Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТЕМА: ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 26 Ян 2016 21:37 #38230

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Отварям темата за тези които като мен се интересуват и търсят отговори на въпросите. Имали магия или всичко е илюзия. И ако има къде е границата между двете.

Ето и един клип на илюзионист който е меко казано впечатляващ. Доскоро си обяснявах че реализирането на подобни фокуси става с помоща на нано влакна(или нишки по точно) и свръх баланс и контрол на движенията но като го гледам тоя започвам да си мисля че не е само тва.

Последна промяна: 26 Ян 2016 21:51 от Nesho.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 26 Ян 2016 21:54 #38231

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2166
Нищо магическо не видях,освен сръчни ръце.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho, Radislav

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 26 Ян 2016 22:07 #38232

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
yaponetsa писа:
Нищо магическо не видях,освен сръчни ръце.

Отначало докато е само с една сфера има моменти ако се загледаш не докосва сферата с ръце.
Ето идентичен фокус при който по добре се вижда.

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 06:20 #38235

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Ако това те впечатлява незнам какво ще си помислиш за Динамо , дават го по Дискавъри.
А това малкото японче е почти толкова сръчно колкото и нашия японец . B)
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !
Следните потребители изказаха благодарности: yaponetsa, Nesho

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 06:48 #38236

• vanbg
  • vanbg's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 119
Магьосниците в средновековието са били добри илюзионисти които са се възползвали от ефекта с който са успявали да манипулират всички около тях и са били винаги до власт имащите. Били са ръководители в сянка , взимали са "важни решения" с които и владетелите се съобразявали.
Илюзията е в основата на магията.
Последна промяна: 27 Ян 2016 06:50 от vanbg.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 06:48 #38237

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
miro1113 писа:
Ако това те впечатлява незнам какво ще си помислиш за Динамо , дават го по Дискавъри.
А това малкото японче е почти толкова сръчно колкото и нашия японец . B)

Аз за Динамо знам отдавна но при него отвсякъде прозира че стоят много пари и цели медии ако щеш като Дискавъри. Колкото по сложни за изпълнение му ставаха фокусите през годините толкова по съмнителен започна да ми става. Тва да накараш на 20/30 уж случайни хора на улицата да им дойдат по едно и също време SMSи или пък да им звънят телефоните и в същото време на всички големи екрани около тях да излезе неговия образ е повече от банално и говори че всичко се прави с много пари. Поредния банален фокус беше със печеливши лотарийни билети които раздаваше на ляво и на дясно.

За тва мен ме интересуват повече непринудени фокуси или магии като тези двата които създават илиюзия(а може би не) за явления като телекинеза и левитация .

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 06:52 #38238

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Нешо да не се стягаш за полет!?
flag
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 07:14 #38239

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
Това с монетата не знам как го направи,но със сигурност е някакъв трик.А иначе сферата не левитира,а я крепи с връхчетата на палците,ама не се вижда.То това е цаката в илюзията , да не знае публиката как става номера.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho, Radislav

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 08:59 #38243

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3211
Пиша го за пръв и последен път...Магията, представлява развиване и активиране на силови полета (енергийно-торсионни, ментални, каузални...), които действат в други измерения, които обаче са активно управляващи нашето триизмерно такова.
Има илюзия, но има и способности...Този, който няма съзнателно развити способности понякога успява да стане добър илюзионист...
Филмът "Матрицата" ясно показва част от нещата, но те могат да бъдат разбрани само от хора, които са макар и донякъде наясно с материята...За останалите е само фантастика и ефекти.
Нешо, тези теми ги развивай на друго място при по-подходяща аудитория.Тука няма да разбереш нищо, ще влезеш в безсмислени дебати, където ще те убеждават как тревата е червена, а небето жълто...
Все едно във форума на пчеларите да дискутирам металдетектори.
Одобрението на предходният пост го кликнах погрешка.
Изтривайте темата да не заема само място.

А това как го направи ?

От 3:37- 4:55

П.п. " Това с монетата не знам как го направи,но със сигурност е някакъв трик." не знаеш как го прави, но със сигурност знаеш, че било трик... :laugh:
Докато съзнанието ти НЕ допусне, че може и да не е трик, а да е липса на знание от твоя страна винаги коментарът, които си написал ще е валиден за теб.По този начин спираш възможността да научиш -Как го прави ?
Съзнанието на човек трябва да бъде СВОБОДНО и необременено от предположения и мнения валидни за другите опитващи се да ги наложат и на теб.
Не случайно в медитациите във всяка една духовна школа се акцентира върху "спиране на вътрешния диалог", и "връщане към изначалната пустота".Йогите, посветените по време на своето обучение "бягат" от света в пещери, джунгли, планини...за да няма страничен шум и коментари на невежи лаици :laugh:
" Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна ! "
Последна промяна: 27 Ян 2016 09:18 от Radislav.
Следните потребители изказаха благодарности: Fastext

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 09:14 #38244

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
За какво да трият темата. Фокусите са винаги интересни и забавни за гледане дори и да не се коментират от чак толкова компетентни във материята като теб. Има какви ли не теми във форума. Като например Икономически системи. Извънземни в Древността. Конспирации Тайни и Загадки и др. Какво да почваме пак да оправяме комунизама и фашизама или съществуват ли извънземни и прочие.

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 09:24 #38246

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Изобщо не съм компетентен...просто много съм чел по темата, търсил съм и съм се срещал и разговарял с хора със способности.Но съм отивал при тях непреднамерен и целта ми не е била да ги опровергавам и да им разгадавам"фокусите".
На никого не съм се подигравал.От тях съм срещал и опредени шарлатани и такива с отклонения, но сред плявата попадаш и на зрънца истинско жито.
Когато си добронамерен и естествен ти "отварят очите" за някои неща.
"Който търси-намира"

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 09:44 #38248

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Radislav писа:
Пиша го за пръв и последен път...Магията, представлява развиване и активиране на силови полета (енергийно-торсионни, ментални, каузални...), които действат в други измерения, които обаче са активно управляващи нашето триизмерно такова.
Има илюзия, но има и способности...Този, който няма съзнателно развити способности понякога успява да стане добър илюзионист...
Филмът "Матрицата" ясно показва част от нещата, но те могат да бъдат разбрани само от хора, които са макар и донякъде наясно с материята...За останалите е само фантастика и ефекти.
Нешо, тези теми ги развивай на друго място при по-подходяща аудитория.Тука няма да разбереш нищо, ще влезеш в безсмислени дебати, където ще те убеждават как тревата е червена, а небето жълто...
Все едно във форума на пчеларите да дискутирам металдетектори.
Одобрението на предходният пост го кликнах погрешка.
Изтривайте темата да не заема само място.

А това как го направи ?

От 3:37- 4:55

П.п. " Това с монетата не знам как го направи,но със сигурност е някакъв трик." не знаеш как го прави, но със сигурност знаеш, че било трик... :laugh:
Докато съзнанието ти НЕ допусне, че може и да не е трик, а да е липса на знание от твоя страна винаги коментарът, които си написал ще е валиден за теб.По този начин спираш възможността да научиш -Как го прави ?
Съзнанието на човек трябва да бъде СВОБОДНО и необременено от предположения и мнения валидни за другите опитващи се да ги наложат и на теб.
Не случайно в медитациите във всяка една духовна школа се акцентира върху "спиране на вътрешния диалог", и "връщане към изначалната пустота".Йогите, посветените по време на своето обучение "бягат" от света в пещери, джунгли, планини...за да няма страничен шум и коментари на невежи лаици :laugh:

Значи принципно фокусите в youtube на стрийт фокусници като Yif, Cyril Takayama, Dynamo , David Blaine ,Criss Angel и други са винаги под въпрос доколко са непринудени фокуси на улицата със случайни минувачи и участници или фокуси плод на добре обработени компютърно клипове и артисти участници във фокуса правещи се на случайни хора.
Но има и доста интересни клипове в Youtube които са си доста на границата на реалното със нереалното. Този клип дето си го постнал със възпламеняването на весника определено не е компютърно анимиран но отдавна е разкрит как се прави и напрактика е доста елементарна маниполация в резултат на химическа реакция. А не на концентрирана чи енергия. Даже и клипа е елементарно направен. Дават го как къса парчетата вестник но не го дават как ги мачка в последствие.. :laugh:
Последна промяна: 27 Ян 2016 09:55 от Nesho.

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 10:14 #38250

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
??? Ти изгледа ли целият репортаж ???Човекът е един от най-добрите Лечители ... Обърна ли внимание на "тиковите" реакции на пациента ?Освен вестника прави и демонстрация с една въздушна пушка...
Като цяло целта му не е да "прави фокуси", а ги демонстрира "между другото".
А това, че вестник може да се запали по други начини е вярно, но не и в конкретният случай...Гледал си, но не си вникнал в нещата.Или си гледал с нагласата да "разобличиш" измамника...
Аз по темата бях ДО ТУК !

Още древните са казали за невярващите:

Чудеса

" През всеки един период от историята хората са искали от пророците чудеса, за да могат да повярват. Както Исус (м.н.) е казал:

А Исус му рече: “Ако не видите знамения и чудеса, няма да повярвате.” (Йоан, 4:48)

Коранът разкрива, че тези, които упорстват в своето неверие, искали от Пророка Мохамед (Бог да го благослови и с мир да го дари) да извърши чудеса:

И казаха: “Не ще ти повярваме, докато не направиш да бликне за нас извор от земята, или да имаш градина с палми и грозде, и да направиш да бликнат сред нея реки в изобилие,или да направиш небето да падне ­ както твърдиш ­ върху нас на отломки, или да доведеш насреща ни Бог и ангелите, или да имаш дом от злато, или да се възкачиш на небето. И не ще повярваме на твоето възкачване, докато не ни свалиш книга, която да прочетем.” Кажи [о, Мухаммад]: “Пречист е моят Господ! Не съм ли само един човек-пратеник?” ( Коран , 17:90-93)

Добронамерените и разумни хора не се нуждаят от чудеса, за да повярват в Бог, защото за тези съзнателни хора всяко едно нещо е доказателство за съществуването на Бог. Всичко, като се започне от атомите та чак до галактиките, всяка частица от Вселената е изпълнена с доказателства за сътворението и Неговото съществуване. Тези, които настойчиво искат чудеса, в действителност търсят начин да избягат. Доказателство за това е, че когато станат свидетели на някое от чудесата на пророците, вместо да повярват, те отправят към тях измислени обвинения като магьосничество и сеене на анархия.

Лицемерието на хора като тези е представено по следния начин в цитирания по-долу стих:

Ако Моисея и пророците не слушат, то и да възкръсне някой от мъртвите, няма да се убедят. (Лука, 16:31)

Коранът съобщава, че тези хора няма да повярват, дори и да видят някое чудо:

И ангелите да им спуснехме, и мъртвите да им проговореха, и всичко да им съберяхме на показ, пак нямаше да повярват, освен ако Бог не пожелае. Ала повечето от тях са невежи. ( Коран , 6:111)

И се заклеха в Бог с най-усърдните си клетви, че ако дойде при тях знамение, непременно ще му повярват. Кажи: “Знаменията са от Бог, но кое ще ви накара да осъзнаете, че дори и да дойдат, те не ще повярват?” (Коран, 6:109)
"

Но...чудеса - няма !Има липса на знание, кое как става !

thanks
Последна промяна: 27 Ян 2016 10:23 от Radislav.

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 10:31 #38251

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
Тия фокуси се продават.Плащаш си и ти разкриват тайната.Има доста сайтове за търговия с фокуси.

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 11:03 #38253

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
Наслаждавайте се на илюзията и ловкостта на ръцете от клиповете които сте качили.
Всичко останало, което си мислите че е и се опитвате да си го обясните с висши и паранормални сили са пълни глупости :) .
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат