Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: XP GMAXX II

XP GMAXX II 25 Ное 2011 10:38 #5371

  • Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Мнения: 16403
  • Получени благодарности 14372
XP GMAXX II
www.xpmetaldetectors.com/uk_detecteurs_G_MAXX_II.php
Благодарение на 4.6 kHz честота на работа на уред, G-Maxx II е мощен детектор, подходящ за монети и различни по тип предмети, намиращи се във всякакви почви.
Важна гъвкавост при настройката на уреда ви позволява да настроите уреда за терена, който искате да претърсите, благодарение на Multi-Tones режима, Iron Level и новата настройка Iron Threshold.
За уреда от XP са избрали моментална звукова сигнализация, вместо LCD дисплей, защото на професионално ниво човешкия слух може да се справи много по-добре с разпознаването на сигнала в сравнение с информацията показана на LCD дисплея.
LCD дисплеите не могат да реагират в реално време и не могат да хванат слабите сигнали, които са твърде къси или са твърде близко до други сигнали.

Звуковите сигнали на GMAXX II са в реално време дори и от едва доловимите сигнали от заровени предмети.
Детектора използва широко-сканираща бобина (DD), защото геометрията на подобна бобина има по-добро проникване в почвата.

Вие ще оцените здравината и качеството на изработка на уреда. Поради това, че металотърсачите основно се използват при екстремни условия, от XP са положили усилия да предпазят и най-чувствителната част на уреда. XP GMAXX II е изработен от качествени компоненти и материали, което осигурява на вашия XP детектор максимално дълъг живот на експлоатация.
Изцяло нова електроника и възможности

· Безжични слушалки: предавателя вече вграден в електрониката на уреда. Разполага с два превключваеми канала. FREQ SHIFT превключвателя на лицевия панел на детектора позволява бързо и лесно превключване между двата канала: CH1 и CH2

· Сменяема честота: новия превключвател (FREQ SHIFT) позволява да сменяте честотата на детекция (Freq. 1 или Freq. 2) за да се намалят всякакви смущения от други XP детектори, с които се работи наблизо.

· Нови аналогови филтри подобряват детекцията на предмети в райони изобилстващи от железни предмети. Маскиращият ефект, причинен от железен предмет близко до ценен предмет е силно редуциран. По този начин предмети, които представляват интерес за вас вече могат по-лесно да бъдат откривани в силно замърсени райони и това позволява по-малко губене на време и претърсване на по-голям периметър.

· От XP са подобрили и регулацията на чувствителността на уреда и вече е далеч по-прецизна от преди. Обхвата на чувствителността е разширен, позволяващ по-фина регулация на и предоставяйки максимално улеснение при работа с настройката.

· GMAXX все още е много тонален детектор, но сега потребителя може да настрои нивото на желязото използвайки Iron Threshold потенциометъра. Този потенциометър може да бъде разгледан като настройка на детекцията с обхват, единствено засягащ желязото. Настройката може да бъде фино регулирана с диапазон от 0 до 20. При стойност 0, всичкото желязо, което бъде засечено ще издава среден по тоналност звуков сигнал. Колкото по-висока е стойността на настройката, толкова по-нисък е тона при засичане на желязо. Това позволява например малките пирони да издават нисък тон при детекция, докато по-големите железни предмети ще издават среден тон. Както знаете, прекалено високото ниво на дискриминация може да редуцира производителността на детектора. Тази настройка беше фабрично зададена със старата версия на уреда, до ниво, което беше подходящо за повечето потребители. Но през повече от времето, начинаещите хобисти не желаят железните сигнали да се регистрират от техните машини, докато по-напредналите потребители предпочитат да разполагат с тази опция за да могат да търсят за предмети на по-трудни терени.

· Контролите GROUND, SILENCER, IRON VOLUME (предишно ниво) остават непроменени с новата версия на детектора.
· Честота: 4,6 kHz.

· Режим: Движение

· Многотонова дискриминация в режим Всички метали

· Микропроцесорен анализ на сигналите

· Регулация на силата на звука за нисък тон (iron volume)

· Нова фино регулируема IRON THRESHOLD контрола, позволяваща ви да идентифицирате желязото посредством нисък тон много прецизно

· Регулируем грунд баланс

· SILENCER контрола: 3 позиции за да се ограничи нивото на железни фалшиви сигнали

· Вграден предавател за безжични слушалки (нов с 2 канална версия)

· Нова FREQ SHIFT контрола за намаляване на смущенията от други XP детектори наоколо

o Променя канала на безжичните слушалки (ch1/ch2)

o Променя честотата на детектора (Freq 1/Freq 2)

· Подобрена фина регулация на настройките за чувствителност на уреда

· Нова мощна, изцяло преработена електроника, комбинираща бързодействие с по-висока чувствителност за да извади от земята добрите сигнали.

· По-бърза скорост на възстановяване на уреда в сравнение с предишните модели, позволявайки ви да намирате по-дълбоко заровени предмети близко намиращи се до желязо.

· Захранване: 8 алкални батерии 1.5 Volts AA или презареждащ се NiMh пакет.

· Живот на батериите: Алкални: 45 часа; NiMh 2300 mAh: 45 часа

· Аларма за слаби батерии
Прикачени файлове:
Последна промяна: 25 Ное 2011 10:59 от Slavitoooo.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат

Тел. 0887721898