Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: CTX 3030 - Нов модел Minelab

Re:CTX 3030 - Нов модел Minelab 29 Юни 2012 08:52 #8144

• Eyesight
  • Eyesight's Avatar
Good morning to Bulgaria :) This is just to let you know that I'm gonna be coming to visit Primorie last week of August, first week of September and as I am definitely going to bring my CTX3030 with me (just finishing registration in BNMDF with Iliya) so everyone who would like to try this machine is more than welcome to come B) I might bring 2pcs (still not decided if I shall keep both) so we might hunt together. Have heard that the might by a rally in Burgas at the time of my stay in Primorie so I could join that event as well. Looking forward to meet all fellow detectorists from Bulgaria!!!!

=========================================================
.
Добро утро на България!:) Искам просто да ви уведомя, че ще посетя Поморие последната седмица на август, първата на септември и определено ще донеса моя CTX3030 със себе си / току що приключих регистрация в БНФМ с Илия/, така че всеки, който иска да пробва тази машина е повече от добре дошъл. Мога да донеса 2 броя / все още не е решено дали ще задържа двата/, така че можем да търсим заедно. Чух, че може да има сбирка в Бургас по време на престоя ми в Поморие, така че аз също мога да се присъединя към събитието. Очаквам с нетърпение да се срещна с всичките колеги детектористи от България!!!
Последна промяна: 05 Юли 2012 10:09 от Slavitoooo.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

Отг:CTX 3030 - Нов модел Minelab 30 Юни 2012 10:41 #8157

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Уважавам много Кастет Кастетич, той бе човека който ми помогна много, разбира се индиректно, с моя апарат. Само, че се отнасям малко скептично към рецензиите които пише, за новите машини, по простата причина, че са чиста реклама!
Спомням си как говореше, за Е-трак, после в ръцете му подадоха Деус, съответно това стана най-добрата, машина, какво бе учудването ми, когато след няколко месеца, захвърли Деуса, взе Е-трака отново и каза, че ...и все пак няма по-добро от него...
Това му е работата на човека...

Отг:CTX 3030 - Нов модел Minelab 30 Юни 2012 15:00 #8159

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14390
kaveiros написа:
Уважавам много Кастет Кастетич, той бе човека който ми помогна много, разбира се индиректно, с моя апарат. Само, че се отнасям малко скептично към рецензиите които пише, за новите машини, по простата причина, че са чиста реклама!
Спомням си как говореше, за Е-трак, после в ръцете му подадоха Деус, съответно това стана най-добрата, машина, какво бе учудването ми, когато след няколко месеца, захвърли Деуса, взе Е-трака отново и каза, че ...и все пак няма по-добро от него...
Това му е работата на човека...
Докторе до колкото знам Костята си е все с DEUSа само дето миналата година си купи Minelab GPX 3500.
Прикачени файлове:
Последна промяна: 02 Юли 2012 23:13 от Slavitoooo.

Отг:CTX 3030 - Нов модел Minelab 02 Юли 2012 21:15 #8191

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
:)Може пак да се е върнал на деус, незнам
forum.kladoiskatel.ru/phpBB3/viewtopic.p...fc946f428d8c#p268075
Последна промяна: 02 Юли 2012 21:16 от kaveiros.

Отг:Re:CTX 3030 - Нов модел Minelab 05 Юли 2012 10:50 #8221

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Eyesight написа:
Good morning to Bulgaria :) This is just to let you know that I'm gonna be coming to visit Primorie last week of August, first week of September and as I am definitely going to bring my CTX3030 with me (just finishing registration in BNMDF with Iliya) so everyone who would like to try this machine is more than welcome to come B) I might bring 2pcs (still not decided if I shall keep both) so we might hunt together. Have heard that the might by a rally in Burgas at the time of my stay in Primorie so I could join that event as well. Looking forward to meet all fellow detectorists from Bulgaria!!!!

=========================================================
.
Добро утро на България!:) Искам просто да ви уведомя, че ще посетя Поморие последната седмица на август, първата на септември и определено ще донеса моя CTX3030 със себе си / току що приключих регистрация в БНФМ с Илия/, така че всеки, който иска да пробва тази машина е повече от добре дошъл. Мога да донеса 2 броя / все още не е решено дали ще задържа двата/, така че можем да търсим заедно. Чух, че може да има сбирка в Бургас по време на престоя ми в Поморие, така че аз също мога да се присъединя към събитието. Очаквам с нетърпение да се срещна с всичките колеги детектористи от България!!!
Добре дошъл при нас Мартин !
Ще се радваме да посетиш събора в Бургас !
===============
Welcome to us Martin!
We would be glad if you visit the rally in Burgas!
Прикачени файлове:
Последна промяна: 07 Юли 2012 19:13 от Slavitoooo.

Отг:Re:CTX 3030 - Нов модел Minelab 12 Юли 2012 12:59 #8291

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Нов видеообзор от братушките на Minelab CTX 3030

www.reviewdetector.ru/video/ctx3030.html

Отг:Re:CTX 3030 - Нов модел Minelab 06 Авг 2012 22:45 #8471

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Ще кажа няколко думи за 3030 използвам го има няма 5-6 дена и то само на плаж и във вода . Харесва ми машинката въпреки теглото си е идеално балансиран , голям екран силно осветен , като телевизор подходящ за нощно и подводно търсене . С помощта на доктора kaveiros побутнахме лекичко настройките увеличи се дълбочината на плажа без проблем чувствителността е на 30 и работи спокойно , във водата обаче я поставям на 20 или на автомат . Под вода дискриминира както на сушата няма никаква разлика днес извадих 10 стотинки от водата може би бяха на 20 см да речем ,че при копането са пропаднали малко хайде да са били на 15 см не е никак зле !
Иска ми се да прескоча към Провадия при Републиканския шампион zempar
metaldetecting.bg/index.php?option=com_k...id=8&id=7287&lang=bg
друго си е той да барне 3030 и да каже някоя тънкост за Explorer
Последна промяна: 06 Авг 2012 22:47 от Slavitoooo.

Отг:CTX 3030 - Нов модел Minelab 07 Авг 2012 09:39 #8476

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
ами прескачай :) или аз да идвам, май още си на Кранево :)

Отг:CTX 3030 - Нов модел Minelab 22 Авг 2012 01:42 #8647

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Общо казано съм доволен от СиТиЕкса, вече имам един излет с него, на който се представи много добре.
Първото което прави впечатление е красивия дизайн, колкото повече го гледаш, толкова повече ти харесва, а като погледнеш друга машина, ти се струва отвратително грозна.
Второто е стабилната конструкция, ще кажа само, че е яка работа, няма смисъл от повече думи.
Трето е теглото, машината е доста тежка, по-тежка отколкото изглежда, чудното е, че не уморява ръката, махах 7 часа в Неделя без да почувствам умора, ама никаква ви казвам...
В сгънато състояние е дълга метър, удобна за колата и за носене на къси разтояния, за носене в раница, не става, даже и разглобена, което е много голям недостатък, според мен разбира се.
Копчетата на панела са разположени удобно, всички се достигат с палец без да се мести ръката, разположени са така, че се запомнят лесно, не е нужно да ги гледаш, за да ги натискаш. Копчето на пинпойнтера е отдолу, което е много удобно, натиска се с показалец.
Подсветката на екрана е добра, когато е изключена обаче, при слаба светлина, графиката на дисплея трудно се вижда.
Ръкохватката е без дунапрен, направена от материя, доста приятна на пипане. Най после са се сетили, винаги съм се чудил, как може скъп апарат, от висок клас, да му слагат дунапренена дръжка, дето трябва да се изхвърли след първия излет
Менюто на пръв поглед малко шокира, но само на пръв поглед, в действителност е доста интуитивно и лесно запомнящо се, ВСИЧКИ настройки се намират бързо и лесно и се сменят без проблем, даже в хода на работа. Подчертах "ВСИЧКИ", защото при предходния модел, не бе точно така.
Работата на апарата много наподобява тази на еТрак, разбира се има разлики, но никой притежател на еТрак не би се затруднил.
Това което забелязах, при единствения си излет е, че в дълбочина машината е по стабилна, тенденцията към ожелезняване на цветните сигнали е намалена, разбира се това е предимство, само за хора, които нямат опит с експлорери.
Графичната дискриминация е значително подобрена, с трасация на маркера, като има и втори маркер, който дава втори обект или някакво съмнение в сигнала.
Фабрично звуците са подобни на тези на еТрак, но не същите. Разбира се има възможност, да да се сменят и разместват тоновете, както си искате, във всички тоналности.
В момента не мога да се сетя, какво друго ми е направило впечатление, ако се сетя ще пиша :)
Поздрави!

Отг:CTX 3030 - Нов модел Minelab 22 Авг 2012 10:38 #8648

• Ekolog
  • Ekolog's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 11
kaveiros написа: Трето е теглото, машината е доста тежка, по-тежка отколкото изглежда, чудното е, че не уморява ръката, махах 7 часа в Неделя без да почувствам умора, ама никаква ви казвам...

Ами сигурно поддържаш често тренинг,та затова . Аз наскоро махах само 1 час и мускула на ръката ме боля няколко часа след това :laugh:

Отг:CTX 3030 - Нов модел Minelab 22 Авг 2012 13:15 #8649

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Възможно е да е така! Етрака е също тежка машина, имам мазол от него на ръката. А тренинга ми е вроден, особено силно изразен е на маса с ядене и пиене... ;)
По принцип, нямам склонност да хваля нещо, което не ми харесва. Казвам си го направо, даже и да съм се минал.
СиТиЕкса е направен така, че при маховете, лакътната става е неподвижна, съответно се натоварват мускулите на рамото, гърдите и гърба, които са по мощни и не би трябвало да има проблем. Може би извършваш неправилни движения, в манюала е описано какви трябва да бъдат. Баланса на машината е отличен, при маховете се чувства лекота, въпреки, че като цяло е тежък.
Последна промяна: 22 Авг 2012 23:07 от Slavitoooo.

Отг:CTX 3030 - Нов модел Minelab 23 Авг 2012 12:02 #8667

• Ekolog
  • Ekolog's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
А колко е тежък CTX ?
Моят уред е 1.5кг.

Отг:CTX 3030 - Нов модел Minelab 23 Авг 2012 15:20 #8670

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Въобще не го мисли, този уред не е за теб, ако се затрудняваш с кило и половина! Нямам представа колко е, но е доста по-тежък!
....2353 грама тежи
Последна промяна: 23 Авг 2012 15:26 от kaveiros.

Отг:CTX 3030 - Нов модел Minelab 23 Авг 2012 15:32 #8671

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
Ekolog написа:
А колко е тежък CTX ?
Моят уред е 1.5кг.
Теглото на Minelab CTX 3030 заедно с батерията е 2,360 кг ! С малко е по - лек от GPX но наистина не се усеща теглото му - перфектно е балансиран !
Последна промяна: 23 Авг 2012 16:20 от Slavitoooo.

Отг:CTX 3030 - Нов модел Minelab 23 Авг 2012 17:55 #8673

• Ekolog
  • Ekolog's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros написа:
Въобще не го мисли, този уред не е за теб, ако се затрудняваш с кило и половина! Нямам представа колко е, но е доста по-тежък!
....2353 грама тежи

Наистина не е за мен :laugh: Имам в предвид цената,а си е и доста тежък.А аз си мисля че моя уред съм го направил тежък със това 1.5кг,като повечето от половината тегло се пада на сондата.Като не си работил дълго време,дори и 1кило
може да ти се види тежко,а много е важен и баланса.
Прикачени файлове:
Последна промяна: 08 Окт 2012 10:03 от Slavitoooo.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат