Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: MINELAB MANTICORE

MINELAB MANTICORE 18 Мар 2023 10:15 #106188

• nobody
  • nobody's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
  • Получени благодарности 15
Deus 2, Deus 1, GM4wd, Vista Gold итн.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

MINELAB MANTICORE 19 Мар 2023 19:32 #106190

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 6736
nobody писа:
Deus 2, Deus 1, GM4wd, Vista Gold итн.
Значи определено имаш добра база за сравнение :) , сега чакаме отзиви !

MINELAB MANTICORE 21 Мар 2023 15:26 #106191

• nobody
  • nobody's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Водихме я на тест. Колегата беше с Deus 1. Той не се впечатли никак... Може би при мен е 50/50. Вади сигнали -Да Да - разписа се! Но.
Минуси: Конструкцията не е много добра, DEUS-a е по добре без кабел, по лек и стика е по добре измислен; Не е много стабилна откъм сигнали /стандартни настройки, чуствителност 30 или 29. Модерните VDI - графики - сякаш не вършат повече работа от графиката на DEUS-a за сигнали които са на границата на чуствителността просто не знае какво да покаже за да ти спести копане /не че съм очаквал друго/.
Плюсовете са на силните сигнали вади много точно VDI което не се променя. Хваща добре и много малки неща /обица/ и по-големи /монета/, но пък и други го могат.
Абе всякаш за най новото minelab VLF, много честоти, 4000 цена, чакане и припирня да се вземе...
Хора не продавайте DEUS-овете? Ами какво да ви кажа, може би цената е малко в повече от това което е на полето, и премислете добре - лично мнение, изготвено в рамките на един излет. Избора си е ваш :)
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka

MINELAB MANTICORE 21 Мар 2023 22:00 #106192

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Председател на БНФМ регионален клуб Бургас, Модератор в уебсайта на БНФМ
Колега тестовете в кой край на България са . И да ти кажа честно , написаното от теб в този пост ме амбицира още по силно да си го взема :) , но определено няма да бързам и да наливам излишно пари, ще изчакам да го пуснат и на нашия пазар . Мерси за инфото доста ми беше полезно.
Последна промяна: 21 Мар 2023 22:50 от djendaka.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, Julian

MINELAB MANTICORE 22 Мар 2023 10:41 #106194

• nobody
  • nobody's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Старо Загороско, на лека почва, без силна минерализация. Цената му е решаващ фактор според мен. Исканата цена ми се вижда леко завишена. В САЩ препоръчителната цена е 1600$ /2150$ в Европа/, но ги няма в наличност никъде все още
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka

MINELAB MANTICORE 22 Мар 2023 20:56 #106195

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
nobody писа:
Старо Загороско, на лека почва, без силна минерализация. Цената му е решаващ фактор според мен. Исканата цена ми се вижда леко завишена. В САЩ препоръчителната цена е 1600$ /2150$ в Европа/, но ги няма в наличност никъде все още
Определено цената е огромен фактор , особено при теб както е надвишил доста , очакванията са били доста големи и напълно те разбирам да бъдеш малко разочарован . Аз за това писах , че няма да оскъпявам апарата цената му е достатъчно висока и без друго . При нас нещата са малко по различни от както при вас , поне до Карнобат и от там на татък до към Раднево има коварни почви . Мен леките почви не ме интересуват , то такива при нас не се срещат :lol:

MINELAB MANTICORE 23 Мар 2023 10:55 #106196

• nobody
  • nobody's Avatar
  • Офлайн
  • Не е член на БНФМ
Не вярвам да има проблеми с трудна почва тая машинка.
И аз съм виждал трудни терени на други места, буквално не може да работиш с VLF на такова място, освен EUREKA може би. Монетата под камък - няма никой. Монетата над същия камък пак няма нищо.... Имам минерализирани камъни може да ги тествам да видя как се справя, но почти съм сигурен, че ще ги отвее без проблеми.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, rublata

MINELAB MANTICORE 10 Апр 2023 06:05 #106220

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6056
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka

MINELAB MANTICORE 22 Апр 2023 22:22 #106248

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
nobody писа:
Не вярвам да има проблеми с трудна почва тая машинка.
И аз съм виждал трудни терени на други места, буквално не може да работиш с VLF на такова място, освен EUREKA може би. Монетата под камък - няма никой. Монетата над същия камък пак няма нищо.... Имам минерализирани камъни може да ги тествам да видя как се справя, но почти съм сигурен, че ще ги отвее без проблеми.
Колега понавъртя ли малко километраж с manticore , да споделиш още наблюдения , при мен нещата напреднаха скоро очаквам и аз да съм горд собственик на manticore така , че ще се радвам да обменяме опит . Между другото имам къща в едно Радневско село и си ходя често там , така че си ми на една ръка разстояние , в раьона съм намерил доста неприятни места макар , че си е приказка спрямо това по Бургас :)

MINELAB MANTICORE 24 Апр 2023 23:03 #106253

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Мантикора има проблеми с настройките в сложен грунд и не е това което очаквахме,..,понеже е пуснат набързо и софтуера не му е изпилен докрай,но се работи по въпроса,...и затова огледай се ,ослушай се и тогава премини,...за не се окаже ,че няма нищо ново под слънцето,а и парите не са малко за него,...струва колкото 6 бр . MInelab X-TERRA PRO
Последна промяна: 24 Апр 2023 23:09 от rublata.

MINELAB MANTICORE 25 Апр 2023 21:35 #106255

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
Сергейка благодаря за мнението ама ще се радвам мненията относно машината , поне да са от хора излизали веднъж с нея , а най-добре е от хора с богат опит в търсенето. При мен процеса е необратим , manticore пътува и рано или късно ще е в ръцете ми , и се надявам да имам достатъчно време да го поразуча . Minelab направиха голям бум с Multi IQ технологията , особено в много тежки терени , мога да го твърдя от работата ми с minelab vanquish 540 . Единственото което за мен е минус , че не е категоричен като E-trac в определянето и разделянето на сигналите , много ме завръща . Любителските клипове които гледам в нета мисля , че при manticore нещата много се доближават до e-trac . Взема ли го , първо мисля да го закарам на едно теренче , на което VLF апаратите почват да вият от багажника , а тези дето мълчат , антените им се измятат щом помиришат почвата :cheer: . Там ще му е бойното кръщение .
Последна промяна: 26 Апр 2023 20:22 от djendaka.
Следните потребители изказаха благодарности: rublata

MINELAB MANTICORE 29 Апр 2023 01:47 #106261

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
блажени са вярващите,...ша дода с мойта ДУСЯ-2 и ща размажа Джендак,...

MINELAB MANTICORE 29 Апр 2023 20:46 #106262

• Koko5819
  • Koko5819's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 44
А куда Ася?

MINELAB MANTICORE 29 Апр 2023 21:10 #106263

• rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Нарадовалься Аски и продал другу,...ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД С ДЕУС 2....А с Мантикура Джендака може да се хване за ,......по добре да си вземе Х-ТЕРА 705 ПРО
Последна промяна: 29 Апр 2023 21:14 от rublata.

MINELAB MANTICORE 30 Апр 2023 20:58 #106266

• djendaka
  • djendaka's Avatar
  • Офлайн
rublata писа:
блажени са вярващите,...ша дода с мойта ДУСЯ-2 и ща размажа Джендак,...
Ти намери с кво да ма размазваш по моя край :lol: ,на този деус единственото хубаво нещо е , че , лекичък така и така нищо няма да хванеш поне накрая ще си само тъжен но не и уморен :lol: . Всеки път ти казвам да не пишеш не подготвен , ама не ти увира главата , лично теб ща разцепя с Ванкуича , да не говорим че и на очи да тръгна пак ще имам повече сигнали от теб , като се има на предвид , че съм и с очила :lol:
Следните потребители изказаха благодарности: miro1113, rublata, Djenko
Модератори: Slavitoooo, djendaka, yaponetsa, skita6t, Ilia, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат