Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: На приказка в селската кръчма...4

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 19:11 #103149

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 6403
kaveiros писа:
bobo писа:
kaveiros писа:
То па поне една книга да имаше па да оцелее...
Нали според защитата всичко било измислици и глупости, абсурди, да ама като се разровиш почва да мерише ного.....
Гърците им е любимо занимание да горят неудобнте за тях книги
А Богомилите преди да ги бастисат са имали почти изградена църковна структура,почти аналогична на официалните две.
Осфен ти да им исфантазираш книги, друг начин нема.. Нали имаш такива способности... :)
Как може да имат книги теа, дето за отричали, забранявали книгите и са ги смятали за лоши, а ми обясни! Религията на богомилите е ЗАБРАНЯВАЛА КНИГИ!!! Земи се просфети поне, да не се излагаш!
Излагаш се ти,док!Има много документирани истории за изгаряне на богомилски книги...То е ясно ква жмел си чел за тях!Земи прочети поне горния матриял,и там има извадка за горене на книги,даже съм ти я искарал.....Ограничен с ти ограничееен! :) Чистокръвен елин! :)
Темата е заключена.
Следните потребители изказаха благодарности: ivan13

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 19:19 #103151

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Има изгаряне книги на еретици!!!
Това което не съществува, не гори!!!
Съществували са хиляди ереси и секти, но точно на богомилите не е имало какво да се гори!!!
Земи попрочети малко поне да разбереш за какво става въпрос!
Запознай се с ересите и сектите, научи се да ги разграничаваш и ела пак да си говорим!
Последна промяна: 11 Ное 2021 19:22 от kaveiros.
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 19:51 #103152

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
kaveiros писа:
Има изгаряне книги на еретици!!!
Това което не съществува, не гори!!!
Съществували са хиляди ереси и секти, но точно на богомилите не е имало какво да се гори!!!
Земи попрочети малко поне да разбереш за какво става въпрос!
Запознай се с ересите и сектите, научи се да ги разграничаваш и ела пак да си говорим!
Ще ти дам :lol: една формула за да различаваш сектантите :lol:
Не лапат ли кюфтета да знаеш че са сектанти :lol:
Казах ти бре Докторе Иисус Христос е разпънат точно защото е СЕКТА !
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 20:14 #103153

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Формулата ти е непълна! Тия дето си мислят, че ядат кьофтета, а муат боклуците кфи са?
Прочети и формулата за секта, между другото!
Последна промяна: 11 Ное 2021 20:18 от kaveiros.
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 20:35 #103154

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Формулата ти е непълна! Тия дето си мислят, че ядат кьофтета, а муат боклуците кфи са?
Прочети и формулата за секта, между другото!
Док,стига бе!Ами за юдейството християнството тръгва като секта.А ти нищо не казваш.Плитки са ти знанията,а даваш категорични мнения.Аз примерно съм прочел цели две книги за богомилите,книги писани от историци,и съвсем други работи съм разбрал.Ти не знам кфо си чел,ма кат ти знам нивото,нещо от сорта на" Игра на тронове" ще да е било...
Последна промяна: 11 Ное 2021 20:36 от bobo.
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 20:39 #103155

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Няма стига! Докато говорите глупости, ще ви давам още. ;)
А ти прочете ли формулата?
Да си чувал християнството, да има претенции за юдейство? А?
Тия дето си чел нямат идея от религия! Земи чети космогония, после почни теология!
Последна промяна: 11 Ное 2021 20:49 от kaveiros.
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 21:01 #103156

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Няма стига! Докато говорите глупости, ще ви давам още. ;)
А ти прочете ли формулата?
Да си чувал християнството, да има претенции за юдейство? А?
Тия дето си чел нямат идея от религия! Земи чети космогония, после почни теология!
Глупостите гиговориш.Не знам кво си въобразяваш и за къф се цаниш,но ,и друг път съм ти го казвал- на моменти много малееш.Тесногръд си!Както в момента представяш ортодоксалното мнение за богомилството като последно мнение и неподлежащо на съмнение,което пък науката,на която много държиш,гледа с насмешка...Богомилството не ми е интересно..Чел съм за него книжките по диагонал,за обща култура,и пак имам много по,- точна представа за него от тебе.А ти си се взимай на сериозно,както виждаш,не пречиш.Само от време на време,гат съм на кеф може да се включвам по тая тема,ако още я дъфчите....
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 21:10 #103157

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Ти фсичко четеш по диагонал останалото оставяш на фантазията.
Като видиш в какво са обвинявани, земи се поразтърси и виш какво точно означава това в което са обвинявани! Нищо не е изсмуквано от пръстите! Всичко си има обяснение... Всичко това в което са обвинявани е описано като практики, които имат своя смисъл и значение. Само трябва да имаш интерес, ако го нямаш, ще си останеш с с диагонала, който ти представят идеолозите, т.е по-умните от теб, които ти показват посоките... ;)
Може би най-добре е да почнеш с принципи на дедукцията и след това да се заемеш с космогонията! Но не обещавам да стане нещо, защото нямаш идея от проста логика... :kiss:
Последна промяна: 11 Ное 2021 21:24 от kaveiros.
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 21:31 #103158

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Ти фсичко четеш по диагонал останалото оставяш на фантазията.
Като видиш в какво са обвинявани, земи се поразтърси и виш какво точно означава това в което са обвинявани! Нищо не е изсмуквано от пръстите! Всичко си има обяснение... Всичко това в което са обвинявани е описано като практики, които имат своя смисъл и значение. Само трябва да имаш интерес, ако го нямаш, ще си останеш с с диагонала, който ти представят идеолозите, т.е по-умните от теб, които ти показват посоките... ;)
Може би най-добре е да почнеш с принципи на дедукцията и след това да се заемеш с космогонията! Но не обещавам да стане нещо, защото нямаш идея от проста логика... :kiss:
Както социалистическата доктрина, така и богомилството се превръща в собствения си гробокопач в момента, в който е на върха на своето могъщество. Апелирайки за власт на многото над малкото социализмът се опровергава сам в момента в който се изкачи на йерархичната стълбица и определена върхушка се самоупълномощи да взема решения вместо мнозинството, създавайки управление.

По подобен начин богомилството проповядва възгледи, които ратуват за борба срещу държавните и църковните органи, за уравновесяване на статута между бедната и богата обществена прослойка. В същото време то става жертва на собствения си успех. От малобройна група, придържаща се към аскетичен живот и целяща единствено просветителска дейност, богомилството се превръща в мощна църковна организация с йерархия и ранговка в която някои личности са „по-възвишени“ от други. Техни поместни общини и филиали се простират в по-голямата част от континентална Европа и дори във Англия. Богомилите проповядват за преходността на земния живот и порочните тленни придобивки, но за „преходното“ си земно съществуване, продължило около пет века, богомилите и в частност катарите натрупват респектиращи количества от „тленни придобивки“, включително и огромната им укрепена цитадела в Монсегюр.

А бе кфа си ми ниска топка..Само чуквам в Гугъл,копвам и те опровергавам.Щото знам къде какво и как да търся...Нищо ,че съм го чел нявга по диагонал,пак знам повече от тебе
Последна промяна: 11 Ное 2021 21:47 от bobo.
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 21:36 #103159

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Преди да четеш Л. Жифкова подягонал, земи прочети К. Маркс подягонал!
Богомилството не може да създава, защото нарушава принципите си! Всичко което създава вече не е богомилство!
Последна промяна: 11 Ное 2021 21:47 от kaveiros.
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 21:45 #103160

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Преди да четеш Л. Жифкова подягонал, земи прочети К. Маркс подягонал!
"Богомилството не може да създава, защото нарушава принципите си! Всичко което създава вече не е богомилство!
То и комунизма не в кюфтетата както казва Нешо!

"Съвременната художествена литература, често пъти поставя богомилите в светлината на едва ли не инициатори на европейския Ренесанс. Това може би е преувеличение, но дори и да не са главни негови идеолози, богомилите създават нов начин на мислене у хората. Те полагат основите за прогреса на този възродителен процес, насаждайки у обществото възможностите за нестандартно мислене, излизане извън догмите на установеното статукво, пораждане на съмнения в правилността на установените научни факти. Подобни заключения, разбира се винаги могат да бъдат оспорени, защото историята е и винаги ще бъде въпрос на гледна точка"
Последна промяна: 11 Ное 2021 21:46 от bobo.
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 21:53 #103161

• bobo
  • bobo's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Ау,дет да прочета,твърденията ти за богомилството се оказват гръцка заблуда!

До средата на ХХ век в научните изследвания на западните учени доминира схващането, че катаризмът „... е чужд на духа на християнството”, а корените му са в зороастризма и манихейството. Огромният документален материал от Франция, Италия и други страни показва обаче, че в основата си „сектата“ на катарите си остава християнска. Днес господства теорията, че катаризмът, подобно на богомилството в България, възниква самостоятелно на местна почва още през Х век. И все пак, според изтъкнатия познавач на тази проблематика проф. Антоан Донден: „... аналогиите, които могат да се констатират между богомилската доктрина и катаризма от ХІІ век, навеждат неизбежно към едно заключение – латинският катаризъм води началото си от българското богомилство...”
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 21:58 #103162

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Комунизма не е в кьофтетата, но кьофтетата характеризират народите! Кьофтетата имат сфойство, да ласкаят, но може и да обиждат, както тези които ги ядат, така и тези които ги правят! Вервай ми, никога не е измислян по-точен критерий! ;)
Колко азис е истинска българска жена, толко и арменците - бъгари, са инициатори на европейския ренесанс! ;)
Последна промяна: 11 Ное 2021 22:00 от kaveiros.
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Ное 2021 22:07 #103163

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
bobo писа:
Ау,дет да прочета,твърденията ти за богомилството се оказват гръцка заблуда!

До средата на ХХ век в научните изследвания на западните учени доминира схващането, че катаризмът „... е чужд на духа на християнството”, а корените му са в зороастризма и манихейството. Огромният документален материал от Франция, Италия и други страни показва обаче, че в основата си „сектата“ на катарите си остава християнска. Днес господства теорията, че катаризмът, подобно на богомилството в България, възниква самостоятелно на местна почва още през Х век. И все пак, според изтъкнатия познавач на тази проблематика проф. Антоан Донден: „... аналогиите, които могат да се констатират между богомилската доктрина и катаризма от ХІІ век, навеждат неизбежно към едно заключение – латинският катаризъм води началото си от българското богомилство...”
Ау! ;)
Катарството е християнска секта, манихейството е християнска секта, богомилството е християнска секта! Катарстфото е манихейстфо, богомилстфото е манихейстфо, но катарстфото не е богомилстфо! Манихейстфото е зороастризъм, а не зороастрийска секта, но зороастризма не е християнска секта, нито герой от филма за Зоро!
Ау! Пофтарям! Виш формулата за секта! Не ти говоря празни прикаски, ще почнеш, да ги фащаш нещата, но леко - полеко, да не ти дойде много и да няма пак Ау!
Ау, и да инициирате референдум, да ви дават дипломите по кръчмите, а не да ми ходите на училища и университети измислени от гърците, щото полза няма!
..и Ау, никой не е станал богат и значим от богомилство, само псувни е отнесъл... :)
:kiss:
Последна промяна: 11 Ное 2021 23:25 от kaveiros.
Темата е заключена.

На приказка в селската кръчма...4 11 Дек 2021 17:52 #103540

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
:lol: разправят ,че американските комунисти крадели по -малко
от русоляшките :lol: Нулева корупция само че с две 00 ! :lol:
Служебният военен министър в петък е назначен за посланик в САЩ
Не е известно да е имало заседание на правителството на 10 декември, решението вероятно е взето на подпис
faktor.bg/bg/articles/novini-balgariya-s...-za-poslanik-v-sasht
Темата е заключена.
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат