djendaka писа:
За апаратите на Гарет винаги съм знаел че все нещо им куца и с този модел това се доказа за пореден път . Миналата седмица имах възможноста да се запозная с него , и това от което бях потресен е че АТХ не можа въобще да тръгне на черния пясък където един в пъти по евтин варянт на импулсен детектор какъвто е моя подводен ОМЕГА работи и то на дълбочина 15-25 см за монети взависимост големината и това че Омегата там работи не е такъв проблем все пак е импулсен но по смешното че CTX 3030 успя да се грундира и макар и с незначителна дълбочина от 1-2 см успя да хване монета от 20 ст докато ATX виеше на умряло при всеки опит да го доближим до пясъка .
Малко техническо допълнение.
При теста на черния пясък Гарета беше със следните настройки;
Чувствителност на минимум (намален до край), при която хваща 50 ст на въздух на около 5-6 см.
Дискриминация на минимум. Да хване каквото ще да е, само сигнал да има.
Звуков праг на минимум. Напълно тих на въздух детектор.
При тия настройки детектора изглежда успяваше да балансира, но в момента който почне търкането почва и виенето. Аз бях убеден, че като е импулсен тоя детектор ще работи поне малко на тоя черен пясък, но бях сериозно изненадан.
Това, че детектора не работи там не го прави пълен боклук, само твърде скъп за такъв клас на работа. Другаде работи но е бавен.
Въпросния черен пясък е един от най-тежките които съм срещал. Приемната бобина пре резонансните антени се разбалансирва с цели 10 Волта, когато е долепена за пясъка. Това е свръх тежък терен при който индукционните баланси не работят.
СТХ3030 хваща 50 ст в пясъка ако ги види човек къде са, така че може и на око.
Тесоро Кортес е без надежда там.
Нексъс хваща тоя пясък от метър и половина. А малък магнит от автомобилна пищялка като се набучи в пясъка става като ябълка на размер от полепналите по него феромагнитни частици.
Това там е съвършена лудница....