Регистрираните потребители имат достъп до пълната база на форума като виждат всички теми и публикации.
Регистрация във форума се допуска единствено за членове на БНФМ.

За членство в БНФМ - натиснете тук 
За регистрация във форума - натиснете тук

Добре дошли, Гост
Username: Парола: Запомни ме

ТЕМА: АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 20:52 #104327

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
  • Получени благодарности 12817
Slavitoooo писа:
Докторе много въпроси :lol: трябва да изчетеш цялата антропософска
литература и цялата окултна ,че да си дадеш отговорите на тия въпроси , но аз съм спокоен
защото на тия същите въпроси ти ще дадеш отговорите от Православна гледна точка ? Айде давай !
Туй не е така унуй не е така , ти кажи как е обясни !?
Обясни какво аджъба всъщност направи Христос с идването си на Земята
за какво дойде ??

Официалните църкви нарушават редица неща от библията например :
Матей 5:44:
Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и се молете за онези, които ви гонят,

ТВА ЦЪРКВИТЕ САМО НА ДУМИ ИНАЧЕ АНАТЕМОСТВАТ ТА ПУШЕК СЕ ДИГА
Стига с тоя богомилски сатанизъм, Слави!
Самоосакатяването, не решава никакви проблеми, напротив задълбочава ги!
Никой който се е осакатил сам, не е станал по духовен!!!
Не съм изчел цялата окултна литература, защото е пълна глупост, но съм запознат много добре с принципите на които се подчинява сатанизма. Това ми е достатъчно, да знам неща които на теб никой няма да ти каже.
Ако знаеш принципите, никой не може да те заблуди, зад каквото и да ги прикрива и както и да ги представя...
Прочети, какво казва антропософията, за Кайн, дето е убил брат си! Много е показателно! Също как стравняват жертвата на Каин, с жертвата на Исус! Много показателно!!! Прочети, за съвършеното същество на мурзилката Блавадска, какво е! Много показателно!!!
Въобще не ми приказвай простотий, дето си нямаш понятие!
С изрезки от весници, можеш да сглобиш всякакъв смисъл, както и да изкараш Дева Мария, примерно масов сериен убиец!
То за това си има приказка "чете като дявола евангелието"...!
Последна промяна: 10 Ян 2022 21:26 от kaveiros.
Администраторите са забранили публикуването за гости.
Следните потребители изказаха благодарности: Nesho

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 21:54 #104328

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Получени благодарности 4419
kaveiros писа:
Всичко на този свят е жертва, работиш-жертваш се, взимаш пари. Даваш пари-жертваш ги, купуваш телевизор! Даваш на болно дете, старец, правиш жертва, помагаш на ближния си, на този който му липсва нещо!
Какъв е смисъла на безсмислената жертва?
Исус се е жертвал за нас,победил всичките си врагове и направил е така, че да живеем по-добре, а не ни е предал. Неговата жертва не е безсмислена. Той не си е отрязъл крак или ръка или не е веганствал, не се е кастрирал или каквото и да било, за да ни спаси! Последното би било безсмислено, не би имало смисъл ако няма някаква цел и това не е жертва а глупост... Нашата жертва е победа, а не мизерия!
Християните не правят безсмислени жертви! Безсмислените жертви са жертворинишения, независимо какви!

Докторе обясни ми къде е божията воля и смислъл в това едно детенце да се роди да поживее и да заобича живота за4– 5 годинки Да се
разболе тежко да плаче всеки ден , да казва живее ми се и да се моли на хората да съберат достатъчно пари че да може достатъчната пара
да трогне правилния доктор(добър ристиенин ) и клиника за да го излекуват.... :sick: ..........Докато в същото време има оттайки и боклуци дето
пушат , пият кат разпрани всеки ден къде яли къде не яли разчитат на хранителността във бирената мая за да оцеляват , варгалят се пияни зимно време по тротоарите , и тия същите отрепки със абсолютно безмислено съществувание са здрави като бикове ни болест ще ги хване ни корона ,а
детето се моли да поживее още малко :sick: :sick: :sick: И на всичката тая боза тйъ като църквата няма отговор ЗАЩО Е ТАКА
ти казва просто .......ИМАЙ ВЯРА неведоми са пътищата господне :blink: :blink: :blink: Пък после защо някой тръгнал да търси отговори другаде
и попаднал от трън та на глог !!!!
Последна промяна: 10 Ян 2022 22:02 от Nesho.

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 22:02 #104329

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Е ккак мога да ти кажа каква е божията воля? Кой съм аз, че да знам какви са причините?

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 22:17 #104330

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Е ккак мога да ти кажа каква е божията воля? Кой съм аз, че да знам какви са причините?

Знам ...казвам ти го по друга причина..........и тя е ,че по ирония на сътбата доста ,често хората с по развит интелект и чувствителност ,тръгвайки да
търсят отговори които църквата не може да им даде за нередностите и несправедливостите във света ........по ирония на сътбата първи се нахендрят
в казана ... :lol:
Докато отрепката която не търси никакви отговори и се интересува само и единствено от мизерното си съществувание....тя дори не може
да се нахендри и да стъпи на криво както трябва .........толкова е малоумна.
Пий си пиенето въргаля се по тротоарите....като дойде време пали си свещите , яде постните сърми и си свирка...... :lol: :lol: :lol: :lol:
Последна промяна: 10 Ян 2022 22:23 от Nesho.

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 22:32 #104331

• Slavitoooo
  • Slavitoooo's Avatar
  • Офлайн
  • Член на УС на БНФМ, Модератор в уебсайта на БНФМ
  • Получени благодарности 14390
kaveiros писа:
Slavitoooo писа:
Докторе много въпроси :lol: трябва да изчетеш цялата антропософска
литература и цялата окултна ,че да си дадеш отговорите на тия въпроси , но аз съм спокоен
защото на тия същите въпроси ти ще дадеш отговорите от Православна гледна точка ? Айде давай !
Туй не е така унуй не е така , ти кажи как е обясни !?
Обясни какво аджъба всъщност направи Христос с идването си на Земята
за какво дойде ??

Официалните църкви нарушават редица неща от библията например :
Матей 5:44:
Но Аз ви казвам: Обичайте неприятелите си и се молете за онези, които ви гонят,

ТВА ЦЪРКВИТЕ САМО НА ДУМИ ИНАЧЕ АНАТЕМОСТВАТ ТА ПУШЕК СЕ ДИГА
Стига с тоя богомилски сатанизъм, Слави!
Самоосакатяването, не решава никакви проблеми, напротив задълбочава ги!
Никой който се е осакатил сам, не е станал по духовен!!!
Не съм изчел цялата окултна литература, защото е пълна глупост, но съм запознат много добре с принципите на които се подчинява сатанизма. Това ми е достатъчно, да знам неща които на теб никой няма да ти каже.
Ако знаеш принципите, никой не може да те заблуди, зад каквото и да ги прикрива и както и да ги представя...
Прочети, какво казва антропософията, за Кайн, дето е убил брат си! Много е показателно! Също как стравняват жертвата на Каин, с жертвата на Исус! Много показателно!!! Прочети, за съвършеното същество на мурзилката Блавадска, какво е! Много показателно!!!
Въобще не ми приказвай простотий, дето си нямаш понятие!
С изрезки от весници, можеш да сглобиш всякакъв смисъл, както и да изкараш Дева Мария, примерно масов сериен убиец!
То за това си има приказка "чете като дявола евангелието"...!
Пак не обясни защо идва Христос на земята ??

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 22:48 #104332

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Nesho писа:
kaveiros писа:

Знам ...казвам ти го по друга причина..........и тя е ,че по ирония на сътбата доста ,често хората с по развит интелект и чувствителност ,тръгвайки да
търсят отговори които църквата не може да им даде за нередностите и несправедливостите във света ........по ирония на сътбата първи се нахендрят
в казана ... :lol:
Докато отрепката която не търси никакви отговори и се интересува само и единствено от мизерното си съществувание....тя дори не може
да се нахендри и да стъпи на криво както трябва .........толкова е малоумна.
Пий си пиенето въргаля се по тротоарите....като дойде време пали си свещите , яде постните сърми и си свирка...... :lol: :lol: :lol: :lol:
Трябва да сме позитивно настроени.
Пак не обясни защо идва Христос на земята ??
За да върне рая на земята!

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 23:00 #104333

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
За да върне рая на земята!

Това значе ли ,че ако един ден това заради което Той дойде стане.....ще имаме тогава два рая. Един за живите и еди за умрелите ???

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 23:10 #104334

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Мъртвите възкръсват в плът и кръв.

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 23:17 #104335

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Мъртвите възкръсват в плът и кръв.

А какво става с тези които предстои да се родят......ако господ не направи така ,че жените да спрат да раждат деца като възкръснат и мъртвите
няма ли малко да се пренаселим..... :dry: ? Дано дотогава да сме населили и Марс ,че лошо :lol: :lol: :lol: :lol:

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 23:24 #104336

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Нямам идея от замислите господни.. Може пък дотогава Бил Гейтс, да прати всички в ада и на земята да остане само златния милион, да го обслужва...
Ако и богомилите отидат при твореца си Сатанаил, където ще могат на воля, да късат парчета от телесната си мърша, може и да се отвори достатъчно място...
Последна промяна: 10 Ян 2022 23:32 от kaveiros.

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 23:36 #104337

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
kaveiros писа:
Нямам идея от замислите господни.. Може пък дотогава Бил Гейтс, да прати всички в ада и на земята да остане само златния милион, да го обслужва...

Еми погледнато реално най вероятно и господ този вариант по го устройва ....щото иначе кво ша прайм тогава гъз до гъз толкова възкръснали
мъртви............ :lol: :P :P :P :P :P

Нямаш си и идея...ама дори и да ни си признаеш никога ,там някъде дълбоко в себеси си знаеш колко посредствени са тези обяснения :lol:
Също толкова посредствени колкото са хората които са ги написали. Не можем да знаем със сигурност но все си мисля че има голямо изкривяване някъде по веригата от истинското послание и цел на Исус......до това да върне рая на земята и да я пренасели със възкръснали мъртви :P
Последна промяна: 11 Ян 2022 00:12 от Nesho.

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 23:46 #104338

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Естествено че са посредствени, аз имам само човешки представи. Ти искаш да отговарям за неща които не знам.Човешката логика се базира на прости истини, но дори и те се променят според условията, как мога да ти отговарям логично на въпроси, чиито отговори са над човешките представи?
Да хора са ги написали, такива са им били представите.
Ние имаме само човешка представа за бог и тя е че не можем да си го представим.
Другия вариянт е да започнем да си фантазираме, като Славито или Бобо и приемаме за истина само това което ни е най-приятно и угодно... :)
Последна промяна: 10 Ян 2022 23:53 от kaveiros.

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 10 Ян 2022 23:57 #104339

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Аз пък мога.....просто защото обясненията които са ни дадени се базират точно на човешки представи :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Сега слушай нещо интересното - Единствения вариант това за което говорим да е правдоподобно е да се вземат напредвид и версията и на едните и
на другите. Ако се приеме прераждането като версия ........тогава това което дотогава звучи малко абсурдно ....изведнъж придобива смисъл.
Ако до момента на мъртвия му се дава шанс да поправи грешките си като се прероди тоест роди наново .........в момента в който всички мъртви
получат опрощение и възкресение ......няма да има вече нужда от този кръговрат. .....!!!!!!!! B) B) B)
Последна промяна: 10 Ян 2022 23:58 от Nesho.

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 11 Ян 2022 00:11 #104340

• kaveiros
  • kaveiros's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
  • Лош и дебел
Това е невъзможно за християните. Християните вярват в Свидетелството на Апостолите и всичко се заключва в тая вяра, защото тя е Спасението!
При гностиците има тайно знание -гносис, което е достъпно само, за избрани. Гносиса е спасението, не вярата! Трябва да бъдеш избран, за да получиш гносис и да бъдеш спасен!
При гностиците има елит, който притежава знанието и то е недостъпно, за простолюдието! Простолюдието е обслужващ персонал на елита (някакво гуру и обкръжение) и което простолюдие има само надеждата че "някога" ще могат да получи знанието...
В християнството, вярата е достъпна за всички. Няма елит който притежава тайно знание. Необходимо е само да вярваш и ще получиш. Как и защо не е тяхна работа и не е важно! Затова християните нямат нужда да си измислят глупости. Не е нужно и да дават обяснения.
Последна промяна: 11 Ян 2022 00:22 от kaveiros.

АЛТЕРНАТИВНА ИСТОРИЯ 11 Ян 2022 00:22 #104341

• Nesho
  • Nesho's Avatar
  • Офлайн
  • - Член на БНФМ -
Не може всеки път да се скриваме зад вярата ...когато усетим ,че нещо куца в информацията .......Защото пък от друга страна без информацията
няма да има и вяра...........Всички хора се раждат с вяра в сърцето ама информацията е тази която им моделира вярата...и на тая база за доста хора по света вече Алах е Акбар а Мохамед е неговия пророк.........Ама неведоми са пътищата господни :lol: и господ едни
насочва да се родят в християнски семейства и ги обрича да са християни а други да се родят в мюсулманско семейство и ги обрича да бъдат
цял живот мюсулмани и да се калнат по няколко пъти на ден в Алах и Мохамед .............. :lol: :lol: :lol:
Последна промяна: 11 Ян 2022 00:24 от Nesho.
Модератори: Slavitoooo, djendaka, admin, Ilia, yaponetsa, skita6t, FLORE, hektor, dertlibey

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат