Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: MINELAB MANTICORE

MINELAB MANTICORE 10 Юни 2023 21:42 #106336

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6705
Колегата беше ангажиран и не можа да дойде , но аз излязох 30-40 минути за малко тестове , то с две малки деца покрай мен няма как да имам повече рахат :lol: . Реших да ида на така наречения евин плаж , като ще е бойно кръщението да е , 25 минути ровене из програми и настройки , грунда само на автоматично проследяване и сенса намален , нещата започнаха да се случват, реших да потърся и за 15-20 минути изкарах 9 цветни сигнала, което за мен е повече от отлично . За тези които не знаят какво е на евиния плаж, ще кажа километри черен пясък, като хвърлиш магнит в него и става като таралеж , там е възможно търсене само с пулсови индукции , дори и джипито на моменти мънка , но пък бърка дълбоко . Сигналите които изкарах не бяха дълбоко , 7-8 см максимум но си бяха идеални и чисти цветни сигнали.

5 стотинки от бай Тошо и 50 нашенски са едри цели , но една е доста трудна , да не говорим за синджирчето , то се чува трудно дори и на чисти места . Та това е на първо четене , сега остава да ида да го пробвам и на нашите черноземи и черни смолници :lol:
Последна промяна: 10 Юни 2023 21:48 от djendaka.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: niki stoianov, miro1113, Radislav, МГИ

MINELAB MANTICORE 12 Юни 2023 19:06 #106337

• niki stoianov
  • niki stoianov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 39
А Деус 2 на Евиният плаж по добърли е?

MINELAB MANTICORE 12 Юни 2023 20:20 #106338

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
niki stoianov писа:
А Деус 2 на Евиният плаж по добърли е?
За Deus 2 нищо не мога да кажа , деусите по Бургас като цяло не са от предпочитаните , може би заради нашите хубави почви, като се замисля от колегите които познавам само един има ,но лично не съм коментирал как са нещата и дали е ходил там да търси. Мога да кажа че Manticore е първия апарат който не е пулсова индукция и работи там , в смисъл тръгва и хваща сигнали във желязното поле , и то не сигнали ми трудни сигнали като една стотинка и почти невъзможните като синджирчета. До сега всеки апарат който там е успял да тръгне , е бил както казва един апарат в будна кома :lol: . За това написах , че съм много приятно изненадан на пръв поглед , но все още не мога да кажа дали този апарат струва тези пари .
Последна промяна: 12 Юни 2023 20:51 от djendaka.
Следните потребители изказаха благодарности: niki stoianov

MINELAB MANTICORE 12 Юни 2023 20:32 #106339

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
А специално за моя приятел Сергейката , прав си брате железарка е , на 40-50 см , може и малко от горе хваща скъсаните кръстачки от чадърите и ги дава идеален цвят , размери не мога да дам ама си представете поне 1/3 от диаметъра на чадъра . Дава ги много странен сигнал на звук , 98 на число цвят, не обърнах къде ги дава на дислплея но ще видя следващия път . Интересно ми е дали ще дава големи цветни сигнали в дълбочина по този начин , но това ще е го разберем с времето. А специално Сергейка искам ти да си докараш най силния апарат на Крайморие , този дето най му разбираш , и ще те закарам там да ги хванеш :)
Последна промяна: 12 Юни 2023 20:42 от djendaka.
Следните потребители изказаха благодарности: niki stoianov, Radislav

MINELAB MANTICORE 12 Юни 2023 21:29 #106340

• niki stoianov
  • niki stoianov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Благодаря за изчерпателния отговор!!!! Успех!!!
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka

MINELAB MANTICORE 20 Юни 2023 21:52 #106354

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
Здравейте колеги и най-вече притежатели на Manticore , на националния събор малко по-обогатих познанията за апарата и най-вече за работата на силно минерализирана почва но за това малко по късно . като за начало се запознах с този човек Luc Van Assche www.facebook.com/luc.vanassche.775 това е човека който се занимава с разработката и тестовете на апарата повече от 2 години . Искам на благодаря на колегата Ники Малчев-Флорида без неговия перфектен превод нямаше как да почерпя тази информация . Също така това е групата на колегите притежаващи машината www.facebook.com/groups/811949026482882/?ref=share , там Люк лично отговаря на въпроси относно настройките , също и колеги сблъсквали се с тях .времето беше ограничено и много дъждовно и за това наблегнах на настройките на силно минерализирани почви и черни пясъци , помолих го да ми направи настройка за тях , която най скоро време ще ползвам и ще дам отзиви . С няколко думи ще кажа съветите за силно минерализирани почви. Значи настройките които ми направи са върху първата програма All-Terrain Generra , посъветва ме грунд баланса да е на нула без автоматично проследяване и скоростта на възстановяване не повече от 5 , като не правим прекалено бързи махове , това е като основни съвети . Като цяло ако някой се интересувам мога да му препиша програма която ми направи . Качи ми новия софтуер и ми каза , че според него е задължително да се качи защото има доста променени , изчистени проблеми които създават неудобства за потребителите . Каза ми , че самия апарат има големи възможности и ме посъветва да еспериментирам в различните ситуации-почви . Като пробвам програмата ще напиша и отзиви .
Последна промяна: 20 Юни 2023 22:47 от djendaka.
Следните потребители изказаха благодарности: zempar, yaponetsa, dertlibey, niki stoianov, miro1113, Radislav, Julian

MINELAB MANTICORE 15 Юли 2023 14:53 #106389

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
Снощи слязох до бургаския плаж , значи търсил съм около 3 часа и половина и резултата беше повече от отличен , пробвах програмата която ми направи Люк , апарата беше супер стабилен спокойно работих на sens 29 нямаше паразитни сигнали вадих монети от над 15 см в черния пясък , дълбочини достигани до сега само с пулсов апарат .

Имам извадени 83 монети от които 44 наши и 39 стари предимно от периода на императора :) . Интересните са тези 39 защото 90% от тях бяха след 10-тия сантиметър , при по дълбоките и по дребни монети говоря за размерите като на 1-2 и 10 стотинки , имаше случай когато ми ги въртеше малко на звук , но на дисплея бяха категорично цветни . Това е за сега , като оправят нивите ще го закарам на някой хубав чернозем или още по хубав черен смолник :cheer:
А забравих да кажа , че мидата не съм я хванал с апарата :) , просто подарих левчето което извадих на едно хлапе което ме гледаше с интерес а то съответно ми върна жеста :).
Последна промяна: 15 Юли 2023 15:29 от djendaka.
Следните потребители изказаха благодарности: niki stoianov, mitko, miro1113, Julian

MINELAB MANTICORE 18 Юли 2023 08:27 #106398

• niki stoianov
  • niki stoianov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Браво Ванка!!! Продължавай да потържаш огъня!!!!

MINELAB MANTICORE 23 Юли 2023 22:22 #106412

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
Днес направих и водно кръщение на апарата.

За около час във водата , нямаше много сигнали морето предните дни доста пясък е изкарало , но за мен имаше доволно сигналчета , можеше да е и по зле .
Сега пробвах два варианта на търсене , единия беше със стандартната програма за водно търсене , другия с тази програма която ми направи Люк единственото което промених беше Recovery speed на 3 и така ми беше по приятно да търся . Ползвах тази програма защото плажа на който бях , е на Крайморие-понтоните , също доста тежък плаж и не приятен за ВЛФ апаратите . Тази програма може да се окаже стандартна за всичките тежки терени с малки промени , sens 25 апарата напълно спокоен , в режим на дискриминация бях , пробвах и в All metal но чувах доста черни които не съм копал и не знам дали са били реални сигнали или по голяма концентрация на магнетит .
Следните потребители изказаха благодарности: solid, niki stoianov, miro1113, МГИ, Julian

MINELAB MANTICORE 16 Авг 2023 23:25 #106444

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
Тази вечер реших да се разходя по плажа в Бургас или половината който е останал след провезата , имаше доволно сигнали .

Пиша поста тук зашото касае основно Manticore и скъсаната гривничка . сигнала беше цветен но твърдо на цифра 1 , до сега съм си мислил , че там са само станиоли , и нямаше да го изкопая ако не беше на мокрия пясък , от годините търсене там съм се убедил , че на мокрия пясък и в прибоя станиоли няма , станиолите са във изхвърлените водорасли . Предната гривничка я даваше 3-4 , и си мислех , че това е най ниската граница , но явно съм се лъгал , явно , че който иска да вади тънки златни синджирчета , ще трябва да копае всички станиоли .
Последна промяна: 16 Авг 2023 23:30 от djendaka.
Следните потребители изказаха благодарности: niki stoianov, miro1113, МГИ, Julian

MINELAB MANTICORE 17 Авг 2023 10:03 #106445

• niki stoianov
  • niki stoianov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Браво !!! Изби вече половината апарат :P

MINELAB MANTICORE 17 Авг 2023 22:54 #106446

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
niki stoianov писа:
Браво !!! Изби вече половината апарат :P
Да да почти целия даже :lol: , майтапа на страна ама за 6 излизания 3 синджирчета , с етрака за 10 години имам 2 и то щото едното имаше кръстче а другото плочка със зодия :) , плажния детектинг взе да ми става интересен , но определено ще е и голямо копане на станиоли .
Следните потребители изказаха благодарности: niki stoianov, miro1113

MINELAB MANTICORE 10 Сеп 2024 21:20 #106655

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
Тук ще отговоря на колегата diony за 15-ката на мантикора . Аз лично тази антена я нямам но на събора имаше колега и успяхме да си поговорим , неговото мнение е , че антената е значително по дълбока от 11-ката за големи неща , пробвал я е на някакъв негов полигон и каза че сигнал кована медна чиния не запомних точните сантиметри ама да кажем 80см, с 11 вика едвам я чувам и то като черно и щото я знам , а с 15 вика е идеален цвят и то със запас . За единични монети имало разлика но не толкова голяма , за дребни неща били едно към едно , много дребни не е пробвал дали чува , но каза че е доста нервна на замърсено и се губят цветове на такива места с много паразитни и черни сигнали. Аз обмислям да я взема но в предвид темповете ми на излизане 2-3 годишно , скоро недей чака конкретно мнение :)))
Следните потребители изказаха благодарности: diony

MINELAB MANTICORE 11 Сеп 2024 10:07 #106656

• diony
  • diony's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 19
Благодаря за отговора . То и аз съм същия като теб,няма време . Аз за плажовете по скоро си я мислех нея ,но и за там няма време . За цяло лято ,имам едно излизане ,да намеря ма един млад Румънец гидвжния пръстен и то във водата . Coiltek са пуснали и те 18 ка ,но ми е много огромна на мен и тежи 1 кг .

MINELAB MANTICORE 11 Сеп 2024 20:22 #106659

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
За 18-ката някой на събора каза че гледал клип на някакъв руснак , нещо рашъна не дал добри отзиви за нея .
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат