Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: CTX 3030 - Нов модел Minelab

CTX 3030 - Нов модел Minelab 16 Апр 2019 22:31 #79611

• asparuh
  • asparuh's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2277
Днес разходих CTX-са в една нива,много лоша ,минава газопровод, минерализирана и замърсена едновременно(но и аз съм и нов с апарата),неможах да постигна хем дълбочината хем да го успокоя,побърка се.2 цвята за час.С Тесорото там работи все едно няма тея странични ефекти и вадя двойно повече цвят.Значи Тесорото е голям човек :)
Вярно плитки,но ги има,то и Майнлаба като го успокоиш и той изплетнява .
Последна промяна: 16 Апр 2019 22:33 от asparuh.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Julian

CTX 3030 - Нов модел Minelab 16 Апр 2019 22:38 #79613

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
asparuh писа:
Днес разходих CTX-са в една нива,много лоша ,минава газопровод, минерализирана и замърсена едновременно(но и аз съм и нов с апарата),неможах да постигна хем дълбочината хем да го успокоя,побърка се.2 цвята за час.С Тесорото там работи все едно няма тея странични ефекти и вадя двойно повече цвят.Значи Тесорото е голям човек :)
Вярно плитки,но ги има,то и Майнлаба като го успокоиш и той изплетнява .
Накрая всички си купуват Tesoro ! :lol: :lol:

Майтап бре !
Последна промяна: 16 Апр 2019 22:38 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: asparuh, Julian

CTX 3030 - Нов модел Minelab 17 Апр 2019 00:25 #79619

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Намали си гейна малко!
Не го издувай от началото много
Последна промяна: 17 Апр 2019 00:25 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: asparuh

CTX 3030 - Нов модел Minelab 17 Апр 2019 06:35 #79624

• asparuh
  • asparuh's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Това е звукът така ли Док,.Днес ще го пробвам пак там :)

CTX 3030 - Нов модел Minelab 17 Апр 2019 08:13 #79625

• kronos555
  • kronos555's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 828
Мисля че не звука, а общото усилване на машината.

CTX 3030 - Нов модел Minelab 17 Апр 2019 08:31 #79626

• asparuh
  • asparuh's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Мисля, че е от менюто на звукът най отгоре,доктора ще каже,може и да бъркам ,защото работя на руски език

CTX 3030 - Нов модел Minelab 17 Апр 2019 09:08 #79628

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
Няма такава машина в орана и минерализирана почва да покаже чудеса в дълбочина.Тая машина CTX 3030 се очаква от дълго време да И пуснат нов софтуер,но защо не го пускат,не се знаеТррябва да се следи и дисплея -при дълбок сигнал може да не даде цветен звук ,но на дисплея се появява,индикация за цвят.и мисля ,че това ще се оправи с новата програма ,защото апарата не е толкова плитък ,както казват.Вчера при мен се появиха сигнали в дълбочина ,заради влажната почва ,но не е нещо фрапиращо,..тествах с 10ст..при суха почва сигнали до 5см,а при влажна до 10-12 см с антена 28 см ,която считам за най добрата,...голямата я оставих да почива и скоро ще се озове на ОЛХ С ЦЕНА 400ЛВ.Карай на автомат грунда ,при мен се променя от 50 до 80 на места в близост е завод за акумолатори ,,Енергия",и доста оловни частици с годуните е изхвърлил през комините си-който мисля ,че е причината,а иначе при нас са леки почвите

CTX 3030 - Нов модел Minelab 17 Апр 2019 09:16 #79629

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
rublata писа:
Няма такава машина в орана и минерализирана почва да покаже чудеса в дълбочина.Тая машина CTX 3030 се очаква от дълго време да И пуснат нов софтуер,но защо не го пускат,не се знаеТррябва да се следи и дисплея -при дълбок сигнал може да не даде цветен звук ,но на дисплея се появява,индикация за цвят.и мисля ,че това ще се оправи с новата програма ,защото апарата не е толкова плитък ,както казват.Вчера при мен се появиха сигнали в дълбочина ,заради влажната почва ,но не е нещо фрапиращо,..тествах с 10ст..при суха почва сигнали до 5см,а при влажна до 10-12 см с антена 28 см ,която считам за най добрата,...голямата я оставих да почива и скоро ще се озове на ОЛХ С ЦЕНА 400ЛВ.Карай на автомат грунда ,при мен се променя от 50 до 80 на места в близост е завод за акумолатори ,,Енергия",и доста оловни частици с годуните е изхвърлил през комините си-който мисля ,че е причината,а иначе при нас са леки почвите
. Е как да няма бе ,на Пловдив на магазинерския събор всички са работили на орудено.....
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, asparuh, Radislav

CTX 3030 - Нов модел Minelab 17 Апр 2019 10:46 #79631

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
А бе Командер ,нали са сменили местото на Куклен понеже имало проблем с почвата....

CTX 3030 - Нов модел Minelab 17 Апр 2019 13:02 #79635

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
asparuh писа:
Мисля, че е от менюто на звукът най отгоре,доктора ще каже,може и да бъркам ,защото работя на руски език
Гейна ти е усилване и намаляване на слабите сигнали, т.е. силните и слабите можеш, да ги направиш да звучат еднакво силно, но машината става много неспокойна.
Volume Gain мисля беше, намали го на 18 ако ти пищи много. Аз го движа м/у 18-24 обикновенно и рядко нагоре-надолу..
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, asparuh, Djenko

CTX 3030 - Нов модел Minelab 17 Апр 2019 20:25 #79642

• asparuh
  • asparuh's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Док излезе прав,намалих гейна и се успокои,но също премахнах автогрунда и направо стана нова машина,Авт.грунд също го прави неспокоен на определени терени . :)
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, Djenko

CTX 3030 - Нов модел Minelab 18 Апр 2019 00:18 #79653

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Не го забравяй намален! Там където няма смущения, може, да го издуваш и да ти е от полза. Принципно това е една от настройките, които най-много се пипа, гейна винаги трябва, да ти е настроен оптимално.. Можеш също да издуваш сенза и да намаляш гейна, така ще чуваш дълбоките сигнали, по-слабо, но ще ги чуваш ,затова ползвай оргиналните слушалки или качествени такива, които покриват ухото изцяло...
По принцип ръчния грунд, когато е настроен, варира в много голям диапазон, обикновенно е достатъчно на всяко ново място, да го настройваш само в началото.. Не съм ного сигурен, но мисля, че също действа някакъв атвоматичен тракинг, при ръчния грунд...
Последна промяна: 18 Апр 2019 01:03 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, asparuh, bobo, Djenko

CTX 3030 - Нов модел Minelab 18 Апр 2019 01:08 #79657

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
rublata писа:
Няма такава машина в орана и минерализирана почва да покаже чудеса в дълбочина.Тая машина CTX 3030 се очаква от дълго време да И пуснат нов софтуер,но защо не го пускат,не се знаеТррябва да се следи и дисплея -при дълбок сигнал може да не даде цветен звук ,но на дисплея се появява,индикация за цвят.и мисля ,че това ще се оправи с
За това Рубла, се ползва мултитон лонг, каквото в дисплея, това и в ушите! Сичко се чува, даже трасацията... СТХ винаги трябва, да е с качествени слушалки! С времето дисплея става излишен, служи само, за бегъл ориентир..
Последна промяна: 18 Апр 2019 01:12 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, asparuh, bobo, Djenko

CTX 3030 - Нов модел Minelab 18 Апр 2019 01:46 #79658

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Принципно аз работя така:
Сенз 30, Гейн от 25-24 намалям постепенно до 18, ако има още смущения (напр. далекопроводи), намалям сенза, докато сигналите започват, да се различават ясно от смущенията.. Може апарата, да е малко нестабилен, но се свиква, стига да различаваш ясно сигналите и да не изпускаш, което изисква разбира се и време и опит. С времето смущенията, въобще се научаваш, да ги игнорираш, все едно ги няма. Също където има силни електромагнитни смущения, направо можеш, да вкл. авто сенз, понякога даже става по-добър и може, да работиш на по-висок сенз отколкото ръчно..
Трябва, да следиш винаги трешхолда, нагласяш си звука, така, че, да не се бърка със сигналите и да го чуваш, без да те уморява. Ако има шум-вятър, го увеличаваш, ако е тихо, го намаляш.. Това ако искаш дълбок апарат.. Също така, за да намалиш какафонията, можеш да сложиш и желязна маска, до 30 по вертикала, винаги имаш под ръка втори екран без маска, който вкл. с едно натискане, за да направиш проверка. Така разбира се може да изпуснеш много дълбок сигнал, който се индикира само от трешхолда.. Но пък още преди това, на такива дълбочини, дискриминация практически липсва, така, че това важи в случай само, когато копаеш всичко наред...
Чувал съм много колеги, да казват, че желязната маска изпуска цвят в дълбочина, което не е вярно. Ако машината има възможноста, да дискриминира някакъв цвят, то го хваща със и без желязна маска. Естествено, че черни сигнали, които могат да бъдат и недискриминирани дълбоки цветни, няма да се хванат с маска, но те се хващат само, като черни без маска, т.е. черното трябва да е цел, за да се хване такъв сигнал.. Предимството на маската е, че увеличава в пъти комфорта, когато търсим индикирани дълбоки цветни сигнали, на неопределено място..
Последна промяна: 18 Апр 2019 03:58 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, djendaka, muhomorka, asparuh, Djenko

CTX 3030 - Нов модел Minelab 18 Апр 2019 06:33 #79659

• asparuh
  • asparuh's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Благодаря за съветите Док,и аз съм си направил една маска ниско доло колкото квадрата който маркира и е горе доло добре,още не разчитам добре графиките на дисплея,работя повечето на слух ( така съм свикнал) ,и за видовете почви от Парк,желязо-монети,грунд-монети и др.за там ли ми говориш,че сменяш според почвата.
Последна промяна: 18 Апр 2019 06:33 от asparuh.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат