Стефан писа:
Гъба "Булка", една от най-вкусните. Приготвя се цяла задушена с масло или панирана. Не ги режи, че много се свиват.
Това бялото около гъбата "булото", ако е паднало вече, лесно може да се обърка с червената мухоморка, която е много отровна, но докато го има по нея, няма повод за притеснение. Гледай и стъблото - на мухоморката е бяло, а на тази трябва да е жълто. Освен това мухоморката има бели точки отгоре.
Стефи, и червената мухоморка има същото було. най-опасни са затворените гъби.
Най- добре се различават по ламелите - на булката са жълто-оранжеви, на мухоморката чисто бели.
Мухоморката има бели налепи по шапката - остатъци от булото, тази няма - отгоре е гладка и по-оранжева.
Но аз не препоръчвам на никой, който не познава гъбите, да бере. Или поне някой опитен да ги прегледа после, че...бела.