bobo писа:
За Максимин дума не съм обелвал скоро.Споменах Галерий,щото той,ако да е от Сердикийско,се самоопределя като дак,въпреки,че даките са доста по на север....Ама кво ли ти обяснявам....Някога мислех,че имаш данни над средното ниво,но отдавна си ме разочаровал...
Някои го определят като дак, други като трак! Всъщност никой не знае, от къде е! Но ако ще да е от пернишко, в перник са живели секакфи народи вкл. и цигани! Само че тогава кога е живял е имало съвсем други народи и българи не е имало! Ако щеш да се съдереш, пак не е имало, щото няма факти, да е имало.. може да е имало само у тфоята фантазия, т.е измислената ти реалнос коя споменаваш...!

И не е необходимо да имаш средно ниво да го осъзнаеш, може да си много под...
Няма равен статут! България е владение, както и други византийски владения от оная епоха!!! Всички ги покрива майка Византия...! За какъв равен статут ми обясняваш, като Византия е империя-държава, със всички подробности и атрибути за такава? България няма данни, за държава, а само за владение! Ходил ли си у Константинопол, за да видиш за какво става въпрос? Равен статут му се приискало...

Фантазьор!!!
Погледни отношенията с централната власт напр. у средновековна Франция! Същата работа, каква е разликата? Ама Бургундия въпреки това не е била държава, ни Гаскония!!!
Основни понятия ти липсват, а ми говориш за средно ниво, че даже намекваш че си над...

Над си само във фантазиите..