Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Българи!!!

Българи!!! 18 Ян 2012 12:28 #6144

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Мястото не знам точно в този раздел ли е,но все пак изгледайте го.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Отг:Българи!!! 08 Фев 2012 23:22 #6660

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
Днес след всички негативни новини по ,,големите,,телевизий,след всичкия патос едно бегло и кратко репортажче ме накара да се почувствам ГОРД БЪЛГАРИН!!!Слава на капитан Гаргов,чийто кораб е бил най близо до подалия есоес сигнал бедстващ и потъващ кораб.Слава на Българина спасил 116 живота!!!
Прикачени файлове:
Последна промяна: 09 Фев 2012 08:13 от Slavitoooo.

Отг:Българи!!! 09 Фев 2012 08:13 #6666

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
самотрак написа:
Днес след всички негативни новини по ,,големите,,телевизий,след всичкия патос едно бегло и кратко репортажче ме накара да се почувствам ГОРД БЪЛГАРИН!!!Слава на капитан Гаргов,чийто кораб е бил най близо до подалия есоес сигнал бедстващ и потъващ кораб.Слава на Българина спасил 116 живота!!!
Капитан Гаргов спасил 116 души от потъващ ферибот

www.standartnews.com/balgariya-obshtestv..._feribot-134071.html
София. 38-годишният капитан Владимир Гаргов е спасил повече от 100 души от потъналия ферибот "Кралица Рабаул" край Папуа-Нова Гвинея, съобщи "Дарик".

Инцидентът с кораба с 350 души на борда стана на 2 февруари. Той потъна на около 16 км от северния бряг на тихоокеанската държава.

По думите на кап. Гаргов бреговата охрана е разпратила сигнали за помощ до всички кораби в близост и той се е отзовал. В течение на операцията българинът е назначен за неин ръководител.

„Получихме сигнала за бедствие от австралийците, който бе изпратен до всички кораби в района. Аз бях първият, който го взе насериозно и отиде. Видяхме хората и започнахме да ги вадим. След това ме направиха и координатор на спасяването. Общо в този ден бяха извадени 238 души", разказва Гаргов.

На кораба, на който е пътувал той, са били спасени 116 от пътниците на "Кралица Рабаул". Заедно с Гаргов е имало още двама българи - главният механик Иван Иванов от Варна и боцман Тодор Тодоров от Сливен.

Над 100 от пътниците на ферибота все още не са открити. Спасителните екипи претърсваха водите край тихоокеанската държава в продължение на 56 часа, без да открият оцелели. След това властите в Папуа-Нова Гвинея обявиха, че няма вероятност нито един от все още изчезналите да бъде намерен жив.
Последна промяна: 09 Фев 2012 08:15 от Slavitoooo.

Отг:Българи!!! 03 Мар 2012 09:34 #7118

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
Честит празник на всички Българи! Но ний знаем,че в нашето недавно свети нещо ново,има нещо славно,що гордо разтупва нашите гърди и в нас чувства силни, големи плоди,защото там нейде навръх планината,що небето синьо крепи с рамената,изига се някой див,чутовен връх,покрит с бели кости и със кървав мъх,на безсмъртен подвиг паметник огромен,защото в Балкана има един спомен,има едно име,що вечно ще живей и в нашата история кат легенда грей,едно име ново,голямо,антично,като Термопили славно,безгранично,що отговор дава и смива срамът,и на клеветата строшава зъбът. Поклон!

Отг:Българи!!! 15 Мар 2012 12:31 #7220

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ

Отг:Българи!!! 25 Май 2012 14:45 #7855

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ

Отг:Българи!!! 02 Юни 2012 12:42 #7918

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
Настане вечер месец изгрее.Звезди обсипят свода небесен.Гора зашуми,вятър повее.Балканът пее хайдушка песен......Днес е втори юни,да сведем чела!

Отг:Българи!!! 22 Юни 2012 15:45 #8046

• Ilia
  • Ilia's Avatar
  • Офлайн
  • Председател на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 1018
Това все едно аз съм го писал :woohoo:

www.frognews.bg/news_45765/Eduard_Starns...arod_ot_balgarskiia/

Едуард Стърнс: Няма по-прост народ от българския

“Няма по-прост народ от българския” – под това заглавие „Невероятно инфо“ пусна материал, който, макар и фантастичен, решихме да публикуваме заради убийствената ирония в него. Той е неопределен жанр – очерк, есе или автоинтервю. Текстът на Едуард Стърнс, касаещ България, придоби огромна популярност сред англичаните.
Под заглавието “Няма по-прост народ от българския” той публикува своите впечатления, опит и разочарование от грешката да си купи имот в нашата държава.
Текстът публикуваме от от eurochicago.com

”Напоследък сред нас, британците, стана мода да си купуваме имоти в България. От една страна наистина красивата природа, за каквато ние тук можем само да мечтаем, и от друга – ниските цени на селските къщи, както и примамливите оферти на имоти в затворени комплекси, накланяха везните в полза на решението за една такава на пръв поглед изгодна сделка. Но приятели, не правете тази грешка, която аз направих, не си купувайте имот в България, не стъпвайте там, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българи. Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския народ. Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща . . .!

Българите, аз смея да твърдя, са най-простият народ на Земята. Няма по-прост народ от българския и тука аз бих искал да направя едно разяснение. Под прост народ аз нямам предвид народ неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са тъпанари. Те са образовани, но са кухи. Те са интелигентни, но са прости.

Защото неук е народ, който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят. Но тези народи аз не бих нарекъл прости, защото те живеят в някакво, макар и примитивно, общество, поддържат се и търсят път да се развият. А българите – напротив – те имат огромни възможности, образовани са и осведомени, природата им е прекрасна, географското положение – стратегическо, но всичко това те пропиляват, продават, затриват, унищожават, защото са прости.

Те даже не са народ, а сбирщина от прости хора, защото народността не е просто принадлежност към дадена географска територия, а съвкупност от общи цели, идеи и ценности, съвкупност от общи действия, целящи развитие на цялото общество, общи действия за реализиране на идеите и опазване на ценностите. Но това при българите не съществува. Аз използвам думата народ в техния случай, воден единствено от някакво благоприличие, но ако трябва да съм откровен, бих ги нарекъл сбирщина от идиоти, идиоти в гръцкия смисъл на думата.

Аз дори се съмнявам, че българският народ днес съществува. За мен българите са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа. Но не, това е неточно, защото тълпата има някаква обща цел, а те нямат такава; не, те дори не са тълпа. Не, те са случайно попаднали на едно място различни хора, с различни цели, впримчени в географското положение, което по една случайност населяват, и обременени с историята на хората населявали някога това място, за чиито наследници по-незнайно каква логика се смятат.

Какви българи са те? Как тази сбирщина си позволява да петни името на този древен и велик народ?

Нима е възможно това, което те творят днес като история, да бъде вписано в историческата сметка на народ като българския?

Долу лапите, простаци, от името българи!. Вие не сте и не би могло да бъдете българи. Защото за да се наричаш българин не е достатъчно само да се облягаш на гени, а да имаш дух, воля, сила. Не само да каканижеш имена на исторически личности и герои, а да подражаваш на постъпките им, да следваш идеите им, да осъществяваш мечтите им за България.

Така е видял българите големият художник Стоян Венев.

Но как така, – ще попитате вие – Нима няма нещо, което да обединява тези хора, населяващи тази територия, наречена България? Има разбира се, те имат общи черти, но те не ги правят общност, не ги правят народ – те са продажници, завистници и крадци. Те не се стремят да подобрят своето житие – за тях е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни. Те не се радват на постиженията на другите, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят.

Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко; тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.

Но защо – ще попитате вие – казваш, че са прости? Защото те имат всичко, което е необходимо на един човек, за да осъзнае къде греши. Цялата необходима информация относно собственото си положение като нация, относно причините да са в това незавидно положение, относно мерките, които трябва и могат да предприемат, за да се избавят от това положение, но въпреки това, те се надяват да ги оправят именно тези, които са ги докарали до това положение. Те протестират срещу тези, които ги мамят, грабят, използват и потискат, и в същото време оставят бъдещето си в техни ръце. Те недоволстват, когато станат обект на измама, но злорадстват, когато измаменият е някой друг.

Българите смятат себе си за тарикати, това е дума, която трудно бих могъл да преведа на нашия език. Но най-общо казано, тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.

Какъв, ако не прост, трябва да си, за да се радваш на чуждото нещастие, а не да се бориш срещу него. Как може да злорадстваш, че този или онзи чужденец го обрали, измамили и пребили в собствената ти държава и да очакваш да печелиш от него. Трябва да си много прост, за да се гордееш с изобретателността на своите престъпници, чиято жертва утре може да си ти самият.

Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници, и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много прост и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш.

Трябва да си много прост, за да вярваш, че тези, които нарушават закона – а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти – че те ще въведат законност.

Трябва да си много прост, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш, че ти продължаваш безропотно да потъваш, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те, дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са в пъти по-големи от твоите нищожни подаяния.

Трябва да си много прост, да работиш за хора, които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат за твоя сметка тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самия тебе.

И, ако някой страничен наблюдател вземе, че ти покаже всичките тези беззакония, на които ти си ежедневен свидетел, мислейки, че ги не виждаш, ти просто да свиеш рамене и да кажеш:

“-Ми аз, какво мога да направя?”

Трябва да си много прост, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг трябва да поведе някого другиго, за да оправи твоя живот. Трябва да си много прост, много страхлив, много безгръбначен.

Трябва да си много прост, за да вярваш, че държавата ти ще се оправи, докато ти си на хиляди километри от нея в търсене на сигурност и щастие там, където го е извоювал някой друг.

Трябва да си много прост, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности. Трябва да си много прост.

Трябва да си много прост, да живееш в земен рай и да го унищожаваш.

Трябва да си много прост за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.

Не правете бизнес с тези хора, не общувайте с тях, унищожете ги. Те сами ще се предават един друг и ще съдействат за собственото си унищожение. Толкова са прости… “
Последна промяна: 22 Юни 2012 15:47 от Ilia.

Отг:Българи!!! 22 Юни 2012 16:55 #8047

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 944
Това е толкова тъжно и вярно. Трябваше ли да ни го кажат хора които са искали да живеят в България , а сега неискат и да чуят за нас, и то заради какво ....... заради Бай Ганьовщината ни. А наистина имаме прекрасна природа и възможности, но липсата на трезвомислещи хора ни води към дъното. Дошло е времето да се запитаме, ание какво направихме за Държавата.

Отг:Българи!!! 22 Юни 2012 16:59 #8048

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
аз пък не съм съгласен с ингилизчето
това че имотът му е пострадал от шепа цигани , това че не е не е доволен от общуването си със 200-300 човека в селото където се е заселил , това че не е доволен от държавата и държавниците не му дава право да слага етикет на цял народ.
лесно е да се постави диагноза , но да беше предложил и свястно решение а той какво предлага тотален геноцид , тотално прочистване на територията , това ли е "умното" решение на един индивид произлязъл от един "умен" народ.
когато един човек идва от такава уредена държава , където е израснал и живял сред ред и закони , удобства и блага и идва в една държава от 3тия свят в която до скоро е управлявал диктаторски режим и купува имот , който в скъпата му родина струва милиони а тук го взема за 10 000 паунда би трябвало да очаква неочакваното , като "умен" човек е трябвало да се информира.
разбира се и на мен и на нас не ни харесва положението в което сме , но не ми харесва и общия знаменател под който ни слага "умника" , не може всичко да се оправи със вълшебна пръчка от раз а малко по малко и така докато не умре и последния роден в "робство".
за повечето беди на нашия "прост" народ в исторически план е виновен и неговия "умен" народ , навредили са ни толкова много колкото ние сами не можем да си навредим , така че да не чака да се самоунищожим , защото сме оцелели през вековете като народ в много по - лоши времена и пак ще оцелеем.
поздрави на Англия а на нас , дерзайте в очакване на светлото ни бъдеще

Отг:Българи!!! 22 Юни 2012 17:05 #8049

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
Чудя се как точно го е написал чуждоземецът !
Дори мнението на П.Р. Славейков за българския народ избледнява !
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
И не знаем, не можеме, не щеме
да работим за себе си със време.
Само знаем и можеме, и щеме
един други злобно да се ядеме...
Помежду си лихи, буйни, топорни,
пред други сме тихи, мирни, покорни...
Все нас тъпчат кой отдето завърне,
щот сме туткун, щото не сме кадърни...
Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
а всякому мерамът е развала...

Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
Но най ме впечатли следното написано от чуждоземецът :
Под прост народ аз нямам предвид народ неграмотен, неук и необразован. Не!
Те са грамотни, но са тъпанари.
Те са образовани, но са кухи.
Те са интелигентни, но са прости.
Последна промяна: 22 Юни 2012 17:11 от Slavitoooo.

Отг:Българи!!! 22 Юни 2012 17:16 #8050

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
Какво да правим, като в държава в която малцинствата/най вече циганите/ имат повече права от нас , които плащаме данъци на тази държава, здравни осигуровки за да се лекуват същите тия цигани, да им плащаме и за престоя в затворите ако случайно ги хванат с откраднатото от нас, да ги обучаваме в училищата пак с пари от нашите заплати, да им плащаме тока и незнам да подължавам ли още, а те си пият и пеят и си викат за какво да работя бате като ще ми дадат пари наготово. Наистина сме прост народ. Преди 2 000 години пътищата са се правели от военопленници, а днес от чужди фирми с наши пари. Но какво да правим когато половината от младите хора не са в България и не гласуват по разум и сега ни управляват все едни и същи без значение каква им е абривиатурата

Отг:Българи!!! 22 Юни 2012 17:46 #8051

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ

Отг:Българи!!! 22 Юни 2012 18:11 #8052

• bati_jenko
  • bati_jenko's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 171
Ilia написа:
Това все едно аз съм го писал :woohoo:

www.frognews.bg/news_45765/Eduard_Starns...arod_ot_balgarskiia/

Едуард Стърнс: Няма по-прост народ от българския

“Няма по-прост народ от българския” – под това заглавие „Невероятно инфо“ пусна материал, който, макар и фантастичен, решихме да публикуваме заради убийствената ирония в него. Той е неопределен жанр – очерк, есе или автоинтервю. Текстът на Едуард Стърнс, касаещ България, придоби огромна популярност сред англичаните.
Под заглавието “Няма по-прост народ от българския” той публикува своите впечатления, опит и разочарование от грешката да си купи имот в нашата държава.
Текстът публикуваме от от eurochicago.com

”Напоследък сред нас, британците, стана мода да си купуваме имоти в България. От една страна наистина красивата природа, за каквато ние тук можем само да мечтаем, и от друга – ниските цени на селските къщи, както и примамливите оферти на имоти в затворени комплекси, накланяха везните в полза на решението за една такава на пръв поглед изгодна сделка. Но приятели, не правете тази грешка, която аз направих, не си купувайте имот в България, не стъпвайте там, не правете бизнес и избягвайте каквито и да е контакти с българи. Защото от другата страна на везната натежава неумолимо простотията на българския народ. Простотия убийствена, отчайваща, неизмерима, ужасяваща, всеобхватна, опасна , неумолима, потресаваща . . .!

Българите, аз смея да твърдя, са най-простият народ на Земята. Няма по-прост народ от българския и тука аз бих искал да направя едно разяснение. Под прост народ аз нямам предвид народ неграмотен, неук и необразован. Не! Те са грамотни, но са тъпанари. Те са образовани, но са кухи. Те са интелигентни, но са прости.

Защото неук е народ, който не е имал възможност да се ползва от съвременното образование, от достъпа до информация и от възможността да обменя идеи с народите от целия свят. Но тези народи аз не бих нарекъл прости, защото те живеят в някакво, макар и примитивно, общество, поддържат се и търсят път да се развият. А българите – напротив – те имат огромни възможности, образовани са и осведомени, природата им е прекрасна, географското положение – стратегическо, но всичко това те пропиляват, продават, затриват, унищожават, защото са прости.

Те даже не са народ, а сбирщина от прости хора, защото народността не е просто принадлежност към дадена географска територия, а съвкупност от общи цели, идеи и ценности, съвкупност от общи действия, целящи развитие на цялото общество, общи действия за реализиране на идеите и опазване на ценностите. Но това при българите не съществува. Аз използвам думата народ в техния случай, воден единствено от някакво благоприличие, но ако трябва да съм откровен, бих ги нарекъл сбирщина от идиоти, идиоти в гръцкия смисъл на думата.

Аз дори се съмнявам, че българският народ днес съществува. За мен българите са изчезнали и на тяхно място е останала някаква тълпа. Но не, това е неточно, защото тълпата има някаква обща цел, а те нямат такава; не, те дори не са тълпа. Не, те са случайно попаднали на едно място различни хора, с различни цели, впримчени в географското положение, което по една случайност населяват, и обременени с историята на хората населявали някога това място, за чиито наследници по-незнайно каква логика се смятат.

Какви българи са те? Как тази сбирщина си позволява да петни името на този древен и велик народ?

Нима е възможно това, което те творят днес като история, да бъде вписано в историческата сметка на народ като българския?

Долу лапите, простаци, от името българи!. Вие не сте и не би могло да бъдете българи. Защото за да се наричаш българин не е достатъчно само да се облягаш на гени, а да имаш дух, воля, сила. Не само да каканижеш имена на исторически личности и герои, а да подражаваш на постъпките им, да следваш идеите им, да осъществяваш мечтите им за България.

Така е видял българите големият художник Стоян Венев.

Но как така, – ще попитате вие – Нима няма нещо, което да обединява тези хора, населяващи тази територия, наречена България? Има разбира се, те имат общи черти, но те не ги правят общност, не ги правят народ – те са продажници, завистници и крадци. Те не се стремят да подобрят своето житие – за тях е достатъчно да се радват на нещастието на другите около тях, а ако случайно не виждат по-нещастен от себе си, то това ги прави нещастни. Те не се радват на постиженията на другите, а търсят начин да ги развалят, окалят и съсипят.

Ако някой реши да направи нещо за обща полза, те го смятат за глупак, присмиват му се и му се подиграват. Парите за тях са водеща сила, за пари са готови да направят всичко; тук понятията чест, законност, морал са просто празни думи.

Но защо – ще попитате вие – казваш, че са прости? Защото те имат всичко, което е необходимо на един човек, за да осъзнае къде греши. Цялата необходима информация относно собственото си положение като нация, относно причините да са в това незавидно положение, относно мерките, които трябва и могат да предприемат, за да се избавят от това положение, но въпреки това, те се надяват да ги оправят именно тези, които са ги докарали до това положение. Те протестират срещу тези, които ги мамят, грабят, използват и потискат, и в същото време оставят бъдещето си в техни ръце. Те недоволстват, когато станат обект на измама, но злорадстват, когато измаменият е някой друг.

Българите смятат себе си за тарикати, това е дума, която трудно бих могъл да преведа на нашия език. Но най-общо казано, тарикатът е мошеник на дребно и на едро, но страхлив мошеник, плах, уплашен, постоянно озъртащ се, но все пак горд, че е мошеник. Но мошеничеството му е такова, че най-често води до неговото собствено падение.

Какъв, ако не прост, трябва да си, за да се радваш на чуждото нещастие, а не да се бориш срещу него. Как може да злорадстваш, че този или онзи чужденец го обрали, измамили и пребили в собствената ти държава и да очакваш да печелиш от него. Трябва да си много прост, за да се гордееш с изобретателността на своите престъпници, чиято жертва утре може да си ти самият.

Трябва да си много прост, за да се гордееш, че познаваш престъпници, и да заплашваш други с тези свои познанства, вместо да съдействаш те да бъдат разобличени и осъдени. Трябва да си много прост и безгръбначен, щом виждаш беззаконията, но не се съпротивляваш.

Трябва да си много прост, за да вярваш, че тези, които нарушават закона – а ти си им гласувал доверие да те управляват, да те съдят, да чертаят бъдещето ти – че те ще въведат законност.

Трябва да си много прост, за да се радваш, че гърците щели да станат толкова зле колкото теб и да не разбираш, че ти продължаваш безропотно да потъваш, докато те продължават неумолимо да се борят. Да не виждаш, че те, дори и фалирали като държава, като общество са на светлинни години пред теб. Че дори заплатите им, по които ти мериш всичко, са в пъти по-големи от твоите нищожни подаяния.

Трябва да си много прост, да работиш за хора, които смятат, че са над закона, да им позволяваш да трупат за твоя сметка тлъсти печалби, да наблюдаваш ежедневно тяхната подигравка с държавността и със самия тебе.

И, ако някой страничен наблюдател вземе, че ти покаже всичките тези беззакония, на които ти си ежедневен свидетел, мислейки, че ги не виждаш, ти просто да свиеш рамене и да кажеш:

“-Ми аз, какво мога да направя?”

Трябва да си много прост, за да разчиташ, че точно ти ще минеш между капките, когато наоколо ти вали дъжд от неправди. Че точно ти ще оцелееш от всички около тебе, които като теб се мъчат да оцелеят. Че някой друг трябва да поведе някого другиго, за да оправи твоя живот. Трябва да си много прост, много страхлив, много безгръбначен.

Трябва да си много прост, за да вярваш, че държавата ти ще се оправи, докато ти си на хиляди километри от нея в търсене на сигурност и щастие там, където го е извоювал някой друг.

Трябва да си много прост, за да мислиш, че бъдещето на държавата ти зависи не от твоите действия, а от действията на останалите, докато в същото време по някаква абсурдна логика имаш огромно мнение за себе си и своите нереализирани и неоценени способности. Трябва да си много прост.

Трябва да си много прост, да живееш в земен рай и да го унищожаваш.

Трябва да си много прост за да вярваш на телевизора, да мислиш с телевизора, да слушаш телевизора, да възприемаш света чрез телевизора, а не чрез собствената си преценка за случващото се около теб.

Не правете бизнес с тези хора, не общувайте с тях, унищожете ги. Те сами ще се предават един друг и ще съдействат за собственото си унищожение. Толкова са прости… “
Народа с ОВЧЕТО ДНКа !

Отг:Българи!!! 22 Юни 2012 19:18 #8053

• Радо ВТ
  • Радо ВТ's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 374
Радосляв Алексиев ,правнук на опълченеца Йорго Стоичев Йоргов от село Хотница В Търновско Завърнал се жив след епопеята на Шипка.Във форума Мунчо.Защо не преставам да мисля,че след 15-20 год.ново мнозинствоще управлявя ,а бай Ганювщината ще се размие някъде на юг?
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат