Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: AKA Intronik STF

AKA Intronik STF 15 Авг 2017 13:43 #57084

• lefter
  • lefter's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 1439
Рубльов,не стана ли в Нови Пазар ясна цената за България, че имам талон за 30% отстъпка,та да си го ползвам? ;)
Администраторите са забранили публикуването за гости.

AKA Intronik STF 15 Авг 2017 15:28 #57088

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Производител на детектори MIKRON и REX, представител на АКА за България
  • Получени благодарности 1979
bobo писа:
С нетърпение очаквам тестове на Интроника ,на бургаска почва... :) Имам в предвид-аз да го повъртя малко!...Дали ще има подобна възможност?
17 до 20 Август ще съм в Созопол. Ако искаш обади се да направим един излет.
Следните потребители изказаха благодарности: bobo, Radislav

AKA Intronik STF 15 Авг 2017 15:35 #57089

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 5022
Стефан писа:
bobo писа:
С нетърпение очаквам тестове на Интроника ,на бургаска почва... :) Имам в предвид-аз да го повъртя малко!...Дали ще има подобна възможност?

Тогава не е проблем да минете и покрай мен .
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ

Бранейки се срещу евреина, аз се боря за делото на бога.
Това, което не е добра раса на този свят е плява.
Следните потребители изказаха благодарности: bobo

AKA Intronik STF 15 Авг 2017 23:41 #57092

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
FLORE писа:
Стефан писа:
bobo писа:

Тогава не е проблем да минете и покрай мен .
Ъ,не съм си и помислял,че може без тебе... :lol: :lol: :lol:
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, FLORE

AKA Intronik STF 16 Авг 2017 08:56 #57096

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
lefter писа:
Рубльов,не стана ли в Нови Пазар ясна цената за България, че имам талон за 30% отстъпка,та да си го ползвам? ;)
.....караш ме да издавам търговски тайни,що не дойде?,....беше се наканил.......тестовете бяха много добри-без шменти капели знаеш....всеки можеше да си поиграе с опитните образци на АКА ИНТРОНИК и да се пробва със своята машина на изградения от руснаците мини полигон........а пък и домакинката- ДЖОНИТО се представи на много високо ниво,мястото-красота,невероятен въздух -пиеш и не пиянееш,поляни за търкане,спането 4лв.....всичко беше много точ
Следните потребители изказаха благодарности: bobo, lefter

AKA Intronik STF 29 Сеп 2017 21:32 #58233

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ, Производител на детектори MIKRON и REX, представител на АКА за България
Nesho писа:
Стефан писа:
Нямаш си на идея колко много изпуснати сигнали и сега има. На места където вече никой не стъпва защото били " тотално остъргани" и не пускали вече нищо, съм намирал още много неща с Интроника. Основно е претърсен повърхностния слой 20-25см. Останалите неща надолу така си стоят. Или защото не са засечени въобще, или защото са засечени неправилно и са подминати.
Не се изненадвам ! Аз и за тва казах във предишния пост че по мое мнение със намаляването на сигналите фактора добър детектор съчетаваш
добра дълбочина и дискриминация ще става все по важен и по важен от това колко време отделяш да обикаляш по кърищата с някоя посредствена бангия. А относно Интроника знам че е детектор имащ без съмнение добра дълбочина но имам два въпроса и предлагам ако можеш да ми отговориш на тях във темата за Интроника за да не ядостваме повече привържениците на Деуса.
Въпросите ми са следните първия е При интроника преодоляни ли са изцяло проблемите които понякога изпитваха сигнума и най-вече сорекса на уродени почви. И другия ми въпрос как е интроника със скороста на възтановяване и можеш ли да ме насочиш към някой клип със подобен тест
във ютуба ако има такъв. За момента тва са ми въпросите които се сещам та де питам . Но нека да продължим с дискусията в темата за Интроник .
Мисля че така е редно пък и нека темата да се развива.
Интроника е коренно различен от Сигнум и Сорекс и на орудено работи по съвем друг начин. Там едно от основните му предимства (освен дълбочината), е че цветния сигнал си е цветен, железния е железен и няма объркване. Тези които баха на тестовете в Крайморие сами се убедиха в това.
Относно бързината е не по-зле от Деуса. Ето едно сравненение:
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho, rublata

AKA Intronik STF 29 Сеп 2017 22:34 #58237

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Да има добра скорост на възтановяване. Не е по бърз от Деуса но пък сепарацията му изглежда по добра.
Мисля че със малко по -малка антена би се представил на теста още по добре
Сега може би някъде си написъл в темата но на какви точно честоти ще работи детектора и какви ще са разликите във характеристиките при различните варианти на Интроника че до колкото разбрах ще има различни варианти ?
Последна промяна: 29 Сеп 2017 22:36 от Nesho.

AKA Intronik STF 30 Сеп 2017 10:16 #58251

• Avrelian
  • Avrelian's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 120
Стефан писа:
Nesho писа:
Стефан писа:
Нямаш си на идея колко много изпуснати сигнали и сега има. На места където вече никой не стъпва защото били " тотално остъргани" и не пускали вече нищо, съм намирал още много неща с Интроника. Основно е претърсен повърхностния слой 20-25см. Останалите неща надолу така си стоят. Или защото не са засечени въобще, или защото са засечени неправилно и са подминати.
Не се изненадвам ! Аз и за тва казах във предишния пост че по мое мнение със намаляването на сигналите фактора добър детектор съчетаваш
добра дълбочина и дискриминация ще става все по важен и по важен от това колко време отделяш да обикаляш по кърищата с някоя посредствена бангия. А относно Интроника знам че е детектор имащ без съмнение добра дълбочина но имам два въпроса и предлагам ако можеш да ми отговориш на тях във темата за Интроника за да не ядостваме повече привържениците на Деуса.
Въпросите ми са следните първия е При интроника преодоляни ли са изцяло проблемите които понякога изпитваха сигнума и най-вече сорекса на уродени почви. И другия ми въпрос как е интроника със скороста на възтановяване и можеш ли да ме насочиш към някой клип със подобен тест
във ютуба ако има такъв. За момента тва са ми въпросите които се сещам та де питам . Но нека да продължим с дискусията в темата за Интроник .
Мисля че така е редно пък и нека темата да се развива.
Интроника е коренно различен от Сигнум и Сорекс и на орудено работи по съвем друг начин. Там едно от основните му предимства (освен дълбочината), е че цветния сигнал си е цветен, железния е железен и няма объркване. Тези които баха на тестовете в Крайморие сами се убедиха в това.
Относно бързината е не по-зле от Деуса. Ето едно сравненение:
От къде мога да си го закупя ???

AKA Intronik STF 30 Сеп 2017 11:22 #58257

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 5022
За сега не може да се закупи, по добре Стефан да каже той има информация директно от кухнята.
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ

Бранейки се срещу евреина, аз се боря за делото на бога.
Това, което не е добра раса на този свят е плява.

AKA Intronik STF 30 Сеп 2017 22:42 #58303

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
Nesho писа:
...Сега може би някъде си написъл в темата но на какви точно честоти ще работи детектора и какви ще са разликите във характеристиките при различните варианти на Интроника че до колкото разбрах ще има различни варианти ?
Има различни антени - най-често правихме тестове с 2кHz + 16kHz, имаше големи на 1,5 + 14кHz, има и 4кHz + 32кHz, а също правиха някаква малка елипса 6"х10" на 20 и 50кHz, но не знам докъде стигнаха с нея.
Имам тук при мен една 11,5" която тръгва на 1,3 + 13kHz. С две думи, антените моат да бъдат всякакви, с произволни честоти.
Avrelian писа:
Все още от никъде, няма още за продаване. Докато не завършят и оформят менюто да е лесно за работа дори от начинаещи, няма да се продава. Има доста режими и настройки, които трябва да се групират в определени програми и менюта. Има общи настройки, но има и специфични, които се отнасят за определени режими - дълбочинно търсене, или в орудено, или на сол на плажа, или бързина в замърсено и т.н. Интроника се получи в голяма степен универсален детектор, който решава много задачи. Но всяка от тия задачи има определени условия и за да не настане тотално объркване когато го хване някой "непрофесионалист", които не знае какво прави, трябва да е максимално опростен за работа. Което се оказа не толкова лесна задача и затова все още се бавят. Надявам се скоро да са готови.
Последна промяна: 30 Сеп 2017 22:55 от Стефан.
Следните потребители изказаха благодарности: zempar, djendaka, vezir, FLORE, Nesho, miro1113

AKA Intronik STF 30 Сеп 2017 23:00 #58307

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Стефан писа:
Nesho писа:
...Сега може би някъде си написъл в темата но на какви точно честоти ще работи детектора и какви ще са разликите във характеристиките при различните варианти на Интроника че до колкото разбрах ще има различни варианти ?
Има различни антени - най-често правихме тестове с 2кHz + 16kHz, имаше големи на 1,5 + 14кHz, има и 4кHz + 32кHz, а също правиха някаква малка елипса 6"х10" на 20 и 50кHz, но не знам докъде стигнаха с нея.
Имам тук при мен една 11,5" която тръгва на 1,3 + 13kHz. С две думи, антените моат да бъдат всякакви, с произволни честоти.Avrelian писа:
Все още от никъде, няма още за продаване. Докато не завършят и оформят менюто да е лесно за работа дори от начинаещи, няма да се продава. Има доста режими и настройки, които трябва да се групират в определени програми и менюта. Има общи настройки, но има и специфични, които се отнасят за определени режими - дълбочинно търсене, или в орудено, или на сол на плажа, или бързина в замърсено и т.н. Интроника се получи в голяма степен универсален детектор, който решава много задачи. Но всяка от тия задачи има определени условия и за да не настане тотално объркване когато го хване някой "непрофесионалист", които не знае какво прави, трябва да е максимално опростен за работа. Което се оказа не толкова лесна задача и затова все още се бавят. Надявам се скоро да са готови.
Дано не го автоматизират прекалено много с това опростяване за "непрофесионалисти" . Хубаво е човек да може да настройва колкото се може повече режими ръчно според мен но от АКА си знаят. :unsure:

AKA Intronik STF 30 Сеп 2017 23:14 #58312

• vezir
  • vezir's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 1167
Nesho писа:
Да има добра скорост на възтановяване. Не е по бърз от Деуса но пък сепарацията му изглежда по добра.
без да се заяждам ,ама защо изобщо сравняваш Деуса с Интроника. За мен Деуса е едно тунинговано Трабантче , а Интроника Порше Кайен :) ....... , с две думи място за сравнение изобщо няма
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, FLORE, Nesho, rublata

AKA Intronik STF 30 Сеп 2017 23:24 #58314

• Стефан
  • Стефан's Avatar
  • Офлайн
Nesho писа:
Дано не го автоматизират прекалено много с това опростяване за "непрофесионалисти" . Хубаво е човек да може да настройва колкото се може повече режими ръчно според мен но от АКА си знаят. :unsure:
Не, няма да го автоматизират прекалено. Всички възможни настройки ще си ги има, но за да не е машина само за професионалисти, искат да направят и тия допълнителни улеснения.
Освен това готовите програми трябва да са оформени така че да на става объркване. Например да не може при дълбоко търсене да се увеличи прекалено много бързината. Или в програмите за замърсено да не може да се направи прекалено бавен. Т.е. всяка програма да има настройки които да бъдат в определени граници според режима на работа.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, vezir, kaveiros, FLORE, Nesho, rublata

AKA Intronik STF 01 Окт 2017 00:07 #58324

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
vezir писа:
Nesho писа:
без да се заяждам ,ама защо изобщо сравняваш Деуса с Интроника. За мен Деуса е едно тунинговано Трабантче , а Интроника Порше Кайен :) ....... , с две думи място за сравнение изобщо няма

Не по правилно е да се каже за Деуса просто обикновенно Трабантче. Щото тунингованите трабантчета по драг състезанията понякога дъпат Кайените. B)
Ама лошото е че стават само за драг състезания, за друго не стават. ;)
Последна промяна: 01 Окт 2017 00:15 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: rublata

AKA Intronik STF 01 Окт 2017 20:28 #58374

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
май спорим колко дявола ще се съберат на върха на една игла.......всяка машина сама по себе си е добра,за това се правят тестовете на всеки събор,а лошите машини ги няма,защото ще бъдат разконспирирани,че са веялки и брусалки за орехи....
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат