Nexus писа:
Джони писа:
Не е необходимо да обобщаваш, че нищо на АКА не работи на минерализирани почви, защото съм убедена, че тепърва ще ни изненадват с продукти на АКА в това отношение.
Интересно ми е собственика на този Сорекс на клиповете има ли опит в работата на минерализирани почви и какви обяснения дава за това поведение на машината, което е крайно необичайно, ако наистина далеч не е новобранец, както казваш. Аз не работя всеки ден на минерализирани почви, но ми се е случвало все пак, и когато машината не се справя добре с почвата се държи по друг начин, не дава сигнал за претоварване.
Ти бил ли си на тестове в Бургас и от лични наблюдения ли казваш, че там Сорекса не работи? Щото аз все пак съм била веднъж и видях кое как работи. И не само на тестове, ами няколко часа поработих и в една съседна нива и със Сорекс, и със Маска.
АКА няма да ви изненада с нищо съществено, нито сега нито за след 100 години, защото индукционния баланс е бита яма и пребита. Ако вярвате, че с процесори може да се удължат законите на физиката тогава добре, пробвайте се.
Стефан си позволи да ме поправя, че не всичко започва и свършва с антените на детекторите. Събудете се. Една бобина е ограничена от закона на Ом и никаква дигитална или аналогова дивотия не може да се пребори с тази реалност.
Не всички пишем по форумите, защото имаме някакъв келепир от реклама на конкретна марка металотърсачи.
Собственика на Сорекса е много вещ в занаята инженер, който усилено разработва детектори специално за минерални почви. Не мисля, че мога да добавя още.
На Бургас не съм бил, затова цитирах обществено мнение с преобладаващ вот. Разбира се, че и около Бургас ще се намери някой друг квадратен метър дето всеки детектор да работи, както е навсякъде.
Един съвет от мен.
Ракламирайте си продуктите както можете, но се въздържайте от вадене на очи със невъзможни становища, защото законите на вселената се отнасят и за вас.
Извинявам се за спама ако съм прекалил.
Извинявай, но аз не съм писала в твоята тема, пиша в темата за АКА. Да бъдем коректни.
Както виждаш, даже те поздравих, че си постигнал резултати.
Аз съм от обществото на АКА дотолкова, че все още не съм открила апарат, който превъзхожда Сигнума като комплексни качества.
От всички апарати, които познавам досега, и имам някакви наблюдения, като цяло за общо търсене бих ползвала Сигнум, а за дълбоко нещо от GPX серията на Майнлаб/ изключвам работата на минерализирани почви, защото ми се случва много рядко/.
Но и GPX-а има недостатъци, на замърсено хич го няма. Дълбочината му отива на кино. Идеалните условия, при които той би пробил на метър, метър и нещо се случват твърде рядко в практиката.
Все още не съм видяла апарат, който да пробие под черните замърсявания в горния слой и да чуе хубав цветен сигнал в дълбочина, дори и да го има и да си седи там и да чака..И рамките имат пропуски в това отношение.
Между другото, най-дълбоко от монетарите съм чувала монета с гъдулка, от двайсе и кусур години стаж. Но последната си гъдулка подарих, не защото беше плитка, а защото като влезем в една нива, аз минавам сто метра, докато колегата с гъдулката спира на всеки сигнал и за същото време минава десет метра.
Тоест, меренето на тестове нищо не значи. Избора на апарат зависи от това какво искаш от него и при какив условия работиш обичайно. Най-добрия вариант е да имаш поне два апарата, но деветдесет процента от българските търсачи просто не могат да си позволят подобен лукс. Готови са да дадат и малко повече пари, но да имат относително ефективна работа при различни условия.
С удоволствие бих работила паралелно няколко дни с един Нексус, за да видя какви са му предимствата, и ако наистина има такива, бъди сигурен, че по същия начин бих правила реклама и на Нексуса, както сега говоря положително за сигнума.
Не всички пишем по форумите, защото имаме келепир да правим реклама на конкретна марка металотърсачи.