Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации. Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.
За членство в БНФМ - натиснете тук За регистрация във форума - натиснете тук
На прикаска въф френскио ресторан..
12 Ное 2017 01:44 #60254
kaveiros
Офлайн
- Член на БНФМ -
Лош и дебел
Мнения: 14186
Получени благодарности 12817
Темата е по идея, на Самотрак!
И е само, за колеги с изискани обноски!
Моля спазвайте добрия тон!
Разисква се само, кой кога ходил у мола и промоции и намаления, в МАК и Калцедония, за тричетвърти чорапи!
Да се разберем от сега, комунисти не се допускат, а негрите на входа са само портиери!!!
А аз неска си спретнах малко гурме.
Направих сандоринска фава. Обработени зърна от бобовото разтение Lathyrus Clymenum. Поднесено с карамелизирани в петмез, лук и ядки от шишарки и дресинг, сос от нар, за да е още по-византийско... И разбира се, четири сфински шишчета, за разнообразие, по стар византийски обичай. ...щото немаше агнешко...
Иначе има и други фави, в България е повече позната разновидността бакла.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
На прикаска въф френскио ресторан..
12 Ное 2017 01:51 #60256
самотрак
Офлайн
Член на БНФМ
Мнения: 1925
Получени благодарности 945
Хе хе радвам се за новата тема. Ще има ли кой да пише!? Наглеждай и паралелните обаче!!! Да не те запали някой гръцки огън, докато четеш!!
Последна промяна: 12 Ное 2017 01:52 от самотрак.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
На прикаска въф френскио ресторан..
12 Ное 2017 02:28 #60264
самотрак
Офлайн
Член на БНФМ
Мнения: 1925
Получени благодарности 945
И таз тема вземи я "тръкни"с гумата и без това се чудим,кое къде да се пише!!!
Администраторите са забранили публикуването за гости.
На прикаска въф френскио ресторан..
12 Ное 2017 03:45 #60267
kaveiros
Офлайн
- Член на БНФМ -
Лош и дебел
Мнения: 14186
Получени благодарности 12817
Поради проявения интерес и щото тук се пуши.
Ето едно добро обяснение как се пуши лула:
Това което мога, да кажа е, че лулата е, за търпеливи и спокойни хора, които имат време. Пушенето на лула няма нищо общо с пушенето на цигари. Не може, да си нервен и да пушиш лула... Една лула се пуши от около час, до към 2 часа... Лулата не трябва, да пари, като се пуши. Има 3 фази при пушене, първа, втора, която доставя най-голямо удоволствие и трета, която може, да се пропусне, защото при догарянето на тютюна се получава неприятно усещане.
Проблема с езика е около седмица, по принцип висококачествените тютюни по-малко щипят езика, препоръчително е използването на филтър. Дима не се гълта, а се прекарва през устата и носа при което се дразнят вкусовите и обонятелни рецептори. От една лула се пуши, само един път на ден, а най-добре е веднъж седмично, това предполага поне, да имате две лули или пък най-добре колкото повече.
Истинските лули се изработват само от бриар и пемза. Добри достъпни лули, които се ценят, са марки като Савинели, Петерсън, Вауен и т.н., различни дизайнерски лули, както турски и албански от пемза. Всяка лула гори по различен начин, също се използват различни видове тютюни, в зависимост от настроението. Тютюните, за лула, по презумпция, са много по-качествени от тези, за цигари, но може да се попадне и на големи лайна.
Моите лични предпочитания, са различни смески и аромати, към черен кавендиш!
Администраторите са забранили публикуването за гости.
На прикаска въф френскио ресторан..
12 Ное 2017 11:15 #60274
самотрак
Офлайн
Член на БНФМ
Мнения: 1925
Получени благодарности 945
Добро утро на първите посетители.Закуската е кафе с черен шоколад.Док благодарско за тютюнеца!За ехидното извинявай,гледам,че навътре си го взел макар да му бях сложил кавички.
Администраторите са забранили публикуването за гости.