БНФМ НА МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО МЕТАЛДЕТЕКТИНГ В ЧЕХИЯ

on Posted in Новини и събития. Посещения: 1466

По покана на организаторите на Международния събор по металдетектинг Kdyne 2011 в Чехия, който се състоя от 9 до 11 септември 2011 г. , представители на Българска национална федерация по металдетектинг взеха участие в събитието и представиха страната сред търсачи от Чехия, Австрия, Словакия и Германия. По време на събора съмишлениците от различни страни имаха възможност да се опознаят взаимно и да установят лични контакти.


В живописна местност на предварително подготвени полигони се проведоха тестове и състезания по металдетектинг с различна практическа насоченост – за различаване на благородния метал от желязото, дълбочинност на търсене, бързина и точност при намиране на металните цели и т.н. И през трите дни участниците в събора освен на полигон, имаха възможност да упражняват любимото си хоби из целия район в свободно търсене. Вечер на халба бира търсачите на съкровища споделяха и показваха помежду си намереното през деня. Въпреки езиковите бариери всички се разбираха прекрасно на езика на търсача. 
Част от целите и задачите на Българска национална федерация по металдетектинг е именно установяване и развитие на партньорски връзки със сродни организации в чужбина,участие в международни срещи с цел популяризиране на европейските политики по металдетектинг в България, обмяна на информация.
Председателят на българската федерация по металдетектинг Илия Илиев разказа с чувство на срам на останалите участници за положението в България относно обърканите и противоречащи си един на друг закони. Всички се учудваха как е възможно това да се случва в страна-членка на Европейския съюз. 
Търсачите от Европа пожелаха на българските си колеги успех в утвърждаването на металдетектинга в обществото, обещаха да помагат с каквото могат и заявиха, че ще следят делата, които води федерацията и с нетърпение ще очакват положителния резултат от тях в полза на хобито.
Българската група отправи покана към търсачите от Чехия, Австрия, Словакия и Германия за участие в Четвъртия национален събор по металдетектинг в България, който ще се проведе през месец май 2012 г.

http://www.youtube.com/watch?v=P3AvvpRU_d4

Контакти

Илия Илиев

Председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Ловеч 5500

Ул. Цар Освободител 33, ет. 2, ап. 3

Тел. 0898584502

Електронна поща: info@metaldetecting.bg

Иван Джендов

Заместник-председател на Българска национална федерация по металдетектинг

Тел. 0887933802

Георги Георгиев

Адвокат

Тел. 0887721898