Здравей, Жоро!

Аз искам да разгледаме заедно една ситуация..
Да речем купувам си от Ибей /съвсем законно/ евтини дребни монети - продават непочистени асчета на лотове, за 5-6 паунда и до 50 бройки може да си купиш.
Чистя си ги в къщи и ми правят обиск, защото, да речем, имат сигнал, че притежавам такива неща....
Вероятно ще ми ги приберат,ще ми приберат и металотърсача като средство за извършване на престъпление и ще има досъдебно производство срещу мен.
Да речем, в хода на следствието, с много банкови извлечения за транзакции и още един куп документи, ще докажа, че съм си ги купила законно.
През това време металотърсача ми ще стои неизвестно колко дълго в полицията...
Какво става после?
Не мога да ги регистрирам като колекция - срока вече е минал, а и да плашам по пет лева такса за всяка монета, която на международния пазар струва стотинки, малко така....е нерентабилно.
Сигурно не мога и да търгувам с тях, защото търговията в България е забранена или поне имаше нещо, че всяка сделка трябва да мине през МК.Тоест, веднага се превръщам в трафикант.
И какъв аджеба ще е статута на тия монети, като те не са намерени на територията на България, тоест не са част от Българското национално наследство?
Изобщо това не е ли някакъв безумен парадокс - български граждани да могат да купуват свободно от външни пазари, а да не могат да продават - дали навън, дали у нас - значение няма.
Защо не вземеш да ми подготвиш едно писъмце.Много бих искала да питам "експертите" в МК какво да правя в такава ситуация?
Дали ще ми отговорят или ще бъде поредния мълчалив отказ...