Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Garrett ATX

Garrett ATX 22 Май 2014 19:11 #20278

• preskouuu
  • preskouuu's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 377
Колеги можели някой ако е в час с този модел апарат да ми даде мнение,гледам клипове в нета и ми се струва приличен апарат reademo reademo reademo
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Garrett ATX 22 Май 2014 19:34 #20280

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 413
preskouuu писа:
Колеги можели някой ако е в час с този модел апарат да ми даде мнение,гледам клипове в нета и ми се струва приличен апарат reademo reademo reademo
Имам го в колекцията си. Войнов го тества на събора в Сливек. Аз също съм го тествал достатъчно.
Има много добра дискриминация, но е плитък като за импулсен, много плитък.
Добър баланс на конструкцията, но тежи бая - 3.1кг.
Най-големия му недостатък е, че всеки сигнал трябва да се тества с Iron Check ако искаш да знаеш дали е цвят или желязо а това го прави много непродуктивен. Не може да дискриминира желязото в дълбочина, само по-близките железа при нормална дискриминация. Ако се завиши нивото на дискриминацията губи много от дълбочината си за монети и други цветни метали.
Уреда е също безумно стабилен на земя както се полага за импулсен апарат.
Добър е за плажно търсене и за под вода. Водозащитен е до няколко метра. На минерално няма никакви проблеми.
Следните потребители изказаха благодарности: preskouuu

Garrett ATX 22 Май 2014 19:39 #20281

• preskouuu
  • preskouuu's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Благодаря ти колега за отделеното време, доста интересен апарат е но това е голям минус и според мен, ако влезеш на замърсен терен с апарата до утре няма да мога да мина десет квадрата със това че трябва всеки сигнал да се натиска бутона да се проверява, наистина му е много голям минус това :huh:
Последна промяна: 22 Май 2014 19:40 от preskouuu.

Garrett ATX 22 Май 2014 19:44 #20282

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
preskouuu писа:
Благодаря ти колега за отделеното време, доста интересен апарат е но това е голям минус и според мен, ако влезеш на замърсен терен с апарата до утре няма да мога да мина десет квадрата със това че трябва всеки сигнал да се натиска бутона да се проверява, наистина му е много голям минус това :huh:
Възможно е аз да не му разбирам достатъчно на пенизите, но не намерих настройка която автоматично да дели цвят желязо.
Ако някой знае как да казва.
С 12 инчовата антена на замърсено да се работи е абсурд, но Гарет продават и малка антена, която ще е по-добра за целта, но пак си остава проблема с проверка на сигналите един по един.

Garrett ATX 22 Май 2014 19:51 #20283

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
preskouuu от коментара на Nexus разбрахме че детектора като цяло е плитък но заради принципа му на детекция е възможно да е два пъти по дълбок от експлорър , етрак, и CTX на орудено . mdet . sshy

Garrett ATX 22 Май 2014 20:01 #20284

• preskouuu
  • preskouuu's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Да то на орудено ще е по дълбок и според мен за това че е пулс но на замърсено му гледам клиповите във нета абсурд пълен е да се бачка с него, по добре с рамка с антена и гас на ред каквото е да се вади иначе девет дена осем часа всеки пат копчето и да проверяваш сигнала става два пъти по бавно търсенето, отпада като вариант просто исках да се консултирам и с други колеги, значи и все пак до момента си остава Minilab GPX най добрата пулс машина жалко обаче че е много пари и не всеки може да си я позволи както и аз в това число де :blink: :huh: :(

Garrett ATX 22 Май 2014 20:05 #20285

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Nesho писа:
preskouuu от коментара на Nexus разбрахме че детектора като цяло е плитък но заради принципа му на детекция е възможно да е два пъти по дълбок от експлорър , етрак, и CTX на орудено . mdet . sshy
От Експлорер и Е-трак е по-дълбок гаранция, но не с много когато е в по-солидна дискриминация. На моя тест с 20 ст на 25 см Гарета хваща най-добре от вносните детектори, но в добра дискриминация Деуса му вади душата.
На орудено обаче индукционните баланси не предат пред тоя.

Garrett ATX 22 Май 2014 20:14 #20286

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Nexus писа:
Nesho писа:
От Експлорер и Е-трак е по-дълбок гаранция, но не с много когато е в по-солидна дискриминация. На моя тест с 20 ст на 25 см Гарета хваща най-добре от вносните детектори, но в добра дискриминация Деуса му вади душата.

Какво ще рече когато е в солидна дискриминация.Това значи ли че има някъква дискриминация без да е необходимо да се натиска копчето.

Garrett ATX 22 Май 2014 20:20 #20287

• preskouuu
  • preskouuu's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Според мен пълна радост няма, няма ли копче няма дискриминация до колкото гледам тестовете му и значи на ред всичко се вади, ако е пусната дискриминацията става като чист монетар май май до колкото схващам аз

Garrett ATX 22 Май 2014 21:50 #20288

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Nesho писа:
Nexus писа:
Nesho писа:

Какво ще рече когато е в солидна дискриминация.Това значи ли че има някъква дискриминация без да е необходимо да се натиска копчето.
Имам предвид по-високо ниво на дискриминация да речем около 7. А за дискриминация без да се натиска копче няма. Ако има не съм я открил как работи.

Garrett ATX 19 Юни 2014 17:11 #21608

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6705
За апаратите на Гарет винаги съм знаел че все нещо им куца и с този модел това се доказа за пореден път . Миналата седмица имах възможноста да се запозная с него , и това от което бях потресен е че АТХ не можа въобще да тръгне на черния пясък където един в пъти по евтин варянт на импулсен детектор какъвто е моя подводен ОМЕГА работи и то на дълбочина 15-25 см за монети взависимост големината и това че Омегата там работи не е такъв проблем все пак е импулсен но по смешното че CTX 3030 успя да се грундира и макар и с незначителна дълбочина от 1-2 см успя да хване монета от 20 ст докато ATX виеше на умряло при всеки опит да го доближим до пясъка .
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho, Nexus

Garrett ATX 19 Юни 2014 18:24 #21613

• preskouuu
  • preskouuu's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Така е Ванка, аз несъм голям разбирател но според мен Гарет ли е на две го удрям в коляното и го хвърлям , то само паргии сумати пари и за чеп не стават reademo
Последна промяна: 19 Юни 2014 18:49 от djendaka.

Garrett ATX 19 Юни 2014 22:46 #21619

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 5022
Тия апарати май ще излязат голямо дърво secretemo
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ

Бранейки се срещу евреина, аз се боря за делото на бога.
Това, което не е добра раса на този свят е плява.

Garrett ATX 20 Юни 2014 18:56 #21645

• muhomorka
  • muhomorka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 67
Не май, ами наистина големо дърво. 20 ст. на 25 см. е те това не го разбирам, а парите 3000 и косур. Моя пулсак ако направи тва нещо, ще го вържа около некое дърво.

Garrett ATX 20 Юни 2014 19:12 #21648

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
djendaka писа:
За апаратите на Гарет винаги съм знаел че все нещо им куца и с този модел това се доказа за пореден път . Миналата седмица имах възможноста да се запозная с него , и това от което бях потресен е че АТХ не можа въобще да тръгне на черния пясък където един в пъти по евтин варянт на импулсен детектор какъвто е моя подводен ОМЕГА работи и то на дълбочина 15-25 см за монети взависимост големината и това че Омегата там работи не е такъв проблем все пак е импулсен но по смешното че CTX 3030 успя да се грундира и макар и с незначителна дълбочина от 1-2 см успя да хване монета от 20 ст докато ATX виеше на умряло при всеки опит да го доближим до пясъка .
Малко техническо допълнение.
При теста на черния пясък Гарета беше със следните настройки;
Чувствителност на минимум (намален до край), при която хваща 50 ст на въздух на около 5-6 см.
Дискриминация на минимум. Да хване каквото ще да е, само сигнал да има.
Звуков праг на минимум. Напълно тих на въздух детектор.

При тия настройки детектора изглежда успяваше да балансира, но в момента който почне търкането почва и виенето. Аз бях убеден, че като е импулсен тоя детектор ще работи поне малко на тоя черен пясък, но бях сериозно изненадан.

Това, че детектора не работи там не го прави пълен боклук, само твърде скъп за такъв клас на работа. Другаде работи но е бавен.

Въпросния черен пясък е един от най-тежките които съм срещал. Приемната бобина пре резонансните антени се разбалансирва с цели 10 Волта, когато е долепена за пясъка. Това е свръх тежък терен при който индукционните баланси не работят.

СТХ3030 хваща 50 ст в пясъка ако ги види човек къде са, така че може и на око.
Тесоро Кортес е без надежда там.
Нексъс хваща тоя пясък от метър и половина. А малък магнит от автомобилна пищялка като се набучи в пясъка става като ябълка на размер от полепналите по него феромагнитни частици.
Това там е съвършена лудница.... :blink: :blink: :blink:
Последна промяна: 20 Юни 2014 19:14 от Nexus.
Следните потребители изказаха благодарности: gyulterius
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат