Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ТЕМА: ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 11:14 #38254

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
аз ще следя с интерес темата силно искам да ми се докаже някак си магията
и то ако е възможно в моето измерение .

там където китайчето изважда франзелата от ръката си
не може ли да си отмести ръката за да видим как се изпича или там формира франзелата
то явно става въпрос за материализация ?

в повечето случай когато нещо подобно се демонстрира винаги
нещо се прикрива я с ръка я с някоя кърпа я с някой предмет . Ако магията е чиста не би трябвало да има декори !
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 11:47 #38258

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
Radislav писа:
??? Ти изгледа ли целият репортаж ???Човекът е един от най-добрите Лечители ... Обърна ли внимание на "тиковите" реакции на пациента ?Освен вестника прави и демонстрация с една въздушна пушка...
Като цяло целта му не е да "прави фокуси", а ги демонстрира "между другото".
А това, че вестник може да се запали по други начини е вярно, но не и в конкретният случай...Гледал си, но не си вникнал в нещата.Или си гледал с нагласата да "разобличиш" измамника...
Аз по темата бях ДО ТУК !

Още древните са казали за невярващите:

Чудеса

" През всеки един период от историята хората са искали от пророците чудеса, за да могат да повярват. Както Исус (м.н.) е казал:

А Исус му рече: “Ако не видите знамения и чудеса, няма да повярвате.” (Йоан, 4:48)

Коранът разкрива, че тези, които упорстват в своето неверие, искали от Пророка Мохамед (Бог да го благослови и с мир да го дари) да извърши чудеса:

И казаха: “Не ще ти повярваме, докато не направиш да бликне за нас извор от земята, или да имаш градина с палми и грозде, и да направиш да бликнат сред нея реки в изобилие,или да направиш небето да падне ­ както твърдиш ­ върху нас на отломки, или да доведеш насреща ни Бог и ангелите, или да имаш дом от злато, или да се възкачиш на небето. И не ще повярваме на твоето възкачване, докато не ни свалиш книга, която да прочетем.” Кажи [о, Мухаммад]: “Пречист е моят Господ! Не съм ли само един човек-пратеник?” ( Коран , 17:90-93)

Добронамерените и разумни хора не се нуждаят от чудеса, за да повярват в Бог, защото за тези съзнателни хора всяко едно нещо е доказателство за съществуването на Бог. Всичко, като се започне от атомите та чак до галактиките, всяка частица от Вселената е изпълнена с доказателства за сътворението и Неговото съществуване. Тези, които настойчиво искат чудеса, в действителност търсят начин да избягат. Доказателство за това е, че когато станат свидетели на някое от чудесата на пророците, вместо да повярват, те отправят към тях измислени обвинения като магьосничество и сеене на анархия.

Лицемерието на хора като тези е представено по следния начин в цитирания по-долу стих:

Ако Моисея и пророците не слушат, то и да възкръсне някой от мъртвите, няма да се убедят. (Лука, 16:31)

Коранът съобщава, че тези хора няма да повярват, дори и да видят някое чудо:

И ангелите да им спуснехме, и мъртвите да им проговореха, и всичко да им съберяхме на показ, пак нямаше да повярват, освен ако Бог не пожелае. Ала повечето от тях са невежи. ( Коран , 6:111)

И се заклеха в Бог с най-усърдните си клетви, че ако дойде при тях знамение, непременно ще му повярват. Кажи: “Знаменията са от Бог, но кое ще ви накара да осъзнаете, че дори и да дойдат, те не ще повярват?” (Коран, 6:109)
"

Но...чудеса - няма !Има липса на знание, кое как става !

thanks

Radislav ако искаш се сърди и ако искаш пиши във темата това си е твой избор и мнение но незнам защо си на мнение и се опитваш да ни втълпиш и на нас че ако има хора със способности то те винаги и задължително са хора повярвали във себеси и във господ и винаги са лечители и изцелители и тем подобни се в тая насока. Не ти ли идва на ум че някой хора имат отключени способности и сили по рождение. И защо смяташ че силата трябва непременно да идва от Бог. Всички известни така наречени Магове във миналото, а и сега са били окултисти и сатанисти.Тва че мислиш праволинейно само в една единственна посока показва, че точно твоите очи са тези които са затворени а не моите или на който и да е във форума.
Последна промяна: 27 Ян 2016 11:48 от Nesho.

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 12:01 #38259

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
Нешо всеки американски шпионин на средно ниво ги може тия фокуси . :laugh:

Сега сериозно .
Ама ти хем искаш да погледнеш от различен ъгъл на нещата хем някой ,
като Радислав който има различна гледна точка го сиктирдисваш бързо .
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, Nesho

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 12:09 #38260

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Slavitoooo писа:
Нешо всеки американски шпионин на средно ниво ги може тия фокуси . :laugh:

Сега сериозно .
Ама ти хем искаш да погледнеш от различен ъгъл на нещата хем някой ,
като Радислав който има различна гледна точка го сиктирдисваш бързо .

Слави не го сиктирдосвам въобще. Той сам се сиктирдисва щото явно е предубеден и не търпи различно мнение. Проследи му пак какво е написъл във втория си пост. Нахвърля една камара примери и библейски цитати и написа с главни букви
Аз по темата бях ДО ТУК.
Последна промяна: 27 Ян 2016 12:10 от Nesho.

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 13:12 #38266

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Ми то си има предистория, затова Радислав говори така

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 13:26 #38267

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Ми то си има предистория, затова Радислав говори така

Че си има предистория има си както всяко едно нещо. Но аз лично нмога да му схвана гледната точка и дали изобщо има такава.
Да видим дали съм го разбрал и откъде ми идва объркването.
Първо казва че има и е запознат лично с хора със способности но трябва да си добронамерен,искрен и да подходиш без съмнение за да ти разкрият някой работи.
Второ казва че човек трябва да вярва безпрекусловно за да стане свидетел на чудо или за да отключи своите способности
И накрая за капак във пълно противоречие със казаното преди това от себе си казва цитирам--Но...чудеса - няма !Има липса на знание, кое как става !

Айде иди му разбери гледната точка.
Последна промяна: 27 Ян 2016 13:27 от Nesho.

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 27 Ян 2016 16:33 #38288

• yaponetsa
  • yaponetsa's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ и модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 2166
Оставете ги тия работи с религиите и чакрите.В ю-туб има качени много клипчета и в доста от тях са обяснени как стават някои "магии".Има едно предаване казва се "шоуто на Пен и Телър".Това са световно известни илюзионисти.Та там всеки може да представи фокуса си,а след това Пен и Телър трябва да отгатнат как става номера.Ако не успеят човека получава договор за доста солидна сума с някои от най известните казина в щатите ,където да изнася представления.
До сега такива левитатори и производители на хляб не съм видял да участват.Защо ли???А съм гледал доооста от сериите.
Едва ли тия улични магове биха се отказали от тая оферта,която може да ги направи световно известни,а и доста богати.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 30 Ян 2016 21:58 #38591

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 30 Ян 2016 22:16 #38592

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Последна промяна: 30 Ян 2016 22:29 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: akulata88

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 31 Ян 2016 06:46 #38593

• zempar
  • zempar's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 2436
Малкото сладурче ще стане голяма математичка, че и езиците и се отдават, колко е малка а английския й е по-добър от моя :) .
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, Nesho

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 31 Ян 2016 10:15 #38599

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
zempar писа:
Малкото сладурче ще стане голяма математичка, че и езиците и се отдават, колко е малка а английския й е по-добър от моя :) .

.. :laugh: На 3 години ,не се е научила да говори още както трябва ама кубът на Рубик успя да го нареди за 2 минути.

Ето тука и едно Китайче на 7години което не е много по голямо от нея и нарежда кубът за средно време от 9,5 секунди. Все около световния рекорд. С такава скорост го реди че аз лично немога да му видя ръцете през по -голямата част от времето.
Последна промяна: 31 Ян 2016 10:16 от Nesho.

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 31 Ян 2016 10:48 #38600

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Със затворени очи го нарежда. :blink: :blink: :blink: От 1:40 минута нататъка става интересно.. :blink: :pinch: :pinch:
Последна промяна: 31 Ян 2016 10:49 от Nesho.
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 04 Фев 2016 23:41 #38863

• vezir
  • vezir's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 1167
изгледайте клипчето до края, аз го гледах 24 пъти и така не можах да разбера как го прави този номер :woohoo:
Последна промяна: 04 Фев 2016 23:45 от vezir.
Следните потребители изказаха благодарности: kaveiros, FLORE, Nesho

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 05 Фев 2016 01:22 #38864

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Ха! Тоя номер е напълно ясен! От първия път го разгадах.
Последна промяна: 05 Фев 2016 01:24 от kaveiros.

ИЛЮЗИЯ или МАГИЯ 11 Фев 2016 19:35 #39203

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Неска и аз направих един фокус.
Обажда ми се един по телефона и ми разправя, докторе очита ме сърбът и са пълни с чагули, ми викам му идвай у кабинета да те вида..
След 5 минути пак звъни телефона, ...жена му... вика, докторе, мъжъ ми тръгна преди 5 минути към тебе, ама аз да ти кажа, щото той няма да ти каже, ..от сутрин до вечер е с тоя пус телефон и играе на некаква игра, да не е от телефона това дето му е?
Аз и викам, на ква игра играе мъжъ ти? Ми незнам вика, едно такова, дето скача и събира некакви стотинки... Добре и ,викам, ше видя...
Пристига мъжъ и след 10 минути, сложих го на лампата, гледах го 5 минути, дръпнах се и му викам:
Ми господине, вие от сутрин до вечер играете една игра на телефона, ...един дето скача и събира стотинки...
Направо ви казвам, тоя очите му станаха като палачинки... и вика
........ДДДА.....!!!
От това е, викам, ще ви дам терапия и ще мине за седмица...
Човека като тръгна, го усещах по погледа, че от тук нататък, квото и да му кажа, ще го приеме на 100%, колкото и да е абсурдно...
Последна промяна: 11 Фев 2016 19:54 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: vezir, asparuh, mitko, FLORE, Nesho, miro1113, cat
  • Страница:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат