Shiz0Free писа:
Да , като махна сондата , няма проблем .... За това съм сигурен ,че проблема е от там.
Тези сонди са много качествено направени.На мен ,след дълга употреба и сериозни неволни удари по камънаци ми се отлепи част от заливката отдолу,но се оказа,че има и вътрешна заливка която не позволи да влезе влага,и след една заливка с епоксидна смола на счупеното парче си работи така вече две и повече години...Сега-подобни проблеми ми прави понякога ,когато не съм стегнал добре врътката на жака на сондата ,и в процеса на работа той се разхлаби допълнително-и почват същите истории като твоите.При затягане всичко си идва на мястото...Така че,моят съвет е да прегледаш добре буксите преди да предприемаш друго!!!Понеже са на терсене място, много е вероятно в процесите на включвани и махане на кабела да са влизали накриво жаковете и да се е появил съществен луфт там,който пречи на доброто контактуване....Ако трябва я дай първо да ти презапоят буксата на сондата ,или поне да я прегледат там...За да изключиш евентуален проблем в самия апарат -пробвай при включен апарат без антена да размърдаш буксата откъм самата машина и ,и ако няма фалшове-значи там всичко е наред...
...Колкотодо други марки антени за тези машини-поне аз съм с впечатление,че оригиналната,макар и по плитка на неорудени терени,е съществено по-точна и категорична на терени с по-сериозни орудявания и минерализациии....Това-при АТ Голд,разбира се...