас няма да тръгне. Елементарно.
Въпроса не е в това дали може да бъде приведен в режим на работа на орудено, а какви параметри дава. Винаги съм казвала, че силата на настоящите модели на Сорекс и Сигнум не е на орудени почви. Но този клип е глупаво и тенденциозно направен и не дава абсолютно никаква реална информация за работата на АКА Сорекс.
Сорекса има и автоматичен, и ръчен грундбаланс, както и опция за автоматично проследяване на грунда, филтър за мзинерализирани почви и специален режим за работа при такива условия, това е отделно от многото други настройки, които могат да улеснят работата при такива почви. Ако всичко това се използва и машината не може да се приведе в работен режим, и да дава такъв сигнал, тва означава, че има огромни количества метал на повърхността. Такъв сигнал ще дава, ако отдолу има летяща чиния или танк, образно казано. Ти, като специалист, ми кажи коя техника ще приведеш в работен режим, ако се опитваш да я грундираш на покрива на автомобила си?
Сорекса обаче не можа да влезе в работен режим, та камо ли някой да го изкарва от режим. Аз бях там на нивата където Сорекса не работеше и видях всичко с очите си. Златна Маска, Деус и Nexus работеха на плитко, но Сорекса само изписа Перегрузка. Факт.
Последна промяна: 09 Май 2014 10:15 от Nexus.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 10:20 #19647

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Nexus писа:
Джони писа:
Nexus писа:
Джони писа:

Сорекса обаче не можа да влезе в работен режим, та камо ли някой да го изкарва от режим. Аз бях там на нивата където Сорекса не работеше и видях всичко с очите си. Златна Маска, Деус и Nexus работеха на плитко, но Сорекса само изписа Перегрузка. Факт.
В такъв случай сте попаднали на незнаещ оператор или повреден апарат. Дори и на бургаските невъзможни почви Сорекса се привежда в работен режим, но не работи ефективно както би работил примерно един Майнлаб от серията GPX. Говоря ти от личен опит и продължителна работа със Сорекс, не от наблюдения. Такъв сигнал може и да даде, ако се сменя антена без да се адаптира със съответните настройки към апарата, щото антените са със различни честоти. Тогава апарата не тръгва изобщо. Като новобранец с този апарат имах такъв случай.
Последна промяна: 09 Май 2014 10:26 от Джони.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 11:13 #19651

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Джони писа:
В такъв случай сте попаднали на незнаещ оператор или повреден апарат. Дори и на бургаските невъзможни почви Сорекса се привежда в работен режим, но не работи ефективно както би работил примерно един Майнлаб от серията GPX. Говоря ти от личен опит и продължителна работа със Сорекс, не от наблюдения. Такъв сигнал може и да даде, ако се сменя антена без да се адаптира със съответните настройки към апарата, щото антените са със различни честоти. Тогава апарата не тръгва изобщо. Като новобранец с този апарат имах такъв случай.

Джони да не останеш със грешното впечатление че водим някаква анти рекламна кампания срещу детекорите АКА преди събора. Със този човек който произвежда детекторите Нексус нито се познаваме нито сме се виждали някъде аз дори до завчера незнаех как му е името. Значи нещото което ме провокира да постна двете видеа е това че до преди да попадна на тях в youtube няма да крия бях решил да сменям Етрака със Сигнум защото си търся детектор с по голяма дълбочина не детекция от същия клас. На конкретното видео Сигнум няма но ако и той би се държал на тази орудена поляна по същия начин по който се държи и Сорекса меко казано бих казал че бих бил доста ама доста разобеден. А относно това което казваш че ако има тякова място, където Сорекса не може изобщо да бъде настроен, то и никой друг металотърсач от този клас няма да тръгне малко съм объркан . Кой клас детектори точно имаш предвид? На видеото ясно се вижда и по точно на второто че единствения детектор които отказва да работи след като бива пуснат е Сорекса. Казваш че може да се приведе в работен режим чрез настройки но как да приведеш чрез настройки детектор в работен режим който пищи постоянно и ти изписва на дисплея претоварен. Също така казваш че детектора отказва да работи ако честотата на антената не отговаря на честотата на която е настроен детектора :dry: добре но на видеото ясно се вижда че проблема не от това защото когато антената бива отдалечена от земята детектора се успокоява.
Последна промяна: 09 Май 2014 11:17 от Nesho.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 11:29 #19652

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Nesho писа:
Джони писа:

Джони да не останеш със грешното впечатление че водим някаква анти рекламна кампания срещу детекорите АКА преди събора. Със този човек който произвежда детекторите Нексус нито се познаваме нито сме се виждали някъде аз дори до завчера незнаех как му е името. Значи нещото което ме провокира да постна двете видеа е това че до преди да попадна на тях в youtube няма да крия бях решил да сменям Етрака със Сигнум защото си търся детектор с по голяма дълбочина не детекция от същия клас. На конкретното видео Сигнум няма но ако и той би се държал на тази орудена поляна по същия начин по който се държи и Сорекса меко казано бих казал че бих бил доста ама доста разобеден. А относно това което казваш че ако има тякова място, където Сорекса не може изобщо да бъде настроен, то и никой друг металотърсач от този клас няма да тръгне малко съм объркан . Кой клас детектори точно имаш предвид? На видеото ясно се вижда и по точно на второто че единствения детектор които отказва да работи след като бива пуснат е Сорекса. Казваш че може да се приведе в работен режим чрез настройки но как да приведеш чрез настройки детектор в работен режим който пищи постоянно и ти изписва на дисплея претоварен. Също така казваш че детектора отказва да работи ако честотата на антената не отговаря на честотата на която е настроен детектора :dry: добре но на видеото ясно се вижда че проблема не от това защото когато антената бива отдалечена от земята детектора се успокоява.
Ако ще работиш на силно минерализирани почви Сигнума може би не е най-доброто, а кое е по-добро, трябва да се консултираш с колегите, които имат повече опит на такива места. Силата на Сорекс и Сигнум е на чисти почви, най-добри резултати и очевидно предимство дават в гори и на поляни, много добре се справят и на силно замърсени места.
Колкото до тези клипове, има някаква друга причина апарата да се държи така, и тя не е принципно в модела, а каква е, можем само да гадаем...опитах се да изброя наколко причини, но без да сме били там, нищо не може да се каже. Но апаратите не се държат обичайно така. Може да дава паразитни сигнали и да се наложи да се намаляват много от стойностите на настройките, за да успокои, с две думи - да падне дълбочината, но не е нармално да дава сигнал за претоварване.
Последна промяна: 09 Май 2014 11:42 от Джони.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 11:46 #19653

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Джони писа:
Ако ще работиш на силно минерализирани почви Сигнума може би не е най-доброто, а кое е по-добро, трябва да се консултираш с колегите, които имат повече опит на такива места. Силата на Сорекс и Сигнум е на чисти почви, най-добри резултати и очевидно предимство дават в гори и на поляни, много добре се справят и на силно замърсени места.
Колкото до тези клипове, има някаква друга причина апарата да се държи така, и тя не е принципно в модела, а каква е, можем само да гадаем...опитах се да изброя наколко причини, но без да сме били там, нищо не може да се каже. Но апаратите не се държат обичайно така.

Джони не няма да работя на силно минерализирани почви дори напротив почвите са много леки там където ходя да търкам. Просто тъй като съм изгледал хиляди видеа свързани с металдетектори в youtube но досега не знаех и не съм предполагал че детектор може да се държи по подобен начин като отказва да работи тотално независимо каква е степента на уроденост на почвата но за всяко нещо си има обяснение . А иначе имайки предвид че на видеото присъстват двама производители на металдетектори дококото разбрах и детекторите на АКА са им доста конкурентни на световния и български пазар напълно съм съгласен с теб че без да е там човек не може да се вярва на 100%
Последна промяна: 09 Май 2014 11:46 от Nesho.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 11:55 #19654

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Nesho писа:
Джони писа:
Колкото до тези клипове, има някаква друга причина апарата да се държи така, и тя не е принципно в модела, а каква е, можем само да гадаем...опитах се да изброя наколко причини, но без да сме били там, нищо не може да се каже. Но апаратите не се държат обичайно така.

Джони не няма да работя на силно минерализирани почви дори напротив почвите са много леки там където ходя да търкам. Просто тъй като съм изгледал хиляди видеа свързани с металдетектори в youtube но досега не знаех и не съм предполагал че детектор може да се държи по подобен начин като отказва да работи тотално независимо каква е степента на уроденост на почвата но за всяко нещо си има обяснение . А иначе имайки предвид че на видеото присъстват двама производители на металдетектори дококото разбрах и детекторите на АКА са им доста конкурентни на световния и български пазар напълно съм съгласен с теб че без да е там човек не може да се вярва на 100%
Нека да не обвиняваме хората в нелоялна конкуренция, вероятно причината е нещо елементарно и сигурно става въпрос за незнание. Сорекса и Сигнума са професионални апарати и изискват време и внимание, за да се постигнат най-добрите резултати с тях, но пък усилието си заслужава. :)
А ти, ако работиш на чисти почви и си здрав в ръцете, замени Етрака със Сигнум с тричестотна 13 инчова антена/малко по тежка е от обикновените антени, но е невероятна/ и после ще ми кажеш дали съм ти дала лош съвет. Двата апарата са от един клас.
Последна промяна: 09 Май 2014 12:03 от Джони.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 12:47 #19655

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Джони писа:
Nexus писа:
Джони писа:
Nexus писа:
Джони писа:

Дотук добре, само дето собственика на Сорекса е далеч, много далеч от новобранец и Сорекса на това видео не е повреден, щото на чистата поляна тръгва да работи без проблем. Дори там се представи малко по-добре от Деус. Но на минералната нива закъса тотално.
И за Бургас има много противоречиви мнения, но най-разпространеното е, че АКА не работи на минерални условия.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 13:53 #19659

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Не е необходимо да обобщаваш, че нищо на АКА не работи на минерализирани почви, защото съм убедена, че тепърва ще ни изненадват с продукти на АКА в това отношение.
Интересно ми е собственика на този Сорекс на клиповете има ли опит в работата на минерализирани почви и какви обяснения дава за това поведение на машината, което е крайно необичайно, ако наистина далеч не е новобранец, както казваш. Аз не работя всеки ден на минерализирани почви, но ми се е случвало все пак, и когато машината не се справя добре с почвата се държи по друг начин, не дава сигнал за претоварване.
Ти бил ли си на тестове в Бургас и от лични наблюдения ли казваш, че там Сорекса не работи? Щото аз все пак съм била веднъж и видях кое как работи. И не само на тестове, ами няколко часа поработих и в една съседна нива и със Сорекс, и със Маска.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 14:29 #19660

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
О, чак сега видях, че в твоята тема сте се сдъфкали със Стефан/Микрон/. И разбрах отде тая неприязън към продуктите на АКА.
Сега разбрах и какви претенции има един Нексус като апарат.Не бих се учудила ако на принципа на гъдулката е постигнат стабилен апарат с много добри показатели за дълбочина и ако е така поздравления. Но всички знаем, че комплексните резултати не се докарват само от дълбочина. Ами...най-добре ги мерете на живо при реални условия, не на тестове, ами няколко дни паралелна работа при различни условия....и чак тогава правете кардинални изводи.
Но да се оплюва цяла марка, за да се прави реклама на друга, не е коректно. Както казва доктора, перфектният апарат все още не съществува. Не прочетох никъде Стефан да оплюва Нексуса де, което му прави чест. И как тъй го включвате тоз апарат на клипа и чакате да заработи без да му се прави грундбаланс? Изобщо, кофти скалъпена антиреклама. Кой модел Сорекс е това на клипа, щото аз през цялото време говоря за Сорекс Про - единствените Сорекси, които са разпространени масово в България, и да са проаддени някакви други модели, са единични бройки.
Последна промяна: 09 Май 2014 14:46 от Джони.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 14:49 #19661

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Джони писа:
О, чак сега видях, че в твоята тема сте се сдъфкали със Стефан/Микрон/. И разбрах отде тая неприязън към продуктите на АКА.
Сега разбрах и какви претенции има един Нексус като апарат. Ами...най-добре ги мерете на живо при реални условия, не на тестове, ами няколко дни паралелна работа при различни условия....и чак тогава правете кардинални изводи.
Но да се оплюва цяла марка, за да се прави реклама на друга, не е коректно. Както казва доктора, перфектният апарат все още не съществува. Не прочетох никъде Стефан да оплюва Нексуса де, което му прави чест.

Вие от АКА обществото май сте готови на всичко да изкарате конкуренцията в светлина различна от реалната.
Изкарване на факти на светло не е оплюване а е просто мнение.
От друга страна използване темите на друг производител за реклама на вашите продукти е коштунство.
Трябва да ви стане ясно, че ние не сме станали известни на световния пазар чрез продаване на чалъми а на детектори, които работят.
Това ще рече че знаем достатъчно за да можем да преценим кое е реалност за всеки един детектор и кое е вятърничава пропаганда.

Както казах в наша тема, който желае да си мери силите срещу Nexus да заповяда на събора, но всичко ще излезе в интернета добре заснето на видео, така че правете си сметката и не се сърдете в последтствие.

Това предизвикателство съм го обявил за пръв път 2005 в един Американски форум. Никой не се появи да се докаже от никоя точка на света, защото хората си знаят възможностите.

Ако желаете заповядайте, но след развоя на тестовете, които ви уверявам ще загубите, не искам никога да виждам парчета в нашите теми колко супер дълбоки са АКА, монети на 65 см, всякакви небивалици или мнения противоречащи на нашия опит, все едно сме хванати от гората.

Професионалнате етика изисква да се въздържате от пъчене в темите на конкуренцията. Поне така правят в цивилизованите държави.
Надявам се да смв свършили с меренето на саби.
Последна промяна: 09 Май 2014 15:02 от Nexus.
Следните потребители изказаха благодарности: ConceptionJunction
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат