Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: ИЗБОРИ 2021

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 02:29 #98912

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Nesho писа:
Сега ............да ти обясня нещо което ви убягва на теб и другите десняци ............Значи на левия не му е нужно на всяка цена да вдига данъци за
да нахрани безработния , пенсионера,социално слабия инвалида или да попълни дупките в хазната на общината или държавата ............защото
лявото управление не изключва вариант държавата да печели от нейния ресурс......Докато десния тъй като е дал на 100% държавния ресурс на частника единствения начин да си прибере обратно нещо е като му вдигне данъка или измисли нов данък..........И от тука принципно идва противоречието в главиците на соросите .......което те ни си признават , че го имат .......сиреч Абе уж на теория едно трябва да е ..................ама на практика се получава друго................... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: И тъй като не се случват напрактика нещата така както са на
теория..................сороса по гръб не пада ...............а само вика едно ...........то това управление не е дясно , а е прикрито ляво :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ама ти сравняваш онова дето беше, а то не е ляво, онова беше диктатура. Хитлер е правил същото, само че е бил десен, нали? ...и то доста по-успешно..
В демократичните държави не може без частна собственост, защото тогава няма правда и хотата с по-големи възможности нямат ценност.
И не съм десен, не съм и ляв.. Просто така стоят нещата в реалността... ;)

Nesho писа:
Прав си ...............нещата май изобщо не са относителни ...........принципно защото такива като теб са от изчезващ вид. :lol: Междудругото като се
заговорихме за български манталитет тия дето те подкупват все българи ли са :whistle: :cheer:
Не разбира се, имам клиенти българи, но повечето няма защо да ме подкупват или поне не се е случвало. Опитват се да ме подкупват, когато давам документ за шофьорска книжка. почват от 50 евро и са стигали само до 200, при това с наддаване... Също се опитват да ме подкупват когато им давам документи, за инвалидни пенсии, там парите са повече... Ама никой до сега не ми е дал пет милиона, а съм си ги искал.... Но продължавам да се надявам, че някой някой ден ще ми ги даде...
Последна промяна: 06 Мар 2021 02:36 от kaveiros.
Администраторите са забранили публикуването за гости.

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 02:46 #98913

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
kaveiros писа:
Ама ти сравняваш онова дето беше, а то не е ляво, онова беше диктатура. Хитлер е правил същото, само че е бил десен, нали? ...и то доста по-успешно..
В демократичните държави не може без частна собственост, защото тогава няма правда и хотата с по-големи възможности нямат ценност.
И не съм десен, не съм и ляв.. Просто така стоят нещата в реалността... ;)

Десен си .............дори си неосъзнат сорос и сега го доказа................ :lol: По горе говоря за принципни неща................, а ти автоматично като ония соросите с посткомунистическте комплекси отиде пак при диктатурите ...........говоря за това ,че лявото спрямо истинското дясно не отрича
вариант държавата да печели и да ползва ресурса си като да допринася с това за попълването на хазната .............така може да намалее и даначната
тежест............и т.н ..............ти отиде при диктатурите пак................. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :P
И нищо не отричам.............просто допълних казаното от Бобо..............по отношение на това ...........че левите спрямо десните си позволяват да се намесват във пазарните механизми повече с което подпомогат и защитават когато е необходимо интереса на малкия бпроизводител !!!!!!!
Последна промяна: 06 Мар 2021 10:27 от Nesho.

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 03:25 #98914

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Къде пише че истинското дясно, отрича възможноста държавата да печели? Просто не допуска абсурди и държавата трябва реално да печели.
Ще ти дам един пример..
ЕРТ е гръцката национална телевизия, държавна медия... По време на ПАСОК, л.е. левите, получаваха заплати от порядъка на 5-50 хил евро месечно, 5хил евро на чистачката... Всеки месец с тока, плащах и данък ЕРТ, за да взимат те заплати. Никой не гледаше ЕРТ, нямаша никакъв рейтинг - 0 или близък... имаше си часни телевизии, с висок рейтинг, които се самоиздържаха, и даваха по-ниски заплати., като дойдоха десните Нова Демокрация, спряха данъка ЕРТ, който плащах всеки месец с тока и ги накараха да се самоиздържат, като всички други телевизии и понеже трябва не само да се получава заплати а и да се работи, фалираха и почнаха да реват..
Като дойде Ципрас, върна данъка ЕРТ, дето го плащам аз всеки месец и пак им даде големи заплати, същевреммено отне лиценза, на двете най-големи гръцки частни телевизии гиганти, като им поиска някакви невероятно големи суми от порядъка на милиарди и ги фалира... ...стотици, вероятно и хиляди останаха на улицата... Като падна ципрас, едната телевизия Антена се възтанови, но нищо общо с преди.. Втората МЕГА Чанел, нямам идея дали са я пуснали пак, но и да са я пуснали рейтинга и е колкото на малка провинциална телевизия...
Много примери мога да ти дам..., В министерството на правосъдието имало 40 чистачки, дето десните ги уволниха, дойде ципрас и пак ги назначи, дефакто не са нужни повече от 2, затова ги назначи всичките, като секретарки, пак там.. ей такива абсурди
Раздаваше на циганите пари, да си плащат парното и тока, допълнително им даваше няколко хиляди евро, като многодетни, ама дефакто парите бяха от моите дето ги изработвах и плащах като данъци, защото държавните служители не изкарват реални пари, за да плащат данъци... данъците са им само на хартия и като пари не съществуват
Последна промяна: 06 Мар 2021 04:01 от kaveiros.
Следните потребители изказаха благодарности: yaponetsa

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 10:54 #98916

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Самоиздържането и саморегулирането на пазара води винаги до увеличение. Досега да си чул например някъде някоя бензиностанция да намали
цената на горивата щото имала много оборот....... :lol: :sick: Или някоя хлебарница да намали хляба щото продавала много хляб :lol: :sick: ...........НЕ...........
по скоро саморегулирането води до картели..............и единствено потърпевши са хората !!!!!! Ама бизнеса се бил развивал кой бизнес .........на шепа хора
акционери във почти всеки един голям и печеливш бизнес
или на чуждите вериги и инвеститори........!!!!!!!!!
Социализма е най-правилната система когато говорим за интереса на обикновения отруден човек .......проблема е във манталитета на този който я реализира...........Принципно човечеството като манталитет и интелект още не е дорасло
за тази система.............но като цяло държави като Англия са примера в това отношение.............Там богатия плаща десетократно по висок данък
от колкото плаща бедния процентно годишно..........мисля че е .......40 и прогресивен ако искарваш над 100 хиляди годишно............пълно е със
канселски(държавни жилища) ...........във които милиони живеят без пари даже им плащат сметките.............напрактика там реално богатите издържат
бедните .................ако това не е социализъм какво е !? И така трябва да бъде .............щото и милионерите ядът и серът колкото нас с тая разлика , че на
милионера говната излизат малко по скъпи :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Чистото дясно и капитализма неменуемо води до голямо
социално разделение ............напрактика се получава така , че с диаманта който някой снобар ще купи на своята курва за 10 .........20 милиона долъра
или евро ..........реално можеш да нахраниш и облечеш и подслониш за месеци хиляди бедни семейства ............ама АЙ иди го накарай сноба вместо
да купи лъскавото камъче на своята курва да ги даде САМ за да се нахранят някъде бедни семейства или иди го накарай да ги дари на болни деца !!!
Последна промяна: 06 Мар 2021 10:57 от Nesho.

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 11:25 #98917

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Ами ние двамата с тебе забърсваме отвънка проблемите и всеки твърди, че е прав.. Ама нещата са мнооого сложни и комплексни. И двете системи могат да произвеждат паразити и паразитизма е това което разрушава системите...
Но живота по принцип е борба за оцеляване и винаги някой губи битката и това важи за всяко едно общество, колкото и да е социално...
И в най-социалното общество има отношения хищник - жертва, както и борба за надмощие иначе не може да има развитие..
Твоята хипотетична система е като аквариум с гупи, ама няма кой да пуска храната и да почиства аквариума...
Последна промяна: 06 Мар 2021 11:47 от kaveiros.

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 12:07 #98918

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Погледнато от друг ъгъл всички сме паразити............и разтения и животни всеки паразитира върху някой и нещо........било то като нацяло
убива и унищожава гостоприемника си или само му използва яйцата и млякото .............. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Само дето някой като теб си създава илюзията , че УЖ дава повече от колкото получава :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ама дали е точно тъй.....

Къде са истинските паразити............истинското паразитиране е така наречената буржоазия..........било то червена или синя .........ама има една съществена
разлика..............И тя е че докато при социалистите тя е само по върховете ...............при десните е дадена възможноста тя да се създава навсякъде и
на всички нива .............От земеделеца дето изкупил земите на хората и лапнал милионите субсидии..........с което си гарантирал и уредил
живота на внуците за поколения, до този дето взел нещо на концесийка било то сметоизвозване за 20 години .........и т.н и т.н

Един пример............навремето язовирите бяха държавни ............било то на Общини или ТКЗС-та .......сега не е така............Давам ти един пример..............
Един тарикат на село ...............Вече над 20 години държи три средно големи язовира .........Има всчико на всичко трима човека които работят
за него и му пазят язовирите .........Според теб колко пари плаща на тримата си работници и общината тариката годишно, че ползва язовирите и колко пари изкарва от продадената риба............. ???????? Ако не се сещаш ще ти подскажа .................От трите язовира за 20 години си построи къща за
няколко милиона .........а дъщеря му учи във най-скъпите университети в Англия..........а жена му обикаля света като откачена !!!!!!!!!!!
Принципно не трябва да е така на теория а трябва да се дава възможност и на търг и на други хора стопанисването на тези язовири ................ама напрктика се получава друго заради манталитета на хората.........който не е съвершен толкова колкото принципите на системата ............и един от плюсовете на социализма е че на подобни случаи като този изобщо не им се дава възможност да съществуват !!!!!!!!!!
Последна промяна: 06 Мар 2021 12:15 от Nesho.

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 13:04 #98919

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Нещо си се объркал.. :) Никога не съм казвал, че получавам по-малко от колкото заслужавам. Аз съм индивидуалист, не завися от никого, получавам точно толкова колкото заслужавам, иначе нямаше да го правя ако се чувствах онеправдан или щях да направя нещо друго, за да съм удовлетворен.
Опитвали са се да ме унищожат, унищожавал съм. В момента имам това което искам и не искам повече, имам възможност за повече, но трябва да жертвам друго, а повече не ми е нужно... Намерил съм баланс..
Не съм длъжен никому, всичките си дългове съм изплатил, не живея на чужд гръб, не чакам на някой да ми пусне отгоре...
...Това което тиказах е, че не търпя някой неспособен, да ми налага несъществуващи задължения и дългове, защото си мисли, че всички които имат способности са му длъжни... Моите способности са мой, а не обществена собственост, аз решавам, не накой друг! Труда ми струва, точно колкото, аз реша че струва и съответно да има кой да ми плаща!!!! Ако някой има друго мнение, да търси други варианти, но не бих му станал длъжник!
Ти намесваш някакви корупционни практики и обвиняваш системите... Ни нали това ти казвам, тарикати има и при левите и десните, едно и също е и не зависи от системата... И при комунизма ги имаше тия, не помниш ли, че за всичко бяха нужни връзки? Сега ти ми говориш единствено в мащаби, ама дефакто, за едно и също нещо... Корупцията е бъг в ситемата, ама не е системата! Както и при двете корупцията може да бъде системата... ;)
Става въпрос, че живота е винаги борба, която печелиш или губиш, независимо от системата.. Не може всички да чакат с отворени усти, няма кой да пуска... Аз не харесвам гупи и не съм длъжен да харесвам, откъде на къде някой ще ми налага да гледам и да се грижа за гупи, дето само отворят уста?
Харесвам си котарака и Саос живее в пълен комунизъм, според възможностите му и според потеребостите. Яде само биологична храна и пие само снежна вода и ако пътувам някъде му взимам нова играчка, да се радва, ама аз съм му абсолютен господар и повелител и той е приел напълно това и е съгласен, прави точно това което му е позволено и докъдето му е позволено.. дотам... Не смятам Сао. за длъжен, че върша това, аз имам нужда от него и неговите способности, както той от мойте! А долу на двора има 10тина котки, дето ги храни жена ми, ама ядат отпадаци и не пият снежна вода, това е комунизма, който съм избрал за тях! На всекиго според способностите, на всекиго според потребностите!
..ако щеш! Ако нещеш, ти си този който се чувства недооценен и имаш илюзии, че създаваш и струваш повече от колкото те оценяват!!! ;)
Последна промяна: 06 Мар 2021 15:27 от kaveiros.

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 16:16 #98924

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
От де реши , че при капитализма се издигат само способните............лично съм се убежавал , че не е точно така и като цяло едноличния търговец
доктор , занаятчия не олицетворява целия капиталистически свят...........а са една малка част..........при която част много фалират и банките им взимат
всичко и причината не винаги е неспособност на конкретния човек !!!!!!!!
Та лично съм се убеждавал как се издигат хората в Англия във големите компании...........не се издигат способните , а тези чието лицемерие
е най-голямо , тия дето не пропускат да почерпят шефа и да му направят "една свирка' певиците дето само чакат да направиш някой гаф и хвърчат
при шефа да му кажат, тия дето с удоволствие се дрогират в тоалетната със шефа след като са го почерпили в кръчмата и т.н и т..н!!!!!!!!
Та Докторе капиталистическия свят е пълен поне с три пъти " повече лайна " от социализма...............НЯМА КВО ДА МИ ОБЯСНЯВАШ ВИДЯЛ
СЪМ ГО С ОЧИТЕ И СЪМ ГО СРЪВНИЛ .това на което викахме " връзки" през комунизма
капиталистите му викат препоръка ........ :lol: Та ако тогава ставаше с препоръки.........сега става със много свирки и дудуци !!!!!!!!

И стига с тва сороско изкривяване на нещата............социално управление ..........не означава комунизъм или диктатура.............. :lol: :lol: :lol:
Кой е казъл че при едно социално управление такива като теб няма да могат да си изявяват способностите и да печелят от това :dry: :dry: :dry:
Стига си изкривявал нещата ...........мисли логично , а не като всички други посткомунистическите комплексари дето реват предварително
от страх да не им се развали рахтлъка :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: !!!!!!!!!!
Последна промяна: 06 Мар 2021 16:25 от Nesho.

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 17:22 #98927

• pechkata
  • pechkata's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 118
ИЗБОРИ 2021 - ама кога...? :dry:

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 17:24 #98928

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Способните и хората с възможности се издигат на всякъде! Ако някой прави хубви сфирки, няма лошо да бъде оценен подобаващо, може би си още малък и нямаш достатъчен опит, ама това е голям талант!!! В този живот си или зависим или не. Ако си зависим и правиш хубави сфирки имаш предимство. Посочи един дето не обича хубави свирки... Ако си неспособен, за друго цял живот ще правиш свирки и така е редно...
Не съм решил за капитализма и комунизма, говоря ти за хората които смятат, че си им длъжен, за да съществуват те!
Поемаш риск имаш способности, изплуваш, нямаш способности, недооценил си, имал си лош късмет, затъваш! Всеки си поема сам рисковете и получава това което заслужава! И да прехвърляш неуспеха си на другите и търсиш виновни, не променя нищо, освен че се заблуждаваш, за да ти е по-леко.
Щом има някой който дава на певица милиони, значи някой я оценява и има достойнства, които ти не разбираш. Ако всички мислеха като теб, тази певица нямаше да взима милиони, а щеше да ги взимаш ти... Просто е... Лошото е когато някой те задължата теб, да плащаш на певицата която не харесваш, ето за това става въпрос...
Имаше една водеща, по телевизията дето беше подписала договор за 5млн евро.. Ама там работите покрай ципрас как ти казах не тръгнаха добре и трябваше да уволняват хора... Поискаха и да им плаща тя заплатите, щото разбираш ли взимала много.. Ми те що не са взимали много? На всекиго според способностите на всекиго според потребностите! Всяка жаба, да си знае гьола!
Ако се чувстваш недооценен и смяташ че разликата е в сфирките, прави и ти сфирки, да те оценят, такъв е живота и така се оцелява и при левите и при десните, защото така е създаден света!

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 18:05 #98929

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Пълни простотии ръсиш :sick: ....................ти така ли си възпитаваш децата "правете свирки" щото
така е устроен света......... :lol: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
Това че царува сега посредственоста , простотията и пошлоста и ценносната система на хората е ударила дъното ........не означава , че някоя
кифла със силиконови цици струва нещо и може някога да бъде и да се нарече певица.......просто новата система казва на овцете какво да
харесват и какво не ...........разбира се не всички са такива ............но повечето са така и най-вече тези дето се стремят да се впишат
по добре във новото време и система..........Нещата които имат истинска стойност ............не се измерват в пари.....би трябвало да го знаеш
за човек който е УЖ над средното ниво на интелигентност..........!!!!!!!!!! Славито така като теб измерва коя система е по правилна и коя не............ :lol:
Последна промяна: 06 Мар 2021 18:06 от Nesho.

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 19:04 #98932

• самотрак
  • самотрак's Avatar
  • Офлайн
  • Член на БНФМ
  • Получени благодарности 945
Ей ти цъфна, кат божур бе.... Това ми харесва!!!! :cheer:

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 19:42 #98935

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14372
Nesho писа:
Пълни простотии ръсиш :sick: ....................ти така ли си възпитаваш децата "правете свирки" щото
така е устроен света......... :lol: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick:
Това че царува сега посредственоста , простотията и пошлоста и ценносната система на хората е ударила дъното ........не означава , че някоя
кифла със силиконови цици струва нещо и може някога да бъде и да се нарече певица.......просто новата система казва на овцете какво да
харесват и какво не ...........разбира се не всички са такива ............но повечето са така и най-вече тези дето се стремят да се впишат
по добре във новото време и система..........Нещата които имат истинска стойност ............не се измерват в пари.....би трябвало да го знаеш
за човек който е УЖ над средното ниво на интелигентност..........!!!!!!!!!! Славито така като теб измерва коя система е по правилна и коя не............ :lol:
Много ми е интересно ПЪК през Соца каква ценностна система имаше я пробвай да ми разясниш .......? :whistle:

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 19:44 #98937

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
самотрак писа:
Ей, да не е дошъл пак реда, на малката кибритопродавачка?
....
Ми Нешо, верно е глупости пишз, ама има иистини вътре... :)
Ая и неска цял ден валя, цяла седемица моеше да вали, баш неска събота....
Последна промяна: 06 Мар 2021 19:51 от kaveiros.

ИЗБОРИ 2021 06 Мар 2021 19:46 #98939

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14372
kaveiros писа:
самотрак писа:
Ей, да не е дошъл пак реда, на малката кибритопродавачка?
....
Ми Нешо, верно е глупости пишз, ама има иистини вътре... :)
Абе ти пишеш истината , ама Нешо иска да не мой да прави свирки ама да взима пари за това ! :lol:
Модератори: Slavitoooo, djendaka, admin, Ilia, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат