Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Garrett ATX

Garrett ATX 20 Юни 2014 19:18 #21650

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 413
preskouuu писа:
Така е Ванка, аз несъм голям разбирател но според мен Гарет ли е на две го удрям в коляното и го хвърлям , то само паргии сумати пари и за чеп не стават reademo
Трудна работа. Ако си го удариш в коляното, по-вероятно е да си строшиш коляното на две след удара, не Гарета. Направили са го много як.... :laugh: :laugh: :laugh:
Препоръчвам бордюр за целта ако не ти свиди за 5000 лева (и за бордюра)... :laugh: :laugh: :laugh:
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Garrett ATX 20 Юни 2014 19:42 #21653

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Nexus писа:
djendaka писа:
За апаратите на Гарет винаги съм знаел че все нещо им куца и с този модел това се доказа за пореден път . Миналата седмица имах възможноста да се запозная с него , и това от което бях потресен е че АТХ не можа въобще да тръгне на черния пясък където един в пъти по евтин варянт на импулсен детектор какъвто е моя подводен ОМЕГА работи и то на дълбочина 15-25 см за монети взависимост големината и това че Омегата там работи не е такъв проблем все пак е импулсен но по смешното че CTX 3030 успя да се грундира и макар и с незначителна дълбочина от 1-2 см успя да хване монета от 20 ст докато ATX виеше на умряло при всеки опит да го доближим до пясъка .
Малко техническо допълнение.
При теста на черния пясък Гарета беше със следните настройки;
Чувствителност на минимум (намален до край), при която хваща 50 ст на въздух на около 5-6 см.
Дискриминация на минимум. Да хване каквото ще да е, само сигнал да има.
Звуков праг на минимум. Напълно тих на въздух детектор.

При тия настройки детектора изглежда успяваше да балансира, но в момента който почне търкането почва и виенето. Аз бях убеден, че като е импулсен тоя детектор ще работи поне малко на тоя черен пясък, но бях сериозно изненадан.

Това, че детектора не работи там не го прави пълен боклук, само твърде скъп за такъв клас на работа. Другаде работи но е бавен.

Въпросния черен пясък е един от най-тежките които съм срещал. Приемната бобина пре резонансните антени се разбалансирва с цели 10 Волта, когато е долепена за пясъка. Това е свръх тежък терен при който индукционните баланси не работят.

СТХ3030 хваща 50 ст в пясъка ако ги види човек къде са, така че може и на око.
Тесоро Кортес е без надежда там.
Нексъс хваща тоя пясък от метър и половина. А малък магнит от автомобилна пищялка като се набучи в пясъка става като ябълка на размер от полепналите по него феромагнитни частици.
Това там е съвършена лудница.... :blink: :blink: :blink:

И какво е заключението ? ОМЕГА PI Детектора на Емо е по близко до върха във металдетектинга GPX от всеки един друг детектор с тези 20см дълбочина . :dry:

Garrett ATX 20 Юни 2014 19:55 #21654

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 5022
Въпросната ОМЕГА лично съм виждал как работи на черния пясък в Бургас и във водата . mdet
КАК ДА СТАНА ЧЛЕН НА ФЕДЕРАЦИЯТА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ

Бранейки се срещу евреина, аз се боря за делото на бога.
Това, което не е добра раса на този свят е плява.

Garrett ATX 20 Юни 2014 20:18 #21657

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Nesho писа:

И какво е заключението ? ОМЕГА PI Детектора на Емо е по близко до върха във металдетектинга GPX от всеки един друг детектор с тези 20см дълбочина . :dry:

GPX е върха за минерални условия, но е опашка на нормални почви. На замърсено и римски селища е зад опашката, бавен и непродуктивен.
Убеден съм, че и други импулсни детектори ще работят на черния пясък, малко или много. Все пак минералните терени са силата на импулсните машинки.
Ако имаш бизнес по черните плажове, на общо основание Емовия детектор ще е топ цена /качество.

Garrett ATX 20 Юни 2014 20:23 #21658

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
FLORE писа:
Въпросната ОМЕГА лично съм виждал как работи на черния пясък в Бургас и във водата . mdet
Джендака похвали детектора на Емо, но не е ходил с него или другите детектори там, където тествахме. Оказа се че концентрацията на феромагнитни частици на това място е до козирката.
Вярвам, че Омегата и там ще работи, но съм любопитен дали ще има разлика с другите черни плажове и каква ще е тя.
Възнамерявам да проектирам малък уред, с който да се измерва степента на орудяване, че да видя каква е разликата между плажовете около Бургас.

Garrett ATX 20 Юни 2014 20:29 #21660

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
Nexus писа:
FLORE писа:
Джендака похвали детектора на Емо, но не е ходил с него или другите детектори там, където тествахме. Оказа се че концентрацията на феромагнитни частици на това място е до козирката.
Вярвам, че Омегата и там ще работи, но съм любопитен дали ще има разлика с другите черни плажове и каква ще е тя.
Възнамерявам да проектирам малък уред, с който да се измерва степента на орудяване, че да видя каква е разликата между плажовете около Бургас.

До събора който ще се проведе септември месец ще можеш ли да сглобиш уреда или да се обаждам на BLISSTOOL да ти помогне . :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Garrett ATX 20 Юни 2014 20:48 #21662

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
FLORE писа:

До събора който ще се проведе септември месец ще можеш ли да сглобиш уреда или да се обаждам на BLISSTOOL да ти помогне . :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Надявам се да е готов до тогава но и помощ свише няма да е излишна... :laugh: :laugh: :laugh:

Garrett ATX 20 Юни 2014 20:51 #21663

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
Nexus писа:
FLORE писа:

Надявам се да е готов до тогава но и помощ свише няма да е излишна... :laugh: :laugh: :laugh:

Тарикат си ти ,само гледай като ти помага да не сложи някое болтче по погрешка и да има смущения . :laugh: :laugh: :laugh:

Garrett ATX 20 Юни 2014 21:15 #21664

• Nexus
  • Nexus's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
FLORE писа:
Nexus писа:
FLORE писа:

Тарикат си ти ,само гледай като ти помага да не сложи някое болтче по погрешка и да има смущения . :laugh: :laugh: :laugh:
Е той колегата е по настройките с болчетата. Там работата е финна и не съм квалифициран... :laugh: :laugh: :laugh:

Garrett ATX 21 Юни 2014 08:59 #21669

• preskouuu
  • preskouuu's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 377
Ей не ви е срам взехте човека Марчев за мезе, моляви та той е чиста боза не вдигайте ранга му :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Garrett ATX 21 Юни 2014 16:06 #21675

• FLORE
  • FLORE's Avatar
  • Офлайн
preskouuu писа:
Ей не ви е срам взехте човека Марчев за мезе, моляви та той е чиста боза не вдигайте ранга му :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo: :woohoo:

То хубаво боза ама аз не разбрах с баничка или без . :whistle:

Garrett ATX 22 Юни 2014 17:36 #21699

• sdsds
  • sdsds's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 168
preskouuu писа:
Така е Ванка, аз несъм голям разбирател но според мен Гарет ли е на две го удрям в коляното и го хвърлям , то само паргии сумати пари и за чеп не стават reademo
Пълен ПРО ...само какво умозаключение :ohmy: Я като се интересуваш (и имаш въпросните пари)вземи Minelab SDC 2300 нали са от един клас "амфибии"...има да си хвалите марката във форума на маинлаб :) БНФМ форум=маинлаб форевър форум(МФФ)
П.П.За тези черни пясъци...нали не мислите ,че целия свят живее в Бургас :dry:

Garrett ATX 22 Юни 2014 18:19 #21700

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
sdsds писа:
preskouuu писа:
Пълен ПРО ...само какво умозаключение :ohmy: Я като се интересуваш (и имаш въпросните пари)вземи Minelab SDC 2300 нали са от един клас "амфибии"...има да си хвалите марката във форума на маинлаб :) БНФМ форум=маинлаб форевър форум(МФФ)

Колега sdsds ти решението да си вземеш Garrett AT pro кога го взе . Да не би да се реши след като изгледа няколко серии на поредицата иманяри по discovery channel . :P :P :P :silly: :silly: :silly: :silly:
Последна промяна: 22 Юни 2014 18:24 от Nesho.

Garrett ATX 22 Юни 2014 18:37 #21701

• sdsds
  • sdsds's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 168
Nesho писа:
sdsds писа:
preskouuu писа:

Колега sdsds ти решението да си вземеш Garrett AT pro кога го взе . Да не би да се реши след като изгледа няколко серии на поредицата иманяри по discovery channel . :P :P :P :silly: :silly: :silly: :silly:
Колега взех го като реших ,че ми трябва приличен монетар и детектор за в морето за към 900 лева.Като сметнах че трябва да дам 1300 лева за приличен монетар и 2000 лева за воден детектор (PI)със съмнителна дискриминация.И че те така ...оборудвал съм се със лопата фискарс,два скуупа и гумен гащеризон и се кефя на максимум

Garrett ATX 22 Юни 2014 18:49 #21704

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6772
sdsds писа:
preskouuu писа:
E ти като не живееш не се вълнувай толкова , аз живея и ме вълнува , след като апарат за 5000 лв вие като чакал като го доближиш до пясъка а апарат 10 пъти по евтин работи и вади пари за мен по показателно от това няма така че повече няма какво да говорим вземи си го и си бачкай само че при нас има над 40 км такава палжна ивица а аз като изляза не искам да се разхождам в пустиня , ми да вадя сигнали и да ми е кеф а със Гарет това няма как да се случи . И между другото до колкото се сещам аз Майнлаб ЦТХ 3030 съм споменал че се грундира и мъчи , а че работи и вади пари е Омега ПИ .
Последна промяна: 22 Юни 2014 18:50 от djendaka.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат