Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Купувате ли си контрабандни цигари?

Купувате ли си контрабандни цигари? 21 Ян 2015 16:03 #26221

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
Тъй като от скоро върви една много интересна реклама по телевизията , която ни приканва да не купуваме
контрабандни цигари защото от тях данъци не постъпвали в хазната , нямало да има работни места и така нататък .
news.ibox.bg/news/id_1634367245
Всеки четвърти българин пуши нелегални цигари. Това означава, че 400 000 българи пушат контрабанда, а 15 000 българи участват в нелегалната търговия.За последните 10 години 
от нелегални цигари държавата е загубила 6 милиарда лева.

какво мислите по въпроса ?
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Купувате ли си контрабандни цигари? 21 Ян 2015 16:05 #26222

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Когато държавата по някакъв начин се опита да смъкне и последната риза от гърба на българина , то , той , винаги ще намери с какво да се наметне , ако ще и платнище да е .
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !

Купувате ли си контрабандни цигари? 21 Ян 2015 17:33 #26231

• Fastext
  • Fastext's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1260
Ми ще пушат евтиното ми като нямат пари ко да правят.И държавна тайна е че контрабандните канали се държат от държавата,ко се правят сега на ни лук яли ни мирисали,ами пак ревът да им пълним гушите. А пък защо им увеличиха цените на цигарите толкова през последните години.... Защото им е пределно ясно че едно куче научили се да си яде лайната трудно се отказва, независимо колко скъпо му излизат, а пък те могат от това само да печелят повече и повече. :sick:
Някой мърши трябва просто да се смажат! Някой истини трябва просто да се кажат,аз не съм добър, не съм велик, не съм безгрешен,но не съм боклук и неща да бъда...

Купувате ли си контрабандни цигари? 21 Ян 2015 18:18 #26235

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Ми то е много просто...
Аз съм частник и си скъсвам задника, за моите клиенти, правя всичко възможно да са доволни от мен, да ми имат доверие и да ги запазя, като мои клиенти!
Когато държавата направи това, за мен, аз ще си плащам данъците до стотинка! Когато и нямам никакво доверие, когато ме подтиска, тормози и ми нарушава основните права, защо да и плащам?
А някой от вас познава ли човек който има доверие, на това което наричат "държава"? Ако познава нека тоя човек и плаща!
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, skita6t, djendaka, fides, mitko, miro1113, Abanasukak

Купувате ли си контрабандни цигари? 22 Ян 2015 15:09 #26266

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 3216
Да не се лъжем...Проблемът не е в това, че държавата губи много от неплатени акцизи, а в това ,че хората които печелят от легалните цигари губят n X много от това, че им намаляват продажбите !
За какво бяха направени "Лафките" ?И кой печели най-много от тях ?Там се продават определени марки цигари, които ги няма по другите магазинчета...Това е форма на монополизъм !

Лично мисля, че ако хората са умни и разсъждават просто ще ПРЕСТАНАТ да пушат, колкото и трудно да изглежда това ,,,Но тя трудността е в намерението и волята на човека !
НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА !

П.п. Защото без значение от къде си купуваш цигарите си ВИНАГИ от страната на губещите!
" Когато правото се превърне в безправие, съпротивата е задължителна ! "
Последна промяна: 22 Ян 2015 15:14 от Radislav.
Следните потребители изказаха благодарности: miro1113, Abanasukak

Купувате ли си контрабандни цигари? 22 Ян 2015 16:04 #26269

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Slavitoooo писа:
Тъй като от скоро върви една много интересна реклама по телевизията , която ни приканва да не купуваме
контрабандни цигари защото от тях данъци не постъпвали в хазната , нямало да има работни места и така нататък .
news.ibox.bg/news/id_1634367245
Всеки четвърти българин пуши нелегални цигари. Това означава, че 400 000 българи пушат контрабанда, а 15 000 българи участват в нелегалната търговия.За последните 10 години 
от нелегални цигари държавата е загубила 6 милиарда лева.

какво мислите по въпроса ?

Не мислите ли, че не е нормално "да пълниш хазната, да откриваш нови работни места и т.н. с дейност и продукт, които разболяват и увреждат човека ???И само по себе си това е престъпление- срещу личността и обществото !
То по тази логика да се легализира и марихуаната или други подобни...Същото питане важи и за алкохола...

Знам, че сега много колега "ще скочат" да ме убеждават, че "виждаш ли то в малки дози било дори и полезно..."
Помислете преди да напишете...
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, miro1113, Abanasukak

Купувате ли си контрабандни цигари? 22 Ян 2015 17:31 #26278

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6691
А дали всички бандероли са истински... ;) Аз лично се съмнявам.
m.mediapool.bg/r_221544
И къде отива печалбата.
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!

Купувате ли си контрабандни цигари? 23 Ян 2015 09:59 #26299

• miro1113
  • miro1113's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Просто човек
  • Получени благодарности 3864
Всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие .
www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=122441
Ако човек изпусне $100 банкнота и злато за $10 , то за златото ще се наведе , с такъв хъс сякаш парите никога не са съществували !
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo

Купувате ли си контрабандни цигари? 23 Ян 2015 11:05 #26300

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
miro1113 писа:
Всяко действие има равно по сила и обратно по посока противодействие .
www.pariteni.bg/index.phtml?tid=40&oid=122441

за мен е по важно ,че тия които си купуваме контрабандни цигари крадем от хазната , която се намира в джобовете на мафията !
абе тия гнусни мошеници взели да ни разправят ,че Акцизите върху тютюневите изделия носят прихот от около 1.8 млрд. лева през 2014.
Къде е тоя приход другари управляващи ? За какви приходи ни разправяте , като точно преди половин години на натресохте
още приблизително 9 милярда дълг като си платим главницата с лихвите заради вашите кражби !

Много нагли ей говорят за данъци и приходи !
Българите трябва да спрем плащането на всякакви данъци на тая държава , защото държавата сме ние
а тия които се представят сега за нея са чиста проба измамници !
Последна промяна: 23 Ян 2015 11:10 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, miro1113, Abanasukak, cat, Radislav

Купувате ли си контрабандни цигари? 23 Ян 2015 11:37 #26301

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
То че са измамници е ясно..
Но дори хипотетично, да предположим, че имаме все пак някакво доверие на държавата, за да си плащаме данъците освен доверие е неодходимо и възможност, да го правим.
Умниците имат достатъчно примери от световната практика, за да знаят кога се плащат данъци и кога уж се плащат.
Само да погледнат, в съседна Гърция е достатъчно.
През 2014 там увеличиха данъците на колите, като въведоха и данък лукс, за коли над 1900 кубика, за такива коли, годишния данък обикновенно надвишава стойноста на колата.. да ама хората не са глупаци, всички си разпродадоха колите с големи кубатури или ги спряха от движение. Оказа се,че държавата там е на загуба и то с много.. Никой не е луд да работи, за едната кола! По същия начин, удариха частниците, наложиха ги с данъци над 50% от печалбата, т.е. всеки трябва да работи 6-7 месеца в годината за мангасарите, ...е няма начин как да стане... от сутрин до вечер да се блъскаш, по 10-12 часа на ден и половината и повече да ти ги зима тоя дето си чеше мъдете...
С цигарите е аналогично, реално месечната стойност на цигарите на един пушач от провинцията, се равнява на месечната му заплата. Той да не е нещо луд, да си купува легални цигари?
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, mitko, miro1113, Abanasukak

Купувате ли си контрабандни цигари? 23 Ян 2015 16:50 #26306

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1881
Към държавата, аз правех за държавата бях коректен данъкоплатец и ФАЛИРАХ, а държавата в лицето на нейните служители НИЩО не направи е сега чакам държавата нещо да направи за нас коректните граждани че да взема и аз да правя пак за нея . Та на въпроса не търся целенасочено контрабандни цигари ама ако паднат хубави що не .
Последна промяна: 23 Ян 2015 16:51 от cat.
Следните потребители изказаха благодарности: mitko

Купувате ли си контрабандни цигари? 23 Ян 2015 18:14 #26308

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
Живак шанса да изкараш кило самородка, е по голям от този държавата да ти помогне,тя помага само на циганите от българите взема.Преди 5 години написах че не е нужно да има митинги ,просто всеки трябва да спре да дава пари на държавата под каквато и да е форма.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka, mitko, Fastext, miro1113, cat, Radislav

Купувате ли си контрабандни цигари? 24 Ян 2015 00:00 #26322

• Abanasukak
  • Abanasukak's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 118
comander писа:
Живак шанса да изкараш кило самородка, е по голям от този държавата да ти помогне,тя помага само на циганите от българите взема.Преди 5 години написах че не е нужно да има митинги ,просто всеки трябва да спре да дава пари на държавата под каквато и да е форма.

Това няма как да стане . Не всеки може да си го позволи по ред причини . На българина никой не трябва да му е виновен за нищо , напълно си заслужава действителността в която се намира . Магарето, лъв не може да стане , това тия от политбюро много добре го знаят . В тая ситуация само това ak47 е алтернативата .
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, Radislav

Купувате ли си контрабандни цигари? 24 Ян 2015 06:36 #26327

• Radislav
  • Radislav's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -

Докато не се пусне кръв, нещата няма да се оправят...Историята го е доказала, но трябва тези, заради които сме на този хал да ги обесят пред парламента и да ги оставят там да висят, а снимка на същите да се постави в рамка на входа на народното събрание и на Министерският съвет за да могат следващите след тях всеки ден, когато влизат (отиват) на работа да си припомнят и да не забравят какво се е случило с тези преди тях...И най-важното-Защо ?
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, mitko, Abanasukak

Купувате ли си контрабандни цигари? 24 Ян 2015 07:47 #26329

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
Гледам чак билбордове сложи с надпис :Копуваики контрабанда лишаваш родителите си от пенсия; демек народа е виновен,че търтеите рзделили баницата.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka, mitko, Abanasukak
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат