Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: Нашите ножове

Нашите ножове 27 Сеп 2015 07:03 #34291

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
kaveiros писа:
Една шина, заготовка за нож е порядъка на 100-200-300 долара..
Много малко майстори коват, повечето само шлайфат..

ей тоя акинак :huh: се върти сумати и години покрай мен сега е в джипката
не знам Васко ще може ли да го освежи нещо ?

Последна промяна: 27 Сеп 2015 07:05 от Slavitoooo.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, kaveiros, mitko

Нашите ножове 27 Сеп 2015 09:00 #34292

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 944
Това са някои заготовки и готови ножчета от мен.

Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, comander, kaveiros, preskouuu, mitko

Нашите ножове 27 Сеп 2015 11:33 #34296

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
Заготовката на долната снимка е кована от прътов материал с ф20 мм. Стоманата е К510 ( така наречената сребрянка )и не се намира на шина. За да се оформи до това положение са изгорени 5-6 кг дървени въглища и ми е отнело около 4-5 часа. След това се почва с пилата на ръка,а после с няколко номера шкурки. Сега следва закаляване, после отвръщане и отново шлайфане на камск за да се оправи скоса. Още не е стигнал до дръжка, ковто ще е от няколко вида дърво и рог. Който мисли, че е лесно да почва . Намирането на стомани пък е свързано с колективна поръчка най-често от Германия, и е свързано с допълнителни разходи за доставка, разкрой на материала, и отново куриер до крайния потребител ( в случая и за мен ) . Аз ги правя за удоволствие в свободното еси време и небързам за никъде. Един квадрат телешки бланк 4-4,5 мм е с цени от 30-100 лв според качеството. По малко обаче не се продава. Шиенето на кания също е част от кефа за мен. След направата на две кании обаче останах без ръце и се наложи да си правя инструмент за дупчене. Всичкото това е част от " гъделчето " да създадеш нещо сам, и после някой да го оцени и да му се радва.
Следните потребители изказаха благодарности: comander, kaveiros, mitko, miro1113

Нашите ножове 27 Сеп 2015 12:58 #34300

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14410
miro1113 писа:
Докторе , Васко трудно ще ти покаже ножове защото много му ги крадат . Аз само един му откраднах , миналата година на същото място , но перфектен нож .
sorry ,Васко

Да ти кажа от приятел не се краде , не се краде оръжието му ножа му в нашият случай детектора , лопата или кирката му ,
тия нещата се правят само с врага .
Следните потребители изказаха благодарности: comander, kaveiros

Нашите ножове 27 Сеп 2015 17:10 #34306

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4278
Моя Чичо ,беше обезкоствач в родопа ,има една торба с наи различни ножове смятам да ги снимам по нататък.Тои също си има любим нож много е интересен дръжката е сандалово дърво,аз не знаех но това дърво при мазни ръце не се върти в ръката .Васко щтом прави ножове мога да му пратя едно парче стомана немска от нож на Кутер машина (дето прави кремвершите).
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, kaveiros

Нашите ножове 27 Сеп 2015 18:22 #34316

• vaskonti
  • vaskonti's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
Митак, по-добре го занеси на майстор в Бургас ( има няколко ) да ти направи едно ножле за в гората. Стоманата на ножа от кутера е неръждаема и с добра износоустойчивост. Не иска кой знае каква поддръжка . Малко тртудно ще го ъочиш ако нямаш пъравилните камъни, ама то няма и да ти се налага често.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, comander

Нашите ножове 27 Сеп 2015 19:07 #34331

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
vaskonti писа:
Митак, по-добре го занеси на майстор в Бургас ( има няколко ) да ти направи едно ножле за в гората. Стоманата на ножа от кутера е неръждаема и с добра износоустойчивост. Не иска кой знае каква поддръжка . Малко тртудно ще го ъочиш ако нямаш пъравилните камъни, ама то няма и да ти се налага често.
Аз не съм по ножовите,тоя от кутера ми седи от 10 години врно е неръждаем ама е много лек.Чувал съм че от седалка на волво камион имало някакъв ресиор които пак бил от мнго хубава стомана.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за благото на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че...
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka

Нашите ножове 27 Сеп 2015 19:50 #34334

• elmu007
  • elmu007's Avatar
  • Офлайн
  • Блокиран
  • Получени благодарности 930
Миналата седмица ми попадна в един пункт за вторични суровини един нож от най големите промишлени кутери и го купих за 7 лева. Сега се чудя брадва ли да си правя , няколко ножа ли , що ли . Наистина стоманата е неръждаема и е добра , подскача при вертикален пад в твърда повърхност , аз така ги пробвам . Че като си купувам лопати и тях , скачат ли , бива работата, от добра стомана са . Иначе на който му се занимава да кове и от роксели стават добри ножове , но има и роксели които са от меко желязо и не стават . От 5 години си правя един нож от пила с профил -сплескан ромб и нямам време да го завърша , ще има страшен ряз , пилите са много твърда стомана . Чувам правят ножове от ресори, някои видове пожарогасители , лагери , само да е високо въглеродна стоманата , но прекали ли се с въглерода стават крехки и се чупят . Но добрия ряз въглерода го прави , сега има модерни стомани с добавки от разни твърди метали , но сякаш нямат тоя ряз като простите високовъглеродни такива . .
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, comander, djendaka, kaveiros, cat

Нашите ножове 27 Сеп 2015 20:04 #34336

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1881
http://media.snimka.bg/7822/021899922.jpg?r=0

Арсенал Командо отдавнашно производство на Арсенал Казанлък .
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka, kaveiros, elmu007

Нашите ножове 27 Сеп 2015 20:15 #34337

• comander
  • comander's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Ааа Живак ако ще пускаме отдавнашно да пускам и аз :) доло горе преди комунизма има няма 2000 години
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka, kaveiros, elmu007, cat

Нашите ножове 27 Сеп 2015 20:39 #34338

• cat
  • cat's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1881
Митак има и стари ама спокойно много снимки на вечер не е хубаво да се качват, утре ви обещавам нещо на над 200 г .

Ама ти сега да не покажеш махайрата на Александър Македонски или гладиуса с който Брут е намушкал Цезар чак такива неща нямам в колекцията .

http://media.snimka.bg/7827/021908983.jpg?r=0

Ето един соц натюрморт :laugh:
Последна промяна: 27 Сеп 2015 20:47 от cat.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, kaveiros, mitko, elmu007, miro1113

Нашите ножове 28 Сеп 2015 01:33 #34343

• vvurbanov
  • vvurbanov's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 1189

Руснаците правят хубави ножове от булатна стомана.
Последна промяна: 28 Сеп 2015 01:37 от vvurbanov.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, vaskonti, kaveiros, niki stoianov, mitko

Нашите ножове 28 Сеп 2015 05:44 #34344

• дивия
  • дивия's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 201
www.img-share.eu/f/images/108/20150928_083444IvnEuqh_sredna.jpg понеже съм и ловец малко ножове и от мене
Последна промяна: 28 Сеп 2015 06:54 от Slavitoooo.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, kaveiros, mitko, miro1113, fermer

Нашите ножове 28 Сеп 2015 07:41 #34347

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Ето една стара испанска Navaja, със сребро, в много добро състояние.

Имам и други интересни, но трябва да направя снимки
Последна промяна: 28 Сеп 2015 07:44 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: Slavitoooo, djendaka, niki stoianov, mitko, miro1113, дивия

Нашите ножове 28 Сеп 2015 10:00 #34356

• mitko
  • mitko's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ
  • Получени благодарности 6691
Това са ми китайките. За по 2,50 лв. са прекалено добри.

А това е българска класика- Габрово.
СТАНИ ЧЛЕН НА БНФМ. ОБЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА

Измяната на престъпния режим е патриотизъм, а патриотизмът по отношение на престъпна държава - това е измяна!
Модератори: Slavitoooo, Ilia, djendaka, skita6t, yaponetsa, FLORE, hektor, dertlibey, admin

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат