Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: рецепти, гозби и всякакви вкусотии

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 16 Ное 2016 21:36 #48099

  • rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Мнения: 5156
  • Получени благодарности 6056
питки по нашенски от месо овкусени и мариновани,като не забравяте да добавите

в маринатата твърд алкохол ,за да са крехки
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, comander, vaskonti, kaveiros

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 16 Ное 2016 22:12 #48111

  • Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Мнения: 16432
  • Получени благодарности 14410
Твърдият алкохол колко градуса да бъде ?
Администраторите са забранили публикуването за гости.

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 16 Ное 2016 23:16 #48125

  • comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Мнения: 1450
  • Получени благодарности 4278
Серго ,има хора със слаби нерви като мен :cheer: Трябва ли да разпалвам барбекюта посред нощ :woohoo:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Администраторите са забранили публикуването за гости.

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 17 Ное 2016 12:41 #48147

  • rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Мнения: 5156
  • Получени благодарности 6056
Мойто веднага се пали туй е дето си ходя с него по сбирки , ама питките от месо тряя да престоят...вместо вино слагам 100 гр водка или ракия,не се чувства.www.gotvim.net/1017
Администраторите са забранили публикуването за гости.

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 23 Ное 2016 14:50 #48444

  • rublata
  • rublata's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Мнения: 5156
  • Получени благодарности 6056

вкусни мекички ......
Последна промяна: 23 Ное 2016 14:51 от rublata.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, comander, djendaka, kaveiros, mitko, FLORE

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 23 Ное 2016 16:20 #48447

  • Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Мнения: 16432
  • Получени благодарности 14410
Пак ли мекички всеки ден с мекички ли ще ни гощаваш не , че ни ги ям до припадък ама дай нещо друго с което да ги редуваме :lol:
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, FLORE

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 23 Ное 2016 17:31 #48449

  • kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Мнения: 14186
  • Получени благодарности 12817
В градинката Заимов в София има едно ресторатче "Скара Бар" има много хубава скара, правят св. ребърца, кюфтета от конско месо и всякакви вкусотии. Заслужава си, а бях загубил надежда... :) Всичко е тяхно, няма полуфабрикати, замразени порции
Последна промяна: 23 Ное 2016 17:35 от kaveiros.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 23 Ное 2016 19:42 #48456

  • kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Мнения: 14186
  • Получени благодарности 12817
rublata писа:

вкусни мекички ......
Ма тя снимката гледам ти е същата...
Да не си ги претоплял, бе Рубла?
Администраторите са забранили публикуването за гости.

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 25 Ное 2016 19:40 #48502

  • Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Мнения: 16432
  • Получени благодарности 14410
Наздраве ,който дошъл дошъл !






Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, rublata

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 28 Ное 2017 12:08 #61283

  • Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Мнения: 16432
  • Получени благодарности 14410
Печурки с бекон ,сирене и кашкавал
Последна промяна: 28 Ное 2017 12:10 от Slavitoooo.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka, kaveiros, mitko

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 28 Ное 2017 12:32 #61285

  • mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Мнения: 2851
  • Получени благодарности 6690
Ааа Слави, това е руска рецепта. Що така.
recepti.ezine.bg/r-43019-%D0%9F%D1%8A%D0...83%D1%81%D0%BA%D0%B8
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Последна промяна: 28 Ное 2017 12:43 от mitko.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 28 Ное 2017 13:11 #61287

  • kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Мнения: 14186
  • Получени благодарности 12817
Едно много интересно и вкусно типично гръцко ястие. Става и за салатка!
Фава
Купува се от супермаркета гръцка фава, най-добре от Сандорини, но и каквато и да е става! Предполагам, че по големите вериги има.
Представлява нешо такова, в пакети:

Баклата също е вид фава.
Внимание, консумацията на фава, от хора с глюкозо-6-фосфат дехидрогензна недостатъчност (Г6ФД), води до проблеми!
Продукти:
-1 литър гореща вода
-200 гр. фава
-1 морков
-1 глава лук
-1 скилидка чесън
-6 с.л. зехтин
-пипер
-сол
-1 щипка захар
-2 дафинови листа
-1200 мл. зеленчуков бульон (1 кубче в 1200 мл. вода)
-1 клонче розмарин
-кората и сока, на един лимон
Слагаме фавата у една купа и се залива с горещата вода. Разбърква се, докато водата помътнее, с дървена лъжица.
Изцеждаме фавата у една друга купа и я оставяме на страна
Режем моркова, лука и чесъна на тънки филий и ги слагаме в тенджерата, добавяме 2 с.л. зехтин, даф. листа, пипера, солта и захарта.
Слагаме тенджерата, на силен огън и разбъркваме, 2-3 мин., да станат стъклени, не повече!
Слагаме фавата, като разбъркваме с дървената лъжица и веднага лед това гасим със зеленчуковия бульон и слагаме розмарина.
После на слаб огън, вариме, докато водата поизври, около 15-20 мин. Може и малко повече, ако ви се струва рядко.
Махаме дафиновия лис и клончето розмарин.
Слагаме, варивото в блендара, заедно с настърганата кора и сока от лимона, 4 с.л. зехтин и жъткаме, докато стане хомогенно пюре.
Може да се гарнира с запечени малки доматки и лук и да се поръси с мащерка, както и с прясно смлян ч. пипер

Може, да се гарнира с лук и ядки от шишарки, карамелизирани в петмез.
За случая на слаб огън, се слага нарязан лук и се бърка, докато леко покафенее, става за около 10-15 мин. после се слага петмеза и се бърка още 10-тина мин., докато лука загуби повечето си вода. Вади се и се слага се на кух. хартия, да попопие мазнината. След което се слагат ядките от шишарки в тигана, разбърквайко ги, за съвсем малко, да не изгорят, че лесно изгарят, за 1-2 мин.

Наздраве!
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 28 Ное 2017 14:19 #61290

  • Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Мнения: 16432
  • Получени благодарности 14410
mitko писа:
Ааа Слави, това е руска рецепта. Що така.
recepti.ezine.bg/r-43019-%D0%9F%D1%8A%D0...83%D1%81%D0%BA%D0%B8
Абе тя и руската салата уж беше руска накрая френсетата изкараха рецептата от не знам кой си век та същата работа е и с печурките . :lol:
Администраторите са забранили публикуването за гости.

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 28 Ное 2017 14:34 #61293

  • kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Мнения: 14186
  • Получени благодарности 12817
Интересуват ме тънкости, при правене на чий кьофте, ако някой знае!?
Администраторите са забранили публикуването за гости.

рецепти, гозби и всякакви вкусотии 28 Ное 2017 15:08 #61295

  • kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Мнения: 14186
  • Получени благодарности 12817
Slavitoooo писа:
mitko писа:
Ааа Слави, това е руска рецепта. Що така.
recepti.ezine.bg/r-43019-%D0%9F%D1%8A%D0...83%D1%81%D0%BA%D0%B8
Абе тя и руската салата уж беше руска накрая френсетата изкараха рецептата от не знам кой си век та същата работа е и с печурките . :lol:
То ходи във Франция, на френски ресторант, да видиш кво е глад! Кат ти сложат две капки, с капкомера, френска салата, ще разбереш разликата!
Последна промяна: 28 Ное 2017 15:18 от kaveiros.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: djendaka
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат

Тел. 0887721898