Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3

ТЕМА: АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 15:00 #19662

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 413
Джони писа:
Не е необходимо да обобщаваш, че нищо на АКА не работи на минерализирани почви, защото съм убедена, че тепърва ще ни изненадват с продукти на АКА в това отношение.
Интересно ми е собственика на този Сорекс на клиповете има ли опит в работата на минерализирани почви и какви обяснения дава за това поведение на машината, което е крайно необичайно, ако наистина далеч не е новобранец, както казваш. Аз не работя всеки ден на минерализирани почви, но ми се е случвало все пак, и когато машината не се справя добре с почвата се държи по друг начин, не дава сигнал за претоварване.
Ти бил ли си на тестове в Бургас и от лични наблюдения ли казваш, че там Сорекса не работи? Щото аз все пак съм била веднъж и видях кое как работи. И не само на тестове, ами няколко часа поработих и в една съседна нива и със Сорекс, и със Маска.
АКА няма да ви изненада с нищо съществено, нито сега нито за след 100 години, защото индукционния баланс е бита яма и пребита. Ако вярвате, че с процесори може да се удължат законите на физиката тогава добре, пробвайте се.
Стефан си позволи да ме поправя, че не всичко започва и свършва с антените на детекторите. Събудете се. Една бобина е ограничена от закона на Ом и никаква дигитална или аналогова дивотия не може да се пребори с тази реалност.

Собственика на Сорекса е много вещ в занаята инженер, който усилено разработва детектори специално за минерални почви. Не мисля, че мога да добавя още.

На Бургас не съм бил, затова цитирах обществено мнение с преобладаващ вот. Разбира се, че и около Бургас ще се намери някой друг квадратен метър дето всеки детектор да работи, както е навсякъде.

Един съвет от мен.
Ракламирайте си продуктите както можете, но се въздържайте от вадене на очи със невъзможни становища, защото законите на вселената се отнасят и за вас.

Извинявам се за спама ако съм прекалил.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: ConceptionJunction

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 15:15 #19663

• preskouuu
  • preskouuu's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 377
Колега то около и близо до нас край Бургас всички машини работят , въпроса е че работят само на два пръста , освен пулс индукциите разбира се де, дай боже все пак някоя умна глава да измисли някои вариант и с гъдулка както така ги наричате че не всеки се решава и има финанси за пулсове , а и всичко е късмет все пак :P :P :P
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 15:21 #19665

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1498
Nexus писа:
Джони писа:
Не е необходимо да обобщаваш, че нищо на АКА не работи на минерализирани почви, защото съм убедена, че тепърва ще ни изненадват с продукти на АКА в това отношение.
Интересно ми е собственика на този Сорекс на клиповете има ли опит в работата на минерализирани почви и какви обяснения дава за това поведение на машината, което е крайно необичайно, ако наистина далеч не е новобранец, както казваш. Аз не работя всеки ден на минерализирани почви, но ми се е случвало все пак, и когато машината не се справя добре с почвата се държи по друг начин, не дава сигнал за претоварване.
Ти бил ли си на тестове в Бургас и от лични наблюдения ли казваш, че там Сорекса не работи? Щото аз все пак съм била веднъж и видях кое как работи. И не само на тестове, ами няколко часа поработих и в една съседна нива и със Сорекс, и със Маска.
АКА няма да ви изненада с нищо съществено, нито сега нито за след 100 години, защото индукционния баланс е бита яма и пребита. Ако вярвате, че с процесори може да се удължат законите на физиката тогава добре, пробвайте се.
Стефан си позволи да ме поправя, че не всичко започва и свършва с антените на детекторите. Събудете се. Една бобина е ограничена от закона на Ом и никаква дигитална или аналогова дивотия не може да се пребори с тази реалност.
Не всички пишем по форумите, защото имаме някакъв келепир от реклама на конкретна марка металотърсачи.

Собственика на Сорекса е много вещ в занаята инженер, който усилено разработва детектори специално за минерални почви. Не мисля, че мога да добавя още.

На Бургас не съм бил, затова цитирах обществено мнение с преобладаващ вот. Разбира се, че и около Бургас ще се намери някой друг квадратен метър дето всеки детектор да работи, както е навсякъде.

Един съвет от мен.
Ракламирайте си продуктите както можете, но се въздържайте от вадене на очи със невъзможни становища, защото законите на вселената се отнасят и за вас.

Извинявам се за спама ако съм прекалил.
Извинявай, но аз не съм писала в твоята тема, пиша в темата за АКА. Да бъдем коректни.
Както виждаш, даже те поздравих, че си постигнал резултати.
Аз съм от обществото на АКА дотолкова, че все още не съм открила апарат, който превъзхожда Сигнума като комплексни качества.
От всички апарати, които познавам досега, и имам някакви наблюдения, като цяло за общо търсене бих ползвала Сигнум, а за дълбоко нещо от GPX серията на Майнлаб/ изключвам работата на минерализирани почви, защото ми се случва много рядко/.
Но и GPX-а има недостатъци, на замърсено хич го няма. Дълбочината му отива на кино. Идеалните условия, при които той би пробил на метър, метър и нещо се случват твърде рядко в практиката.
Все още не съм видяла апарат, който да пробие под черните замърсявания в горния слой и да чуе хубав цветен сигнал в дълбочина, дори и да го има и да си седи там и да чака..И рамките имат пропуски в това отношение.
Между другото, най-дълбоко от монетарите съм чувала монета с гъдулка, от двайсе и кусур години стаж. Но последната си гъдулка подарих, не защото беше плитка, а защото като влезем в една нива, аз минавам сто метра, докато колегата с гъдулката спира на всеки сигнал и за същото време минава десет метра.
Тоест, меренето на тестове нищо не значи. Избора на апарат зависи от това какво искаш от него и при какив условия работиш обичайно. Най-добрия вариант е да имаш поне два апарата, но деветдесет процента от българските търсачи просто не могат да си позволят подобен лукс. Готови са да дадат и малко повече пари, но да имат относително ефективна работа при различни условия.
С удоволствие бих работила паралелно няколко дни с един Нексус, за да видя какви са му предимствата, и ако наистина има такива, бъди сигурен, че по същия начин бих правила реклама и на Нексуса, както сега говоря положително за сигнума.
Не всички пишем по форумите, защото имаме келепир да правим реклама на конкретна марка металотърсачи.
Последна промяна: 09 Май 2014 15:44 от Джони.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 16:29 #19668

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
preskouuu писа:
Колега то около и близо до нас край Бургас всички машини работят , въпроса е че работят само на два пръста , освен пулс индукциите разбира се де, дай боже все пак някоя умна глава да измисли някои вариант и с гъдулка както така ги наричате че не всеки се решава и има финанси за пулсове , а и всичко е късмет все пак :P :P :P
Аз не бих се надявал много на гъдулките ама някоя цигулка виж това е друга работа... :laugh:
Индукциония баланс просто не е подходящ за висока минерализация и дълбочина заедно. Може да стигне донякъде но импулсната индукция е друг принцип и там има предимства.
Въпроса е не да се търси къде детекторите не работят и да им се дигат кусури ами да се ползват максимално добре където работят и да им се изкарат възможностите.
Ферари не става за нивите но вдига 300, където трябва.
Последна промяна: 09 Май 2014 16:30 от Nexus.
Следните потребители изказаха благодарности: Джони

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 18:10 #19672

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Nexus писа:
Въпроса е не да се търси къде детекторите не работят и да им се дигат кусури ами да се ползват максимално добре където работят и да им се изкарат възможностите.
Ферари не става за нивите но вдига 300, където трябва.

Ферари не става за нивите така е . Ама има едни други като Porsche Cayenne например дето вдигат 300 и можеш да ходиш с тях и на нивата. Ама лошото при тях е че заради тази комплексност от качества нито са спортни коли със спортните коли нито са офроудъри със офроудърите но хората въпреки това доста ги предпочитат и харесват. Личното мое мнение съвпада с твоето и на Джони и то е че за да испита човек удоволствие от спортното каране и от офроуда най-добре да има едно Ферари за асфалта и една Уазка за къра. :laugh: :laugh: :laugh: Друг е въпроса че сега трябва да опредлим кои са Уазките и кои са Фераритата и дали имаме възможност да си купим и поддържаме няколко автомобила . :P
Последна промяна: 09 Май 2014 18:52 от Nesho.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 18:28 #19674

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6771
Nexus писа:
Джони писа:
Nexus писа:
Джони писа:
Nexus писа:
Джони писа:
Сорексите не се държат така на орудено. При правилни настройки работят, много се скопяват и не може да се каже, че са особено ефективни/както и почти всички металдетектори в този клас/, но със сигурност не се държат така. Зависи и с коя сонда се работи/честотата/ и колко е орудено.

Извинявай колега ама Сорекса тука не дава никакви настройки да се правят. Просто свети Перегрузка и до там. На първото видео антената дори не е насочена към земята и Сорекса пак не тръгва.
Как се правят правилни настройки на детектор дето не почва да работи?
Извинявай, колега, но всеки металотърсач може да бъде изкаран от работен режим, и за това даже не е нужно почвата да бъде минерализирана, ами е достатъчно да му разбуташ настройките. А, ако има тякова място, където Сорекса не може изобщо да бъде настроен, то и никой друг металотърсач от този клас няма да тръгне. Елементарно.
Въпроса не е в това дали може да бъде приведен в режим на работа на орудено, а какви параметри дава. Винаги съм казвала, че силата на настоящите модели на Сорекс и Сигнум не е на орудени почви. Но този клип е глупаво и тенденциозно направен и не дава абсолютно никаква реална информация за работата на АКА Сорекс.
Сорекса има и автоматичен, и ръчен грундбаланс, както и опция за автоматично проследяване на грунда, филтър за мзинерализирани почви и специален режим за работа при такива условия, това е отделно от многото други настройки, които могат да улеснят работата при такива почви. Ако всичко това се използва и машината не може да се приведе в работен режим, и да дава такъв сигнал, тва означава, че има огромни количества метал на повърхността. Такъв сигнал ще дава, ако отдолу има летяща чиния или танк, образно казано. Ти, като специалист, ми кажи коя техника ще приведеш в работен режим, ако се опитваш да я грундираш на покрива на автомобила си?
Сорекса обаче не можа да влезе в работен режим, та камо ли някой да го изкарва от режим. Аз бях там на нивата където Сорекса не работеше и видях всичко с очите си. Златна Маска, Деус и Nexus работеха на плитко, но Сорекса само изписа Перегрузка. Факт.
В такъв случай сте попаднали на незнаещ оператор или повреден апарат. Дори и на бургаските невъзможни почви Сорекса се привежда в работен режим, но не работи ефективно както би работил примерно един Майнлаб от серията GPX. Говоря ти от личен опит и продължителна работа със Сорекс, не от наблюдения. Такъв сигнал може и да даде, ако се сменя антена без да се адаптира със съответните настройки към апарата, щото антените са със различни честоти. Тогава апарата не тръгва изобщо. Като новобранец с този апарат имах такъв случай.
Дотук добре, само дето собственика на Сорекса е далеч, много далеч от новобранец и Сорекса на това видео не е повреден, щото на чистата поляна тръгва да работи без проблем. Дори там се представи малко по-добре от Деус. Но на минералната нива закъса тотално.
И за Бургас има много противоречиви мнения, но най-разпространеното е, че АКА не работи на минерални условия.
Пак почнахте да си мерите детекторите типична Българска черта . В интерес на истината е че аз като един човек който постоянно тъпча от средно минерализирани до силно минерализирани че дори и ужасни почвни , никога няма да си взема нито един от двата , но мога да кажа , че от двата апарата АКА се представиха по добре незнам каква е причината но Наксусите на двапъти показват че на минерализация въобще не тръгват единия път беше в Крайморие другия в новозагорско където почвата е доста по благосклонна , това не значи че не работят може и колегите да не са успели да ги настроят . Аз за това и Те поканих миналата година на втория събор в Крайморие но ти така и не дойде дори не си направи и трудът да ми отговориш , за сметка на това колегите от АКА пак бяха там и показаха че не са се отказали да се борят с минерализацията и че една година са работили по въпроса дори и да не са постигнали някакви блестящи успехи , така че пак ти отправям покана да ни уважиш тази година септември месец на събора организирна от Бургаския клуб в Крайморие и да видим кой какво може , колегите от АКА няма нужда да гиканя защото знам че там им харесва и няма да се поколебаят да ни уважат отново :)
Следните потребители изказаха благодарности: mitko, ConceptionJunction

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 19:18 #19678

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
djendaka писа:
Nexus писа:
Джони писа:
Nexus писа:
Джони писа:
Nexus писа:
Джони писа:
Сорексите не се държат така на орудено. При правилни настройки работят, много се скопяват и не може да се каже, че са особено ефективни/както и почти всички металдетектори в този клас/, но със сигурност не се държат така. Зависи и с коя сонда се работи/честотата/ и колко е орудено.

Извинявай колега ама Сорекса тука не дава никакви настройки да се правят. Просто свети Перегрузка и до там. На първото видео антената дори не е насочена към земята и Сорекса пак не тръгва.
Как се правят правилни настройки на детектор дето не почва да работи?
Извинявай, колега, но всеки металотърсач може да бъде изкаран от работен режим, и за това даже не е нужно почвата да бъде минерализирана, ами е достатъчно да му разбуташ настройките. А, ако има тякова място, където Сорекса не може изобщо да бъде настроен, то и никой друг металотърсач от този клас няма да тръгне. Елементарно.
Въпроса не е в това дали може да бъде приведен в режим на работа на орудено, а какви параметри дава. Винаги съм казвала, че силата на настоящите модели на Сорекс и Сигнум не е на орудени почви. Но този клип е глупаво и тенденциозно направен и не дава абсолютно никаква реална информация за работата на АКА Сорекс.
Сорекса има и автоматичен, и ръчен грундбаланс, както и опция за автоматично проследяване на грунда, филтър за мзинерализирани почви и специален режим за работа при такива условия, това е отделно от многото други настройки, които могат да улеснят работата при такива почви. Ако всичко това се използва и машината не може да се приведе в работен режим, и да дава такъв сигнал, тва означава, че има огромни количества метал на повърхността. Такъв сигнал ще дава, ако отдолу има летяща чиния или танк, образно казано. Ти, като специалист, ми кажи коя техника ще приведеш в работен режим, ако се опитваш да я грундираш на покрива на автомобила си?
Сорекса обаче не можа да влезе в работен режим, та камо ли някой да го изкарва от режим. Аз бях там на нивата където Сорекса не работеше и видях всичко с очите си. Златна Маска, Деус и Nexus работеха на плитко, но Сорекса само изписа Перегрузка. Факт.
В такъв случай сте попаднали на незнаещ оператор или повреден апарат. Дори и на бургаските невъзможни почви Сорекса се привежда в работен режим, но не работи ефективно както би работил примерно един Майнлаб от серията GPX. Говоря ти от личен опит и продължителна работа със Сорекс, не от наблюдения. Такъв сигнал може и да даде, ако се сменя антена без да се адаптира със съответните настройки към апарата, щото антените са със различни честоти. Тогава апарата не тръгва изобщо. Като новобранец с този апарат имах такъв случай.
Дотук добре, само дето собственика на Сорекса е далеч, много далеч от новобранец и Сорекса на това видео не е повреден, щото на чистата поляна тръгва да работи без проблем. Дори там се представи малко по-добре от Деус. Но на минералната нива закъса тотално.
И за Бургас има много противоречиви мнения, но най-разпространеното е, че АКА не работи на минерални условия.
Пак почнахте да си мерите детекторите типична Българска черта . В интерес на истината е че аз като един човек който постоянно тъпча от средно минерализирани до силно минерализирани че дори и ужасни почвни , никога няма да си взема нито един от двата , но мога да кажа , че от двата апарата АКА се представиха по добре незнам каква е причината но Наксусите на двапъти показват че на минерализация въобще не тръгват единия път беше в Крайморие другия в новозагорско където почвата е доста по благосклонна , това не значи че не работят може и колегите да не са успели да ги настроят . Аз за това и Те поканих миналата година на втория събор в Крайморие но ти така и не дойде дори не си направи и трудът да ми отговориш , за сметка на това колегите от АКА пак бяха там и показаха че не са се отказали да се борят с минерализацията и че една година са работили по въпроса дори и да не са постигнали някакви блестящи успехи , така че пак ти отправям покана да ни уважиш тази година септември месец на събора организирна от Бургаския клуб в Крайморие и да видим кой какво може , колегите от АКА няма нужда да гиканя защото знам че там им харесва и няма да се поколебаят да ни уважат отново :)

Тоя пост е наливане на масло в огъня, а соченето с пръст на селския площад е истинската Българска ............. от която се пазихме за първите 10 години от стартирането не нашия бизнес.

От България сме получили за 10 години три директни контакта (слава Богу както изглежда) - Слави от БФМД, Стефан от Хасково и Любо Войнов.

Твърде зает съм за такива сплетни.
Последна промяна: 09 Май 2014 19:23 от Nexus.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 19:54 #19681

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Ако имате интерес към българския пазар, някакси не върви да се тръгва с рогата напред. Ако нямате, може да си говорите, каквото си искате. Може и да сме в категорията "Българска.........."/ сещам се какво стои зад многоточието/, но такова отношение не носи позитиви. Агресивната политика също върши работа, но не е особено лицеприятна. ...и е до време. Някои от официалните представители на големи фирми вече не са фактор, а други се напъват да продават легенчета.
Можем само да се радваме, че български производител се е наложил на външен пазар, адмирации за това, но ако може, плийз, да не се отнасяте с нас като с аборигени,полуграмотни или нисшестоящи, че сме особено чувствителни на тая тема.
Пък, ако не ви интересува българския пазар, наистина е взаимна загуба на време да се напъваме да обсъждаме техника.
Последна промяна: 09 Май 2014 20:04 от Джони.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 20:14 #19682

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Производител на детектори MIKRON и REX, представител на АКА за България
  • Получени благодарности 1979
Nexus писа:
Професионалнате етика изисква да се въздържате от пъчене в темите на конкуренцията. Поне така правят в цивилизованите държави.
Професионалната етика не изисква ли в собствените теми и реклами да не се правят антиреклами на други апарати? Ако писането ми в дадена тема се възприема, като пъчене или реклама, то тя е в отговор на антиреклама?
Професионално ли е въз основа на наблюденията на един от най слабите и орязани модели от серията да се правят генерални изводи за цялата гама детектори от една марка, и да се прогнозира дали ще направят и какво след 100год.?
Аз нямам нищо против Нексус и никъде не пиша нищо против него, но защо Нексус се сравнява с апарат от по-нисък клас с по-малко възможности и това се изтъква като обобщение за всички детектори от същата марка? Защо не сравнихте със Сигнум?
Конкретния Сорекс няма автоматична компенсация на входното усилване каквато имат Сорекс Про и Сигнум и в такива случай никога не са давали претоварване. Не се видя и какви са му настройките, почти 100% съм сигурен че е бил на максимална чувствителност. Също няма и икономичен режим, който имат Сорекс Про и Сигнум и на такива почви значително помага да се неутрализира земята и да идентифицира правилно целите в нея.
Всички АКА детектори също са резонансни (ако това се изтъква като предимство), като точния резонанс го открива и подбира процесора с точност до 1 Hz . С процесора могат да се реализират и постигнат много неща които изобщо няма как да станат с аналогова схемотехника.
Това което дава цифровата филтрация на сигналите не може да се постигне по аналогов път.
Сигнум и Сорекс Про работят с 24 битово аналого-цифрово преобразуване (24bit ADC). Това са 16млн. градации на сигнала, Такава голяма резолюция е многократно по точна и прецизна от собствените шумове на най-качествените аналогови чипове. И всичко това съчетано с перфектно цифрово филтриране на сигналите се получават много по-добри добри резултати в реалната работа.
Кажи ми сега в къщи каква телевизия имаш, аналогова или цифрова? И коя е по качествена?
Забелязал съм че обикновено дигитализацията я отричат хора които нямат съвсем точна представа за какво става дума, макар това да е пред очите им :) Това което може да се направи програмно (ако е достатъчно кадърно направено !!!) не може да бъде направено аналогово. Защо съвременния свят все повече се дигитализира във всяка сфера? Може би масово хората не виждат предимствата?
Нали ще се видим на събора, защо да спорим тук, кой прав, кой крив? Ще имаме достатъчно време да за всичко.
Ако друг детектор е по добър с нещо, евала. Аз не споря за да доказвам на всяка цена че определен детектор е по добър от друг или обратното, Нека сме обективни въз основа на факти, а не какво ни се иска или как предполагаме.
P.S. Нали посещаваш форума на Гари: www.garysdetecting.co.uk/forum/index.php?board=45.0
Виж масовите мнения на тия които ги ползват, те вече изобщо не са малко :)

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 20:16 #19683

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6771
Nexus писа:

От България сме получили за 10 години три директни контакта (слава Богу както изглежда) - Слави от БФМД, Стефан от Хасково и Любо Войнов.

.[/quote]
Ми колега по директен контакт от това да дойда на шатрата ви да се представя и да ви поканя незнам , да пратя имел на пощата ви също , ако някъде съм сгрешил моля за извинение все пак съм прост Българин ако ми кажете как точно желаете да направим контакт да ви поканя за някое мероприятие , обещавам да спазя всичките ви изисквания . Едно леко отклонение Слави от БФМД не го познавам може би имаш на предвид Слави от БНФМ
Последна промяна: 09 Май 2014 20:25 от djendaka.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 20:27 #19686

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Стефан писа:
Nexus писа:
Професионалнате етика изисква да се въздържате от пъчене в темите на конкуренцията. Поне така правят в цивилизованите държави.
Професионалната етика не изисква ли в собствените теми и реклами да не се правят антиреклами на други апарати? Ако писането ми в дадена тема се възприема, като пъчене или реклама, то тя е в отговор на антиреклама?
Професионално ли е въз основа на наблюденията на един от най слабите и орязани модели от серията да се правят генерални изводи за цялата гама детектори от една марка, и да се прогнозира дали ще направят и какво след 100год.?
Аз нямам нищо против Нексус и никъде не пиша нищо против него, но защо Нексус се сравнява с апарат от по-нисък клас с по-малко възможности и това се изтъква като обобщение за всички детектори от същата марка? Защо не сравнихте със Сигнум?
Конкретния Сорекс няма автоматична компенсация на входното усилване каквато имат Сорекс Про и Сигнум и в такива случай никога не са давали претоварване. Не се видя и какви са му настройките, почти 100% съм сигурен че е бил на максимална чувствителност. Също няма и икономичен режим, който имат Сорекс Про и Сигнум и на такива почви значително помага да се неутрализира земята и да идентифицира правилно целите в нея.
Всички АКА детектори също са резонансни (ако това се изтъква като предимство), като точния резонанс го открива и подбира процесора с точност до 1 Hz . С процесора могат да се реализират и постигнат много неща които изобщо няма как да станат с аналогова схемотехника.
Това което дава цифровата филтрация на сигналите не може да се постигне по аналогов път.
Сигнум и Сорекс Про работят с 24 битово аналого-цифрово преобразуване (24bit ADC). Това са 16млн. градации на сигнала, Такава голяма резолюция е многократно по точна и прецизна от собствените шумове на най-качествените аналогови чипове. И всичко това съчетано с перфектно цифрово филтриране на сигналите се получават много по-добри добри резултати в реалната работа.
Кажи ми сега в къщи каква телевизия имаш, аналогова или цифрова? И коя е по качествена?
Забелязал съм че обикновено дигитализацията я отричат хора които нямат съвсем точна представа за какво става дума, макар това да е пред очите им :) Това което може да се направи програмно (ако е достатъчно кадърно направено !!!) не може да бъде направено аналогово. Защо съвременния свят все повече се дигитализира във всяка сфера? Може би масово хората не виждат предимствата?
Нали ще се видим на събора, защо да спорим тук, кой прав, кой крив? Ще имаме достатъчно време да за всичко.
Ако друг детектор е по добър с нещо, евала. Аз не споря за да доказвам на всяка цена че определен детектор е по добър от друг или обратното, Нека сме обективни въз основа на факти, а не какво ни се иска или как предполагаме.
P.S. Нали посещаваш форума на Гари: www.garysdetecting.co.uk/forum/index.php?board=45.0
Виж масовите мнения на тия които ги ползват, те вече изобщо не са малко :)
Стефчо, ако някой беше тръгнал да ми рекламира така АКА, нямаше да посегна никога. :laugh: На мен простия търсач/и то от женски род/ може да ми се говори само в сантиметри - бърка на еди колко си, вади на еди колко си....извинявам се, не се стърпях да се пошегувам. :) Абсолютно нищо не хванах от обясненията ти, но те и не са предназначени за мен. Премерете ги, ще чакаме резултатите, но докато търсачите не си кажат мнението при реална работа не за ден, меренето на тестове е ала бала. Знаеш ми мнението.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 20:31 #19687

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Производител на детектори MIKRON и REX, представител на АКА за България
Абе те уж нали нямали значение, а пък все сантиметрите са ви важни :laugh: :laugh: :laugh:
И аз се шегувам естествено.
В линка който съм дал са мнения само на ползватели в UK. Май от 13 страници с теми няма нито едно негативно secretemo
Последна промяна: 09 Май 2014 20:32 от Стефан.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 20:52 #19688

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
Стефан писа:
Абе те уж нали нямали значение, а пък все сантиметрите са ви важни :laugh: :laugh: :laugh:
И аз се шегувам естествено.
В линка който съм дал са мнения само на ползватели в UK. Май от 13 страници с теми няма нито едно негативно secretemo
Ее, не се надувай толкоз де! :) Естествено, че борбата е за единия сантиметър, къде на майтап, къде не.
Между другото, с един колега му разкатахме фамилията на Сигнума от проби, на всякакви терени, с изключение на силно минерализирани, което си е повече от половината България. Стигнахме до някакви оптимални настройки, които работят много добре кажи речи навсякъде. Без да разбирам от цялата тая цифрова бъркотия, няма ли чалъм да се орежат част от екстрите като се вкарат като заводски настройки/ примерно еди кой си филтър да работи на ниво определена стойност/, тия много звукови режими също са излишни/ и някак да се облекчи менюто, и ако това рефлектира в цената надолу....няма да бъде толкова стряскащ за повечето търсачи, които искат да натиснат три копчета, за да влязат в работен режим, а не 30. Някой ден може да го обсъдим това, ако принципно може да се направи по евтин металотърсач, без да губи много от качествата си и без да изисква толкова операторско напъване.
Последна промяна: 09 Май 2014 20:57 от Джони.

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 21:32 #19691

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
Разбира се че може, защо не. Пилигрима е много опростен и евтин апарат но с качествата на Сигнума. Има звуков ходограф, т.е. звука следи постоянно измененията на сигнала и те се чуват вместо да се гледа графиката на дисплея. Той е повече апарат за "слухари". На събора ще го има.
Сигнума има толкова много настройки и режими с цел универсалност.
Нали имаш 4 програми. Настройваш всяка от тях както искаш и остават така запомнени. Единствено при ресет се възстановяват фабричните настройки и програми.
Многото звуковите режими са повече заради разните предпочитания на хората. Един иска да му звучал, като Minalab, защото така бил свикнал, друг иска резкия звук на ХР, трети предпочита едновременно двата канала РВ и КТ и т.н....

АКА Сорекс 7281 - ВИДЕО 09 Май 2014 21:45 #19692

• Джони
  • Джони's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
На мен многото настройки не ми пречат. А от от дисплея не бих се лишила. Въпроса и дали може да се запазят тези параметри за дълбочина и работа на замърсено, като се опрости максимално менюто. И това не е заради мен, а защото наблюденията ми са, че една голяма част от търсачите са свикнали с по-опростени детектори, а в същото време се впечатляват от параметрите, които показва Сигнума. Но... :) това е разговор за поляна, не за форум. Поздрави!
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат