Общо казано съм доволен от СиТиЕкса, вече имам един излет с него, на който се представи много добре.
Първото което прави впечатление е красивия дизайн, колкото повече го гледаш, толкова повече ти харесва, а като погледнеш друга машина, ти се струва отвратително грозна.
Второто е стабилната конструкция, ще кажа само, че е яка работа, няма смисъл от повече думи.
Трето е теглото, машината е доста тежка, по-тежка отколкото изглежда, чудното е, че не уморява ръката, махах 7 часа в Неделя без да почувствам умора, ама никаква ви казвам...
В сгънато състояние е дълга метър, удобна за колата и за носене на къси разтояния, за носене в раница, не става, даже и разглобена, което е много голям недостатък, според мен разбира се.
Копчетата на панела са разположени удобно, всички се достигат с палец без да се мести ръката, разположени са така, че се запомнят лесно, не е нужно да ги гледаш, за да ги натискаш. Копчето на пинпойнтера е отдолу, което е много удобно, натиска се с показалец.
Подсветката на екрана е добра, когато е изключена обаче, при слаба светлина, графиката на дисплея трудно се вижда.
Ръкохватката е без дунапрен, направена от материя, доста приятна на пипане. Най после са се сетили, винаги съм се чудил, как може скъп апарат, от висок клас, да му слагат дунапренена дръжка, дето трябва да се изхвърли след първия излет
Менюто на пръв поглед малко шокира, но само на пръв поглед, в действителност е доста интуитивно и лесно запомнящо се, ВСИЧКИ настройки се намират бързо и лесно и се сменят без проблем, даже в хода на работа. Подчертах "ВСИЧКИ", защото при предходния модел, не бе точно така.
Работата на апарата много наподобява тази на еТрак, разбира се има разлики, но никой притежател на еТрак не би се затруднил.
Това което забелязах, при единствения си излет е, че в дълбочина машината е по стабилна, тенденцията към ожелезняване на цветните сигнали е намалена, разбира се това е предимство, само за хора, които нямат опит с експлорери.
Графичната дискриминация е значително подобрена, с трасация на маркера, като има и втори маркер, който дава втори обект или някакво съмнение в сигнала.
Фабрично звуците са подобни на тези на еТрак, но не същите. Разбира се има възможност, да да се сменят и разместват тоновете, както си искате, във всички тоналности.
В момента не мога да се сетя, какво друго ми е направило впечатление, ако се сетя ще пиша
Поздрави!