Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2

ТЕМА: Проблем с AT PRO International

Проблем с AT PRO International 30 Ное 2019 23:07 #86276

• Shiz0Free
  • Shiz0Free's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 24
Здравейте колеги , тъкмо се наканих да излезна пак да поразтъркам mdet и установих ,че има някакв проблем с апарата. По изчетеното из други форуми , стигам до заключенито ,че проблема май май идва от сондата. Случаят ми е точно такъв :
Та искам да ви попитам, това подлежи ли на ремонт или съм за нова сонда. Пробвал съм всички препоръки ,които намерих из нета, смених батериите , грундирах, кабела е залепен за тръбата, сондата е свързана плътно в конектора, сменях честоти и какво ли още не..... и пак неще..... Ще съм благодарен , ако може да ми спестите някой лев и да дадете по-евтино решение на проблема . Аз предполагам че проблема идва от кабела , можели само той да се смени и къде биха могли да го направят компетентно :) :) :)
Между другото водя кореспонденция с GARRETT (USA), защото апарата е извън гаранция ,че да видим до къде ще я докараме..... :)
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Проблем с AT PRO International 30 Ное 2019 23:58 #86279

• asparuh
  • asparuh's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2277
Здравей колега,не съм работил с Гаред ,но от видеото ми се струва че проблема
ти е в кабел,буксата или антената,но това е мое мнение.Може някой майстор да ти го
позакърпи,но гаранция колко ще кара никъква.Вземи си нова антена с гаранция и късмет.Поздрави
П.С. Ултимейт 33 мисля на детеча е много по добра от тази ,наблудения с колеги
Последна промяна: 01 Дек 2019 00:00 от asparuh.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Shiz0Free

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 10:03 #86281

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
Провери си буксата ..С една игла посъбери жаковете ...Вероятно си го правил,но все пак.....Като изключиш кабела на антената апарата кротва ли се?
Последна промяна: 01 Дек 2019 10:04 от bobo.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, kaveiros

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 12:21 #86284

• Shiz0Free
  • Shiz0Free's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Да , като махна сондата , няма проблем .... За това съм сигурен ,че проблема е от там.

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 13:14 #86286

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Shiz0Free писа:
Да , като махна сондата , няма проблем .... За това съм сигурен ,че проблема е от там.
Тези сонди са много качествено направени.На мен ,след дълга употреба и сериозни неволни удари по камънаци ми се отлепи част от заливката отдолу,но се оказа,че има и вътрешна заливка която не позволи да влезе влага,и след една заливка с епоксидна смола на счупеното парче си работи така вече две и повече години...Сега-подобни проблеми ми прави понякога ,когато не съм стегнал добре врътката на жака на сондата ,и в процеса на работа той се разхлаби допълнително-и почват същите истории като твоите.При затягане всичко си идва на мястото...Така че,моят съвет е да прегледаш добре буксите преди да предприемаш друго!!!Понеже са на терсене място, много е вероятно в процесите на включвани и махане на кабела да са влизали накриво жаковете и да се е появил съществен луфт там,който пречи на доброто контактуване....Ако трябва я дай първо да ти презапоят буксата на сондата ,или поне да я прегледат там...За да изключиш евентуален проблем в самия апарат -пробвай при включен апарат без антена да размърдаш буксата откъм самата машина и ,и ако няма фалшове-значи там всичко е наред...
...Колкотодо други марки антени за тези машини-поне аз съм с впечатление,че оригиналната,макар и по плитка на неорудени терени,е съществено по-точна и категорична на терени с по-сериозни орудявания и минерализациии....Това-при АТ Голд,разбира се... :)
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 15:06 #86290

• Shiz0Free
  • Shiz0Free's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Това с пристягането на буксата го пробвах , не е от там.Изчетох сумати форуми и какво ли не пробвах . Мисля , че проблема е в кабела , въпроса къде в Пловдив ще ми го направят кадърно, вземайки в предвид да използват правилния кабел за целта.
Последна промяна: 01 Дек 2019 15:08 от Shiz0Free.

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 15:23 #86291

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Shiz0Free писа:
Това с пристягането на буксата го пробвах , не е от там.Изчетох сумати форуми и какво ли не пробвах . Мисля , че проблема е в кабела , въпроса къде в Пловдив ще ми го направят кадърно, вземайки в предвид да използват правилния кабел за целта.
Според мен ,ако е кабела ,то той ще е прекъснат точно където излиза от сондата-така че с едно минимално скъсяване ще може да се използва същия,но вероятността да е нещо по буксата не е за пренебрегване,и дано да е от там,щото интервенцията ще е минимална и много по проста..Трябва си техник,обаче.......
Последна промяна: 01 Дек 2019 15:25 от bobo.
Следните потребители изказаха благодарности: Shiz0Free

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 15:52 #86294

• Shiz0Free
  • Shiz0Free's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Детектора ми стои прибран по следният начин - снимка 1 , а на снимка 2 съм оградил от къде може да е проблема според мен ..... ОТ дългото стоене в това положение ..... Ще изчакам още една седмица, да видя как ще се развие кореспонденцията с GARRETT и тогава ще я давам на майстор по спойките !!! :)

Последна промяна: 01 Дек 2019 16:09 от Shiz0Free.

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 17:13 #86296

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Да те питам ,все пак....Пробва ли го някъде извън града...В смисъл-да не би някъде около тебе да има сериозни излъчватели някакви...Можеш също да го включиш и да пробваш дали при някакво положение на кабела няма да се успокои и по този начин да пробваш да разбереш къде е прекъснат евентуално ,ама като гледам колко ти е запазена машинката-направо се чудя....?!?...Смятай-на мойта се счупи кутията на електрониката-там ,където се държи за щеката и я лепих...счупи ми се и подлакътника,и той лепен,както казах- и антената лепена........Бачка си безотказно и проблеми с кабела не съм имал,въпреки ,че отдавна не я пазя съществено.... :huh:
Последна промяна: 01 Дек 2019 17:18 от bobo.

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 17:18 #86297

• mitko
  • mitko's Avatar
  • На линия
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6683
От клипа, като гледам апарата в работно състояние, много си опънал кабела при антената. Ако искаш дълго време да нямаш там проблем, трябва да е по свободен и с по-малък ъгъл. На моите там им слагам клечка и я увивам с тиксо. Ако се къса, да е по нагоре, за да е по лесно за ремонт.
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Следните потребители изказаха благодарности: bobo

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 19:02 #86304

• Shiz0Free
  • Shiz0Free's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
mitko писа:
От клипа, като гледам апарата в работно състояние, много си опънал кабела при антената. Ако искаш дълго време да нямаш там проблем, трябва да е по свободен и с по-малък ъгъл. На моите там им слагам клечка и я увивам с тиксо. Ако се къса, да е по нагоре, за да е по лесно за ремонт.

Клипа не е на моя апарат , само симптомите исках да покажа !А това с клечките , ще го имам в напредвид, хубава идея !

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 19:07 #86306

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Shiz0Free писа:
mitko писа:

Клипа не е на моя апарат , само симптомите исках да покажа !А това с клечките , ще го имам в напредвид, хубава идея !
Да,на твоя е добре навит!Провери си буксата!!! :)

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 19:09 #86307

• Shiz0Free
  • Shiz0Free's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Бобо , проверена е , не е от там ! :)

Проблем с AT PRO International 01 Дек 2019 19:14 #86308

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Shiz0Free писа:
Бобо , проверена е , не е от там ! :)
Значи,нещото което аз бих направил е -да развия кабела от щеката ,да го включа към апарата ,и да го огъвам докато машината работи и да следя за евентуални изменения в ситуацията, с оглед на това да разбера къде евентуално е скъсан...но това не е със сигурен резултат,разбира се.....Явно ще трябва нова антена ,за съжаление... :blush:
Следните потребители изказаха благодарности: asparuh, mitko, Shiz0Free

Проблем с AT PRO International 03 Дек 2019 14:37 #86411

• solid
  • solid's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 500
кабела трудно ще се пречупи при мен проблема беше във основата на антената беше влезнала солена вода апарата имаше същите симптоми измих антената идеално със вода и 4-ри дена я суших след това включих апарата и като кривих кабела в основата не се смущаваше след това я направих със полеританово лепило сега влизам в морето и всичко е нормално
Следните потребители изказаха благодарности: Shiz0Free
  • Страница:
  • 1
  • 2
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат