Slavitoooo писа:
kronos555 писа:
Има го този момент, спомням си на едно събиране на Снягово половината машини не можаха да хванат една медна турска тавичка ф20см, на пирата му я търкахме в антената и все едно беше изключен
Нищо нека и такива да има.
Аз друго чудо съм виждал в долната земя
не помня дали бях писал тук у форума ,. В един от излетите си срещнах един старчок
той в последствие се указа един от Претечите на металдетектинга в Австралия писал човека книги и прочие
та той ми извади две стари войнишки копчета абсолютно еднакви , GPX 5000 едното с никаква антена не го чува ама даже и да го търкаш в нея
после извади един Гарет АТ Про той ги чува и двете по еднакъв начин . ОТ Minelab са му предлагали голяма цифра пара за даде копчетата но той не ги е дал .
Характерна особеност на GPX - определен метал при точно определено количество спира въобще да го засича. Например вземи една алуминиева капачка от буркан и по-малко, по-малко отрязвай от нея малки парченца. В някакъв момент, изобщо няма никаква реакция. След като продължиш да отрязваш още от капачката, ще започне пак да я "чува". Явно точно това се е случило с въпросното копче. Ако се отнеме част от него със сигурност ще започне да го засича!
Слави, това е един от недостатъците на Майнлаб, за който много малко хора знаят. Като чета за този случай почвам да си мисля, че и Майнлаб не знаят за него. Ако пък и те не са разбрали за това, то излиза че не си познават машината, което е твърде невероятно за такъв производител.
Макар, че не е толкова чудно, ако не знаят за този недостатък. Има неща за които със сигурност знам, че и те не са се светнали, иначе щяха да са ги направили досега и апаратите им щяха да работят още 100 пъти по добре